Canon uppdaterar EOS R-systemets firmware med nya funktioner och enastående upplösning

Stockholm, 2023-03-30 – Canon Europe presenterar firmware-uppdateringar för EOS R3 och EOS R5 som svar på feedback och önskemål från användarna. Med firmware v1.40 för EOS R3 blir det enklare än någonsin tidigare att med Panning Assist fånga snabbrörliga motiv. Firmware v1.81 för EOS R5 ger möjlighet till utökad upplösning. Canon presenterar också helt nya funktioner i appen Mobile File Transfer (MFT), så att överföringen blir ännu mer användarvänlig och anpassningsbar till arbetsflöden.

Canon presenterar ny firmware för EOS R3 och EOS R5 som erbjuder något helt nytt

EOS R3

EOS R3

EOS R5

EOS R5

Inte ett ögonblick går förlorat

Med firmware v1.40 fortsätter EOS R3 att höja ribban för actionfotografering. Unikt för Canon är den nya Panning Assist-funktionen – bildstabilisering och korrigering av rörelseoskärpa kan göras under själva exponeringen. Det här utökar antalet användbara panoreringstagningar för fotografen och möjliggör slutartider upp till två steg längre än tidigare och skarpa detaljer bibehålls.

Det är inte bara blixtsnabba motorsportbilder som stöds av den här uppdateringen. EOS R3-användare kan nu förhandsregistrera upp till 10 personer, så att deras ansikten upptäcks och spåras utifrån den prioritet som angetts i kameran1. Det här är särskilt användbart för gruppfotografering vid speciella evenemang, till exempel bröllop.

Förenkla kreativa arbetsflöden

Båda firmware-uppdateringarna kan automatiskt skydda bilder som överförs via File Transfer Protocol (FTP). Det här är särskilt viktigt för frilansfotografer som nu kan effektivisera sina arbetsflöden och enkelt identifiera vilka bilder de redan skickat när de laddar ner bilderna från minneskortet till datorn.

Högre upplösning

Med firmware v1.81 för EOS R5 kan den inbyggda bildstabiliseringen i kameran flytta sensorn stegvis och återskapa effekten av mindre pixlar och producera bilder med högre upplösning – upp till 400 megapixlar. Den precisionen passar perfekt för fotografer som vill fånga enastående arkitektur och landskap.

Bättre mobil filöverföring

För att hantera kundernas förändrade krav presenterar Canon också nya funktioner för sin app MFP (Mobile File Transfer). Med appen kan användare ladda upp och överföra ett stort antal bilder till FTP/FTPS/SFTP-servrar via sina mobila 5G-enheter. Uppdateringarna i appen innehåller bland annat ett skärmlås för att förhindra oavsiktlig hantering under överföringen och möjlighet att ändra och redigera FTP‑serverinställningar innan överföringen. Resultatet blir maximal produktivitet. Förbättringar har också gjorts i användargränssnittet, som svar på feedback från användarna.

Firmware-uppdateringarna hämtas via Canons app Camera Connect eller via supportwebbplatsen: https://www.canon.se/support/

  1. Funktionen kanske inte verkställs om ansiktena är för små för att upptäckas, är i profil eller vända i vinkel eller delvis gömda; finns i scener där motivet rör sig; eller på grund av vissa tagningsförhållanden.