Canon lanserar imagePROGRAF TC-20M, en kompakt A1+ bordsskrivare för storformat med A4-scanner

Stockholm 2023-04-04 – Canon presenterar imagePROGRAF TC-20M, en bordsskrivare för storformat och fyrfärg (CMYK), utrustad med en A4 flatbäddsscanner. Med skrivarens användarvänliga design kan även förstagångsanvändare enkelt skapa storformatsutskrifter i upp till format A1+ för många olika användningsområden, utan att någon dator behövs – till exempel reklamaffischer för butiker och restauranger, utbildningsmaterial för skolor och specialtillverkat omslagspapper. Skrivaren lämpar sig också för att skapa tekniska konstruktions-, design- och mätningsritningar, hemifrån eller på mindre kontor. Perfekt för marknader inom arkitektur, ingenjörsvetenskap och byggnation.

TC-20 M_Lifestyle11_V2

Användare kan kopiera och förstora A4-dokument direkt via skrivarens manöver-panel, utan att dator behövs.

imagePROGRAF TC-20M

Canon lanserar imagePROGRAF TC-20M, en fyrfärgs (CMYK) storformatskrivare i bordsmodell med en A4 flatbädds- scanner.

imagePROGRAF TC-20M

imagePROGRAF TC-20M har en funktion för utskrift av upprepade kopior som kan användas för många olika storformats-tillämpningar.

Förutom vanlig kapacitet för nätverksutskrift kan JPEG- och PDF-dokument förhandsgranskas, A4-original och andra pappersformat kan scannas, kopieras och förstoras. Jobb kan också skrivas ut direkt via skrivarens manöverpanel på ett USB-minne.

Utrymmessnål design och stöd för pappersformat A1+ till A4

imagePROGRAF TC-20M har utrymmesbesparande design och alla utskriftsrelaterade jobb hanteras lätt från enhetens framsida, till exempel att fylla på och sätta i papper (rulle eller ark), fylla på bläck och samla ihop utskrifterna. Bläckbehållarna med en kapacitet på hela 70 ml behöver inte fyllas på så ofta. Fyrfärgsbläcket (CMYK) är pigmentbaserat och skapar högkvalitativa resultat med livfulla färger. Bläckbehållarna har olika form, färg och öppningar, som förhindrar att fel färg fylls på.

Skrivaren hanterar pappersrullar upp till bredd A1+ och har utrustats med en standard arkmatare som är kompatibel med A3- och A4-papper. Pappersrullar och ark kan läggas i skrivaren samtidigt, för kopiering och utskrift på en enda enhet. Papperskälla väljs via manöverpanelen. Ett enda dokument kan också kopieras upprepade gånger på en pappersrulle i upp till format A1+1.

imagePROGRAF TC-20M har en utrymmessnål design och ett kompakt format (968 x 525 x 245 mm) och ryms lätt på en hylla eller ett bord. Bordskorgen BU-06 finns som tillbehör och används för att fånga upp det utskrivna materialet – ett bra tillval för storformatsutskrifter i små utrymmen.

Jennifer Kolloczek, EMEA Planning, Marketing & Innovation Senior Director, Production Print på Canon Europe kommenterar: ”Rent traditionellt är storformatsutskrifter ett område som ibland har utkontrakterats av många butiker och organisationer inom utbildning och besöksnäring. Men behovet av sporadiska utskrifter växer och det är mer troligt att det blir snabbare, billigare och mer bekvämt att skriva ut dem på plats. imagePROGRAF TC-20M är lätt att använda, tar liten plats och innehåller en flatbäddsscanner, stöd för USB-utskrift och trådlös utskrift via en mobilapp. Då behövs ingen dator, och utskrift och kopiering kan ske direkt via manöverpanelen.”

PosterArtist2 gör det enkelt att skapa snyggt designade affischer och reklamblad för olika ändamål

Med Canons webbapplikation PosterArtist kan alla som använder imagePROGRAF TC-20M enkelt designa affischer och reklamblad genom att välja bland mängder av mallar som passar deras affärs- eller privata behov. Förutom de mallar som nyligen getts ut stöder PosterArtist också personaliserade utskrifter och variabeldatautskrifter.

Designad med hållbarhet i åtanke

Canons imagePROGRAF TC-20M har låg strömförbrukning och använder mindre än 26 W i drift och 2,4W i standby. Den har också rankats som en ”Gold”-produkt, den högsta noteringsnivån vad gäller utrustningsprodukter för bildbehandling, enligt USA:s EPEAT3 miljömässiga bedömningssystem.

Ytterligare information

imagePROGRAF TC-20M bilder
  1. Använd firmware-version 1.010 eller högre.
  2. Stöd för Windows och MacOS. Mer information finns på vår webbplats.
  3. EPEAT: Electronic Product Environmental Assessment Tool. Ett miljömässigt bedömningssystem som upprättats av GEC (Green Electronics Council), en icke vinstdrivande amerikansk organisation, med syfte att utveckla och stödja marknaden för miljövänliga produkter.