Canon presenterar sin första kompaktkamera som är särskilt designad för vlogging

Stockholm, 2023-05-11 – Canon presenterar PowerShot V10, en lätt vloggkamera som är enkel att använda och passar alla som tar med sig vänner och följare på sina äventyr – utan att behöva släpa på en massa utrustning. PowerShot V10 väger bara lite mer än 211 g och får plats i fickan. Här får livsstils- och resekreatörer en allt-i-ett-lösning som kombinerar högkvalitativa mikrofoner med ett inbyggt stativ, producerar fängslande innehåll med skakningsfria 4k UHD filminspelningar och skapar bakgrundsslöjor med professionellt utseende.

PowerShot V10 Black Ambient
Samara-Silver-Lifestyle-chef-built-in-stand
Samara_usecase_pocket
Samara-Black-Lifestyle-musician-HG

4k UHD filminspelning, högkvalitativa mikrofoner, inbyggt stativ och 14 unika färgfilter gör nya PowerShot V10 till vloggarnas perfekta följeslagare


Kamerahusets stadiga vertikala design är helt ny för Canon. Kameran är enkel att ta med och så diskret att kreatörerna bekvämt smälter in i folkmassan vid inspelning. Inga spontana ögonblick och hemligheter går förlorade. Den centrala inspelningsknappen är skräddarsydd för snabb och smidig enhandskontroll.

“Med den här produktlanseringen positionerar sig Canon tydligt på marknaden för vloggare som funderar på att använda en kamera vid deras skapande av innehåll. Canon är ett varumärke med bilden i fokus och vi är stolta över att få presentera den här nya konceptkameran som utformats speciellt för vloggare. Det är den första produkten i Canons PowerShot V-serie och det gläder oss att vi kan erbjuda alla vloggare en lätthanterlig kamera, som med sin nätta storlek, nya användargränssnitt och enkelhet att skapa högkvalitativa videofilmer kommer att underlätta deras kreativitet och göra det möjligt för dem att enkelt dela sitt innehåll”, säger Maria Anda, Product Business Developer, Canon Nordic.


Fantastisk videokvalitet, direkt i handen


PowerShot V10 har en stor 1-tums CMOS-sensor som levererar enastående 4k videokvalitet och den har också kapacitet för stillbildstagning1. För att skapa ännu mer biokänsla kan kreatörer snabbt höja stämningen med hjälp av kamerans 14 färgfiltereffekter och läget Mjuk hudton.

Läget Movie Digital IS2 passar perfekt för handhållen filminspelning, hjälper till att undvika kamera-skakningar och ger också skarpare, renare bilder med mer detaljer och klarhet.

PowerShot V10 matchar den breda kapacitet som finns på olika sociala medieplattformar. Kameran kan användas i både vertikal och horisontell riktning3 och spelar in upp till en timmes kontinuerlig video4. Dessutom ser funktionen Auto Level till att filmen och klippen inte blir sneda5, något som minskar tiden för redigering av innehållet.

Högkvalitativt ljud ger tydliga budskap

PowerShot V10 passar perfekt i alla utomhus- eller stadsmiljöer. Den är utrustad med två stora stereomikrofoner för berättelser och en tredje mikrofon för brusreducering. Förutom det redan inbyggda vindfiltret finns ett vindskydd som tillval i den avancerade tillbehörsutrustningen6, som ytterligare förbättrar ljudkvaliteten utomhus.

Designad för att fånga livets alla skeden

Med sitt vertikala kamerahus och den lättanvända designen hanteras PowerShot V10 nästan helt med en hand. En 2,0-tums LCD touchskärm kan vändas framåt för self-vlogging eller för att filma andra. Och med handhållen tagning fångas känslor på ett enkelt sätt och skapar den där förtroligheten som behövs mellan fotograf och följare. Med det inbyggda stativet kan man spela in mer fristående7 innehåll, till exempel matlagningskurser, vandringar eller populära format som ‘Get Ready With Me’, ‘Unboxing’, ‘AMA’ eller videolistor.

Anslut till följarna – oavsett var du själv befinner dig

PowerShot V10 är helt kompatibel med Canons app Camera Connect för bekväm överföring av filmer till en smartphone eller surfplatta via Wi-Fi. Att hantera hela arbetsflödet har aldrig varit enklare, tack vare inbyggd integrering med image.canon för temporär lagring i molnet. Därifrån överför man direkt till önskad plattform. Kamerans smarta, intuitiva design innehåller både HDMI- och USB-portar för enkel överföring till laptop eller dator, eller för användning som webbkamera. Och för alla som är ute i farten kan kameran laddas via USB-C.

Ta innehållet direkt från kameran till följarna med förenklade livestreaming-möjligheter8 – sänd live till följarna med speciella menyalternativ för livestreaming på YouTube och Facebook9.

Tillbehör som passar alla resor

Canon PowerShot V10 kommer att finnas tillgänglig från mitten av juni 2023 i två olika paket. Standardpaketet, med ett rekommenderat pris inklusive moms på 5 599 kronor, innehåller kameran, USB-C kabel, mjuk väska, objektivlock, vindskydd och handlovsrem. Ett avancerat paket för alla som letar efter mer kreativa alternativ har tagits fram i samarbete med SmallRig och innehåller även en hållare för att fästa en ringbelysning eller en extern mikrofon (rekommenderat pris inklusive moms 5 999 kronor).

Mer information om nya Canon PowerShot V10 finns på:
https://www.canon.se/cameras/powershot-v10/
https://www.canon.se/cameras/powershot-v10/specifications/

PowerShot V10 – viktiga egenskaper:

• Kompakt och lätt vertikalt kamerahus
• Vidvinkelbrännvidd 6,6 mm (motsvarande 35 mm brännvidd för stillbilder är 18 mm och 19 mm i videoläge), maximal bländare f/2,8
• Filminspelning i 4k UHD med 29,97/25,00 bilder/sek och i Full HD med 59,94/50,00 bilder/sek
• Ansiktsigenkännande AF
• Filminspelningsläge Mjuk hudton
• Stora stereomikrofoner
• Vinklingsbar skärm
• Inbyggt stativ (enkel vinklingsjustering upp till 30 grader)
• 14 färgfilter
• JPG stillbildsfotografering, motsvarande Smart motivläge
• Anslutning: Wi-Fi, Bluetooth, Webbkamera [UVC/UAC]

Ytterligare information

PowerShot V10 bilder
  1. 15,2 megapixlar vid stillbildstagning
  2. Med Movie Digital IS blir filmerna beskurna. Funktionen kan inte kombineras med Auto Level, digital zoom eller läget Mjuk hudton.
  3. Kan filma vertikalt genom att rotera kameran på dess sida. Användare kan ställa in vertikal uppspelning via kameramenyn. Vid överföring till programvaror eller sociala medier kommer filmen då automatiskt att ändras till vertikalt läge.
  4. Maximal inspelningstid per film upp till 1 timme. Om kamerans innertemperatur blir alltför hög, kan inspelningstiden reduceras. Möjligt att ta 4k UHD 29,94p under ca 20 minuter utan värmebegränsning om man startar från +23 °C. I övriga lägen finns ingen gräns på grund av värme (förutom för filminspelning med Mjuk hudton i 4k, som begränsas till 5 minuter).
  5. Videon blir något beskuren och funktionen Auto Level kan inte kombineras med Movie Digital IS, eller med filminspelningsläget Mjuk hudton.
  6. Paketering kan variera. Vindskydd kommer att säljas separat via Canon Store
  7. Det inbyggda stativet kan vinklas i -30° till -10° för tagningar högt uppifrån och i 10° till 30 ° för tagning i låga vinklar.
  8. För att få bästa resultat rekommenderas en stabil Wi-Fi-anslutning på en 2,4 GHz trådlös plats som har gott om utrymme och snabb uppladdningshastighet.
  9. Observera att alla plattformar kan ändra, stoppa eller avsluta sina tjänster närsomhelst utan föregående meddelande. Kontrollera de senaste kraven för respektive plattform. Canon ger inga garantier eller framställningar vad avser någon tredjeparts produkt eller tjänst, inklusive livestreaming.