Canon lanserar PTZ 4k-kameran CR-N100 och den professionella PTZ-styrenheten RC-IP1000

Stockholm, 2023-09-12 – Canon presenterar CR-N100, 4k-kameran med panorering/tilt/zoom för inomhusbruk – den sjätte modellen i PTZ-serien för högkvalitativ filminspelning och flexibel integrering med ett multikamerasystem. Samtidigt lanserar Canon RC-IP1000, en professionell PTZ-styrenhet för broadcastsändningar och live-events. Dessutom introduceras Canons nya applikation Multi-camera Management som underlättar hanteringen av arbetsflödet från flera PTZ-kameror.

CR-N100

CR-N100

RC-IP1000

RC-IP1000

Med tillskottet CR-N100 i Canons sortiment av fjärrstyrda kameror får kunderna ett bredare produkturval som stöder många olika användningsområden – från professionell videoproduktion till videoinnehåll för företag, lokala myndigheter och lärosäten.

CR-N100
CR-N100 utmärker sig för sin bildkvalitet och erbjuder oöverträffad flexibilitet och prestanda med tanke på sitt prisläge. Kameran har utrustats med en 4k CMOS-sensor av 1/2,3-typ, DIGIC DV6-processor och ett kraftigt optiskt 20x zoomobjektiv, som levererar kristallklara tagningar i 4k UHD-upplösning med exceptionella detaljer och översamplad HD-video. Möten, föreläsningar, events och seminarier online blir allt vanligare och behovet av livestreaming och teknik för videoinspelning växer.

För att kunna skapa bästa möjliga visuella uttryck för objekten har kameran fyra olika motivprogram – Porträtt, Sport, Svagt ljus och Spotlight. AF-hybridsystemet kombinerar Contrast AF med extern AF-fasförskjutningsteknik som hjälp till kameraoperatören och levererar snabb och korrekt fokusering av objektet, även i svagt ljus.

CR-N100 är kompatibel med Canons app Autospårning1, som är en tilläggsapplikation med fantastisk flexibilitet och innebär att kameran spårar huvudtalaren automatiskt, utan insatser från kameraoperatören. Kameran stöder också appen Multi-camera Management, som möjliggör satsvis konfiguration och hantering och övervakning av upp till 200 kameror. Det ger en effektiv hantering av storskaliga system i miljöer som företag, lokala myndigheter och lärosäten. Alla dessa funktioner, kombinerat med kamerans prissättning, levererar en budgetvänlig men högkvalitativ automatiserad lösning.

CR-N100 – viktiga egenskaper:
• 4k 30p videoinspelning med hög bildkvalitet
• 20x optiskt zoomobjektiv med en brännvidd på 29,3 mm - 601 mm (motsvarande 35 mm film)
• Hybridautofokus med ansiktsigenkänning och spårning
• Intelligent autospårning1
• Inbyggt protokollstöd, inkluderande Canon XC2, RTMP3/RTMPS och RTP/RTSP, NDI|HX4 och SRT5 – som gör CR-N100 extremt flexibel och startklar direkt.
• Kompatibel HDMI- och USB-C-anslutning
• Inkluderar fler supportverktyg som Camera Search Tool, appen Remote Camera Control och Webcam Driver

RC-IP1000
RC-IP1000 är en kraftfull professionell PTZ-styrenhet för broadcastsändningar med mängder av funktioner för att fånga varje ögonblick med högsta precision – perfekt för arbetsintensiva studior och produktionsteam.

Styrenheten kompletterar Canons avancerade PTZ-modeller för broadcastmarknaden på ett perfekt sätt och är kompatibel både med IP och seriell kommunikation för att få åtkomst och kunna kontrollera PTZ-kameror fjärrstyrt. Funktionen för inmatningsövervakning innebär att användarna kan se sina inspelningar på en 7-tums LCD-skärm som sitter på styrenheten, utan att behöva ansluta till en extern monitor.

Lanseringen av den här styrenheten är ett direkt svar på broadcastproducenternas efterfrågan och kan ståta med ett professionellt kontrollgränssnitt som är bekvämt och har en högkvalitativ ergonomisk joystick. RC-IP1000 har också en stor LCD-touchskärm där användarna på ett intuitivt sätt får åtkomst till flera kamerainställningar och funktioner, inklusive inställning av fokuspunkten för kamerorna. Med oöverträffad kontroll och utan behov av dator, har den här professionella PTZ-styrenheten 12G-SDI- och HDMI-ingångar/utgångar upp till 4k 60p, något som möjliggör hantering och övervakning av upp till 200 kameror via IP.

RC-IP1000 – viktiga egenskaper:
• IP-video och inmatningsövervakning (upp till 200 kameror)
• Installation av kameror från RC-IP1000 utan behov av dator • HDMI-utgång, 12G-SDI in-/utgång, Serial RJ45, LAN/POE+, två USB-portar och två GPIO D-Sub 25-poliga kanaler
• 7 tums LCD multifunktionstouchskärm
• Ergonomisk joystick och zoomspak för exakt kontroll
• Kontrollfunktion för flera kameror – kan gruppera kameror och använda samma inställningar
• Pilknappar för enkel menynavigering
• Avancerad kontroll för förinställning och spårning – kan kontrollera annan kamera under spårning

Matthew Koshy, Product Marketing på Canon Europa: ”Den nya serien representerar en flexibel blandning av innovation och allsidighet, som utökar erbjudandet och ger användarna möjlighet att öppna en helt ny värld av dynamisk kontroll och precision i de visuella produktionerna. Med enkel manövrering och oöverträffad bildkvalitet, med tanke på sitt prisläge, har vårt syfte med CR-N100 varit att skapa en produkt som breddar det urval som finns tillgängligt för företags- och utbildningssektorerna. Vår styrenhet RC-IP1000 skapar det ultimata professionella arbetsflödet och tar direktsända produktioner till oöverträffade höjder.”

CR-N100 kommer att finnas tillgänglig från oktober med ett rekommenderat pris inklusive moms på 28 990 kronor, och RC-IP1000 kommer att finnas tillgänglig från december med ett rekommenderat pris inklusive moms på 73 990 kronor.

De nya produkterna visas för alla teknikintresserade på IBC 2023 den 15-18 september 2023, kongresscentret RAI, Amsterdam.

Mer information finns på:
https://www.canon.se/ptz-cameras/cr-n100/
https://www.canon.se/ptz-cameras/RC-IP1000/

  1. Auto Tracking Application (RA-AT001) kräver en betald licens
  2. Canons eget utökade IP, framtaget för att styra Canons enheter vid videoproduktion
  3. Real-Time Messaging Protocol. Ett protokoll som stöder livestreaming och uppspelning av video och ljud. Utvecklat av USA-baserade Adobe Inc.
  4. Ett protokoll som stöder arbetsflöden för live-video genom att använda IP-nätverk. Utvecklat av USA-baserade NewTek, Inc. NDI är ett registrerat varumärke som tillhör NewTek, Inc i USA och andra länder och regioner.
  5. Secure Reliable Transport. Ett videoöverföringsprotokoll med öppen källkod som utvecklats av Haivision och stöds av SRT Alliance.