Bläckkapacitet

Antalet sidor som du kan skriva ut med en enda bläckpatron – även kallat "bläckkapacitet" – är en viktig faktor att ta ställning till, både när du ska köpa en ny bläckpatron och en helt ny skrivare.

Testning av bläckkapacitet

Canon och andra skrivartillverkare använder internationellt standardiserade testmetoder för att du lättare ska kunna jämföra bläckförbrukningen mellan olika skrivare. De här ISO-standarderna garanterar att olika skrivare testas på samma sätt. Testningen utförs genom kontinuerlig utskrift på tre enskilda skrivare tills de tre huvudfärgerna har tagit slut på varje skrivare. De angivna värdena för sidkapacitet är baserade på genomsnittliga resultat.

Utskrift av A4-dokument

Bläckanvändningen vid utskrift av A4-dokument mäts enligt den internationella ISO/IEC 24711-standarden. Det innefattar kontinuerlig färgutskrift av ett standarddokument på fem sidor på vanligt kontorspapper. Detta motsvarar typisk utskrift för företagskonsumenter.

Fotoutskrift i formatet 10 x 15 cm

Bläckanvändningen vid utskrift av foton utan ram i formatet 10 x 15 cm mäts enligt ISO/IEC 29102-standarden. På så sätt fastställs bläckkapaciteten genom utskrift av en uppsättning med sex fotokompositioner av ISO-standard (var och en med testdiagram) på fotopapper för bläckstråleskrivare.

Fotoutskrift i formatet A3+

Bläckkapaciteten för fotoutskrifter i formatet A3+ avgörs genom att ett av Canon utvalt fotografi i formatet 279,4 x 355,6 mm skrivs ut kontinuerligt på A3+-fotopapper. Bilden skrivs ut från Adobe Photoshop med en Microsoft Windows-skrivardrivrutin med standardinställningar.

XL-patroner

XL- till standardkapacitet

På förpackningen till varje XL- och XXL-bläckpatron anges hur många utskrifter den ger jämfört med en standardbläckpatron från Canon. Hjälper till att beräkna besparing vid användning av alternativet för högkapacitetsbläck.

Kompositkapacitet

Genomsnittlig förbrukning av CMY-bläck

Kompositbläckkapacitet är ett genomsnitt av enskild kapacitet för bläckpatronerna med cyan, magenta och gult. Den gör det enkelt att jämföra bläckanvändningen mellan olika skrivare med 3-färgspatron och skrivare med enskilda bläckpatroner för C, M och Y.

Var hittar jag information om bläckkapacitet?

En och samma bläckpatron har olika sidkapacitet beroende på i vilken skrivare den används. Du hittar information om utskriftskapacitet för varje Canon-skrivare under fliken Specifikationer på webbplatsen.

Extra bläckanvändning

Alla bläckstråleskrivare använder en liten mängd bläck för att rengöra skrivhuvudena vid normal användning. En uppskattning av den här extra bläckanvändningen visas på webbsidan för varje skrivare, jämte siffran för bläckkapacitet.

Angivna sidkapacitetsvärden är framtagna enligt särskilda villkor baserat på löpande utskrift; kapaciteten kan variera beroende på dokumentets innehåll, papperstyp, utskriftsinställningar, programvara, utskriftsmiljö, som omgivande temperatur och luftfuktighet, samt utskriftsfrekvens.

Alla specifikationer kan ändras utan föregående meddelande. Äldre modeller kan ha testats enligt andra standarder. Kontrollera specifikationerna för varje enskild produkt.