Vilken drivrutin ska jag installera?

Det finns tre språk för skrivardrivrutiner som är vanligast i kontorsmiljöer: PCL, UFR II och PostScript. Här försöker vi hjälpa dig förstå skillnaden mellan dessa tre, så att du kan fatta ett välgrundat beslut om vilken drivrutin som passar dina behov bäst.
Product security
  • PCL (Printer Control Language) är ett enhetsberoende språk för skrivardrivrutiner. Det innebär att vissa utskrivna data, såsom teckensnitt eller grafik, skapas av skrivaren i stället för datorn. Det gör att datorn kan bearbeta utskriften snabbt, men även att utskrifterna kan variera mellan olika enheter, eftersom de kanske utför uppgifterna på olika sätt.

PCL-drivrutinerna stöds vanligtvis av många olika operativsystem, vilket gör att en skrivare kan fungera i många olika miljöer. PCL stöds däremot inte av Mac-enheter.

Våra Generic Plus PCL-drivrutiner har skapats för att stödja olika Canon-enheter, vilket innebär att du kan använda samma drivrutin för alla skrivarmodeller som stöds genom att ändra inställningarna för utskriftsporten och profilen för enhetskonfiguration.

• PostScript (PS) är ett språk för skrivardrivrutiner som vanligen används i Mac-miljöer och har utformats för att ge färgutskrifter av hög kvalitet. Det uppnås genom att effektivt omvandla datorns RGB-värden (röd-grön-blå) till CMYK-värden (cyan-magenta-gul-svart) som används av enheten.

I motsats till PCL är PostScript ett enhetsoberoende skrivarspråk. Det innebär att all bearbetning av utskriftsdata slutförs på datorn innan utskriften skickas till skrivaren. Generellt sett är inte utskriftsjobb så effektiva som de skulle vara om du använde en PCL-drivrutin, men utskrifterna är mer konsekventa från skrivare till skrivare eftersom det inte finns någon variation i hur data har bearbetats.

PostScript-drivrutiner har en medföljande PPD-fil (PostScript Printer Description) som innehåller information om din enhets funktioner och begränsningar.

I likhet med våra PCL-drivrutiner har vi skapat Generic Plus PS3-drivrutinerna på ett sådant sätt att de fungerar på olika Canon-enheter och ger full funktionalitet för alla modeller som stöds genom att använda samma drivrutin.

• UFR II (Ultra Fast Rendering) är Canons eget utvecklade språk för skrivardrivrutiner som bearbetar utskrifter snabbt genom att komprimera utskriftsdata innan de skickas till enheten. Uppgifterna för databearbetning delas upp mellan datorn och enheten, vilket ger snabbare utskrifter.

Den snabba bearbetningen som uppnås med UFR II-skrivardrivrutiner gör den perfekt för att skriva ut kontorsfiler och -dokument. UFR II erbjuder däremot inte samma färgutskrifter av hög kvalitet som en PostScript-drivrutin.

I likhet med PCL och PS har våra Generic Plus UFR II-drivrutiner skapats för att stödja olika Canon-enheter, vilket innebär att du kan använda samma drivrutin för alla skrivarmodeller som stöds genom att ändra inställningarna för utskriftsporten och profilen för enhetskonfiguration.

Du kanske också behöver ...

Enkät