alt text goes here

Vill du bidra till en positiv förändring?

Stories som gör skillnad

Vill du bidra till en positiv förändring?

Gillar du att fotografera och vill bidra till en positiv förändring? Då är det här är en möjlighet för dig. Vilket av de 17 globala målen tycker du är viktigast?

Eller har du en berättelse kopplad till ett av de 17 globala målen? Var med i vår tävling och dela din berättelse tillsammans med en bild eller video. Allt ska vara kopplat till ett globalt mål och du laddar upp ditt bidrag under hashtag #photosforgood på Instagram. Du är med och tävlar om en EOS M50 och en heldags workshop med Canon och dina 10 bästa vänner.

Ta reda på mer om de globala målen

Vill du bidra till en positiv förändring

Vad är Canon Young People Nordic Competition?

Canon Young People Nordic Competition är en del i Canon Young People Program som syftar till att stödja och stärka unga att uppmärksamma och höja sin röst kring FNs globala utvecklingsmål (SDG) och dela sina stories med världen. Det gör vi genom att hjälpa unga människor att utveckla sina talanger, sin passion och inspireras att berätta kraftfulla stories genom bild och film. Läs mer om Canon Young People Programme på: https://www.canon-europe.com/sustainability/imaging-empowerment/

Vad är Canon Young People Nordic Competition?

Så här deltar du:

Du deltar genom att dela din berättelse om ett av de 17 globala utvecklingsmålen som betyder mest för dig. Du kan antingen göra det genom att dela bilder eller videos. Det som är viktigt att är att de knytar an till minst ett av de 17 globala målen. Dela ditt bidrag på Instagram med hashtag #photosforgood.
  1. Välj ditt globala mål.
  2. Ta en bild eller gör en film.
  3. Ladda upp ditt bidrag på Instagram tillsammans med en kort text som besktiver hur det knyter an till utvecklingsmålet du valt och hashtag #photosforgood.
En jury kommer att utse vinnaren i respektive land. Kriterierna man kommer att utgå ifrån är:


- Bildkvalitet.
- Kopplingen mellan bilden/filmen.
- Med vilken passion budskapet förmedlas i bilden/filmen.

OBS: Om du är en av de utvalda vinnarna kommer Canon att kontakta dig på Instagram via messages. Vinnaren kommer att utses i april Vinnarna kommer att namnges på Canons websida, i sociala medier och ev på event/utställning.
Om vinnaren inte vill att sådana detaljer ska publiceras, måste detta anges till Canon vid samma tillfälle som vinnaren meddelas priset.

Tävlingsregler

Om du vill delta i Young People Nordic Competition kan detta vara bra att känna till.

1.Du kan delta med så många bilder eller filmer som du vill men du kan endast vinna ett pris (ett pris per person)
2. Du måste vara mellan 16-19 år för att delta i tävlingen.
3. Om du är under 18 år måste du ha målsmans tillstånd för att delta i tävlingen.
4. Tävlingen är tillgänglig för boende Sverige, Norge och Danmark.

Läs mer om tävlingen och tävlingsreglerna här.

Checklista innan du deltar i tävlingen

Innan du deltar i tävlingen, och innan du delar bilder eller filmer online generellt, så läs denna checklista för att säkerställa att allt går rätt till:
1. Fotot/videon måste vara original och taget av dig personligen.
2. Om fotot/videon innehåller människor som man kan identifiera måste du och Canon få deras tillåtelse att bilden används på Canons hemsida, i sociala medier och på event/utställningar.
3. Om ditt foto eller video innehåller konst, logotyper eller företagsnamn så måste du få godkännande från ägaren att du och Canon får använda materialet på Canons websida i sociala medier och på event/utställningar.
4. Din bild/video får inte innehålla nakna kroppar eller annat som kan anses som stötande, omoralist eller kriminellt.
5. Säkerställ att alla lagar och regler följs, alla ev tillstånd är på plats och att ingen tredje part kränks.
6. Om du är under 18 år måste du ha målsmans godkännande för att delta i tävlingen.

Canon kommer att kontakta dig om du är en av de tre vinnarna, om man vill ha din tillåtelse att använda ditt material eller din story i sina sociala kanaler på  websida eller diskutera någon av ovanstående punkter.

Här hittar du tips på hur du fotograferar eller gör filmer.

Before participating in our Canon

Vad kommer att hända på workshopen?

Alla tre vinnarna får, förutom en EOS M50 med EF-M 15-45 mm IS STM-objektiv, även en rolig worskshop inom foto/video för sig själv och 10 vänner. Tanken med workshopen är att den ska vara inspirerande och ge deltagarna en möjlighet att utveckla sin förmåga att skapa starka berättelser med bilder och videos. Temat på workshopen kommer att kopplas till FNs 17 globala hållbarhetsmål.

Både vinnaren och de 10 vännerna som deltar på workshopen måste vara mellan 16-19 år gamla. Datum, tid ochj plats kommer att göras upp i samråd med respektive vinnare.

Om vinnaren eller deltagare på workshopen är under 18 år måste Canon ha målsmans tillåtelse för dem att delta. Alla deltagare måste också ge sin tillåtelse att Canon får dela det som skapas under dagen i sina sociala kanaler, på websida och på event.

Before participating in our Canon

Delta i UN MyWorld 2030

Vill du göra mer? Stöd de globala målen genom att delta i den globala undersökningen om de globala målen. Du kan också göra din egen MyWorld2030 undersökning och hjälpa till att sprida andra personers stories. Mer info på länkarna nedan.

http://about.myworld2030.org/

http://about.myworld2030.org/toolkits-sub-page/

https://myworld2030.org/register/

about.myworld2030.org/faq/

Delta i UN MyWorld 2030

Galleri

Vill du ha mer inspiration? Ta reda på vilka stories som andra har delat i vårt galleri.


Bilder som förändrar - galleri

What is the Canon Young People Programme

Mer information

Du kan läsa mer om tävlingen, tävlingsregler och Canons sekretesspolicy för konsumenter här:

Villkor och regler

Canons sekretesspolicy för konsumenter