Fotoutställning av och med unga i Canon Young People Programme
alt text goes here

Fotoutställning av och med unga i Canon Young People Programme

Hur gör vi städer inkluderande, säkra och hållbara?

Unga drömmer om hållbara städer och samhällen.

Canon Young People Programme är ett utbildningsinitiativ som stärker ungdomar från olika bakgrunder i visuellt berättande och hållbarhetsfrågor, och som nu genomförs för första gången i Sverige. Sju unga fotografer från Mentor Sverige skildrar FN:s Globala mål nummer 11; "hållbara städer och samhällen" i bild. Med kameran som verktyg har de utbildats i programmet av sociala entreprenören och fotografen Felicia Margineanu.

Vill du bidra till en positiv förändring

En fotoutställning som berör

Under hela hösten och vintern visades utställningen på Kulturhuset Stadsteatern.

Mer info

Vad är Canon Young People Nordic Competition?

Invigning av fotoutställningen

Den 30 september 2022 invigdes utställningen på Kulturhuset i Stockholm. Tack alla som bidragit till att detta blev verkligt; Fotografen och sociala entreprenören Felicia Margineanu, Mentor Sverige och Lava, Kulturhuset Stadsteatern.


Och ungdomarna i Mentor Sverige;

Feruz Rozaev
Josef Alzubaidy
Nathan Kidane
Michelle Marinkovic
Gaga Jakhashvili,
Hana Husseini
Fatemeh Hosseini

Before participating in our Canon

Vi förändrar världen med bilder

Vi inspirerar och stärker nästa generation genom kreativ utbildning och lär unga människor hur de kan uttrycka sig genom att använda FN:s hållbara utvecklingsmål (SDG) som ramverk.

Programmet ger unga människor kunskap, färdigheter och självförtroende att ta itu med hållbarhetsfrågor som är viktiga för dem med hjälp av kreativitet och kritiskt tänkande. Utbildningsinitiativet genomförs för första gången i Sverige 2022 och sedan 2015 har fler än 5500 unga utbildats runt om Europa, Mellanöstern och Afrika.

Before participating in our Canon