Återvinning

Canons återvinningsprogram för tonerkassetter

Visste du att Canon har haft ett återvinningsprogram för tonerkassetter sedan 1990?
Canon Toner Cartridge Recycling Programme

Om

Canon åtar sig ansvaret för återvinning och återanvändning av 100 % av de tonerkassetter som kunder returnerar till oss. Med tonerkassetter avser vi servicekassetter till våra laserskrivare. I listan längre ner på denna sida ser du vilka modeller som avses.

Omtanken om miljön finns med i varje designaspekt, från val av material och dess gestaltning i produkter till förnyad bearbetning av begagnade kassetter.

Återvinn dina tonerkassetter

Fördelar

 • Kostnadsfri återvinning av dina bläckpatroner från Canon

  Du slipper kostnaden för vanlig kassering.

 • Fullständig regelefterlevnad

  Alla ombud som Canon anlitar innehar de licenser som krävs, så du kan vara tryggt förvissad om att avfallet hanteras på lämpligt sätt.

 • Ingen bläckpatron går till deponi

  Canon åtar sig ansvaret för återvinning och återanvändning av 100 % av de tonerkassetter som kunder returnerar till oss.

 • Återanvändning av delar och material

  Genom att köpa och återvinna dina Canon-tonerkassetter med vår hjälp bidrar du till att säkerställa ett slutet kretslopp och minimera vår användning av råvaror.

LÄR DIG

Hur återvinns bläckpatroner?

När bläckpatroner tas emot på Canons återvinningscentral genomgår de en omfattande återvinningsprocess som återvinner återanvändbara delar och återvinner artiklar som inte kan återanvändas i produktionsprocessen.

Godkända kassetter

Vi tar endast emot allt-i-ett-kassetter för återvinning i vårt återvinningsprogram. Vi tar inte emot tonerflaskor och bläckpatroner för återvinning. Nedan finns en lista över godkända kassetter:

Godkända kassetter

029 Trumma
713
CRG 070 H

Godkända kassetter

039-serien
714
E16

Godkända kassetter

040-serien
715-serien
E30

Godkända kassetter

041-serien
716-serien
EP-22

Godkända kassetter

045-serien
717-serien
EP-25

Godkända kassetter

046-serien
718-serien
EP-27

Godkända kassetter

047 Toner
719-serien
EP-52

Godkända kassetter

049 Trumma
720
EP-65

Godkända kassetter

051-serien
723-serien
EP-83-serien

Godkända kassetter

052-serien
724-serien
EP-87-serien

Godkända kassetter

053-serien
725
FX10

Godkända kassetter

054-serien
726
FX3

Godkända kassetter

055-serien
728
FX4

Godkända kassetter

059-serien
729-serien
FX7

Godkända kassetter

064-serien
731-serien

Godkända kassetter

701-serien
732-serien

Godkända kassetter

702-serien
737

Godkända kassetter

703
A30

Godkända kassetter

705
C-EXV 26-serien

Godkända kassetter

706
C-EXV 40 Svart

Godkända kassetter

707-serien
C-EXV 5 Trumma

Godkända kassetter

708-serien
CRG 073

Godkända kassetter

710-serien
CRG 071

Godkända kassetter

711-serien
CRG 071 H

Godkända kassetter

712
CRG 070

Om

Tonerbehållare

Tonerflaskor som börjar med följande koder är inte lämpliga för återvinning i det här programmet. Kontakta ditt lokala nationella försäljningskontor om du vill ha mer information. Om du vill återvinna äkta bläckpatroner från Canon går du till sidan för återvinningsprogrammet för bläckpatroner.

C-EXV, NPG, CLC, GP

Vanliga frågor

Genom Canons återvinningsprogram för tonerkassetter kan kunder från utvalda länder i Europa skriva ut en portofri etikett för retur och återvinning av tomma äkta Canon-tonerkassetter.

I vissa länder kan kunder även boka kostnadsfri leverans eller upphämtning av större mängder tonerkassetter i lådor om de har ofta skickar kassetter eller har stora volymer.

Webbplatsen visas inte ordentligt på min skärm.

Webbplatsen för återvinning av tonerkassetter har utvecklats för att fungera med aktuella webbläsarversioner. Det betyder Internet Explore 6 eller senare, Firefox 3.5 eller senare, Google Chrome och Safari 5 eller senare. JavaScript-stöd måste vara aktiverat. Andra webbläsare fungerar sannolikt, men inte garanterat.

Varför är min kassett inte med på listan över accepterade kassetter?

Kassetten kanske inte är en äkta Canon-tonerkassett. Om du är säker på att du har en äkta Canon-tonerkassett som inte finns med på listan kontaktar du oss via vårt feedbackformulär och anger kassettens modellnummer. Canon svarar dig med en bekräftelse på om din kassett är lämplig för återvinning via det här programmet.

Har Canon en återvinningstjänst för andra förbrukningsprodukter (t.ex. tonerflaskor eller bläckkassetter)?

Canon har ingen återvinningstjänst för toner- eller framkallningsenheter, tonerflaskor eller annat förbrukningsmaterial för storformatsskrivare, GP-, iR-, iRC-, NP- och CLC-kopiatorer p.g.a. den negativa påverkan på miljön som frakten av dessa artiklar skulle innebära. Kassera eller återvinn därför de produkterna lokalt som normalt kontorsavfall.

Finns det något enkelt sätt att returnera flera kassetter på en gång?

Retur av större mängder tonerkassetter är möjlig i ett antal europeiska länder. Kontrollera på den lokala Canon-webbplatsen om tjänsten är tillgänglig. Om upphämtning av större mängder för närvarande inte är möjlig i ditt land ber vi dig besöka webbplatsen regelbundet, eftersom vi hela tiden utvecklar nya tjänster.

Jag hittar inte mitt land i listan, men jag vill returnera min kassett. Hur kan ni hjälpa mig?

Tyvärr erbjuds för närvarande inget toneråtervinningsprogram i ditt land. Kontakta en lokal Canon-återförsäljare om du vill veta om programmen erbjuds lokalt.

Hur rensar jag mina data från ert system?

Om du vill att dina personliga data ska tas bort från vårt system kontaktar du oss via vårt feedbackformulär.

Jag kan inte visa den etikett som jag har fått.

Installera den senaste versionen av Acrobat Reader om du inte kan visa etiketten. Om det fortfarande inte fungerar kontaktar du oss via vårt feedbackformulär.

Jag kan inte skriva ut etiketten ordentligt.

Om etiketten inte går att skriva ut som den visas på skärmen kan det bero på skrivardrivrutinerna. Installera de senaste skrivardrivrutinerna och försök igen. Hämta den senaste drivrutinen till din Canon-skrivare.

Jag får ett felmeddelande där det står att etiketten redan har använts.

Varje portoetikett har en unik streckkod som bara kan användas en gång. När streckkoden har registrerats som använd i vårt system är länken inte längre aktiv. Besök bara webbplatsen för återvinning igen och be om fler etiketter.

Kan jag använda etiketten mer än en gång?

Varje portoetikett kan endast användas en gång, eftersom den innehåller en unik streckkod som behövs för portot.

TONERÅTERVINNING

Villkor

Din medverkan i och användning av Canons återvinningsprogram för tonerkassetter och Canons tillhandahållande av relevanta tjänster lyder under Canons villkor. Den allmänna friskrivningen införlivas i de här villkoren genom hänvisning och utgör en väsentlig del av dem. Den allmänna friskrivningen kan skrivas ut och nås genom att klicka på länken ovan samt på länken längst ned på Canons webbplats.

I enlighet med ovan nämnda villkor för användning använder inte Canon personliga data, som lämnats av dig i samband med Canons återvinningsprogram för tonerkassetter, i marknadsföringssyfte eller för att informera dig om andra produkter och tjänster.

Observera att du endast får använda Canons återvinningsprogram för tonerkassetter för retur av tomma äkta Canon-tonerkassetter. Utan att det påverkar Canons övriga rättigheter om något av dessa villkor överträds, har Canon rätt att avvisa ytterligare deltagande i och användning av Canons återvinningsprogram för tonerkassetter och Canon har rätt att sluta tillhandahålla de relevanta tjänsterna omedelbart. Dessutom förbehåller sig Canon rätten att begära kompensation om något av dessa villkor överträds.

TONERÅTERVINNING

Viktig information

Canon ger dig endast rätt att använda den här webbplatsen för retur av äkta Canon-tonerkassetter för LBP-, FAX-, PFC- och MFP-maskiner. Toner för andra maskiner kan inte returneras via det här programmet. Se till att dessa produkter kasseras på rätt sätt. Returprogrammet för tonerkassetter finns bara i vissa europeiska länder.

Om du har ett Canon-serviceavtal kontaktar du din Canon-representant som kan ge dig råd om hur du hanterar ditt avfall.

Du kanske även är intresserad av …