XF305

XF305, en av Canons första filbaserade professionella videokameror, kombinerar MPEG-2, 50 Mbit/s, 4:2:2 codec med ett objektiv från Canons L-serie och tre CMOS-sensorer med Full HD-upplösning för överlägsen HD-video som lagras på CF-kort.

Fördelar

  • MXF-inspelning med MPEG-2-format på CF-kort med upp till 50 Mbit/s (4:2:2-färgsampling)
  • Omfattande NLE-stöd
  • 18x vidvinkelobjektiv i Canons L-serie
  • Tre Full HD-CMOS-sensorer från Canon av 1/3-typ
  • HD-SDI, tidskod, Genlock
  • LCD-skärm på 4 tum (1,23 megapixels), elektronisk sökare på 0,52 tum (1,55 megapixels)
  • Variabel bildhastighet

Alla egenskaper

Ta en mer detaljerad titt på Canon XF305

Registrera HD-filmer med hög kvalitet på CF-kort


XF305 spelar in MXF-filer (Media eXchange Format) med MPEG-2-format - upp till Full HD-upplösning med upplösningen 1 920 x 1 080 med en hastighet på 50 Mbit/s (4:2:2-färgsampling) - på CF-kort (Compact Flash). CF-kort är billiga och lätta att få tag på, och de två kortplatserna gör att du kan spela in utan avbrott.

Flexibel redigering


Videoscener som spelas in med XF305 registreras som MXF-filer av branschstandard som är kompatibla med alla stora bildbehandlingsprogram, och de fungerar utmärkt med tidigare arbetsflöden.

18x vidvinkelobjektiv


Det lätta 18x HD-videoobjektivet i L-serien bygger på Canons expertkunskaper inom objektiv och på feedback från yrkesfolk. Resultatet är överlägsen optisk kvalitet. Unika Hi-UD-element (High Index and Ultra Low Dispersion) används till att förhindra kromatisk aberration. Separata ringar ger oberoende kontroll av fokus, zoom och bländare (f1,6), med möjlighet till fullständig manuell kontroll, och dessutom finns det ändstopp för fokus- och zoomringarna.

Tre CMOS-sensorer med Full HD-upplösning


Full HD med en upplösning på 1 920 x 1 080 registreras via tre Full HD-CMOS-sensorer av 1/3-typ med en upplösning på 2,07 megapixels - utformade och tillverkade av Canon. Höghastighetsscanning minimerar effekterna av rullande slutare.

LCD-skärm på 4 tum (10,1 cm) och elektronisk sökare på 0,52 tum (1,3 cm)


LCD-skärmen på 4 tum (10,1 cm) kan vinklas ut på båda sidorna av videokameran. Verktyget för fokushjälp ger överlägsen upplösning (1,2 megapixels) och ser till att du får skarpa bilder. En inbyggd Waveform Monitor (WFM) hjälper till att kontrollera exponeringen och andra fotograferingsparametrar. Som ett alternativ finns även en elektronisk sökare på 0,52 tum (1,3 cm).

Variabel bildhastighet


Det går att välja mellan ett stort antal bildhastigheter finns tillgängligt, från 12 till 50 b/s. Det här ger filmfotografer friheten att ändra inspelningshastigheten, vilket ger ytterligare kreativ flexibilitet.

Professionellt anslutningspaket och oberoende ljud


HD-SDI-utgången är enligt branschstandard och ger okomprimerad Full HD-upplösning med inbäddat ljud och inbäddad tidskod. Tack vare Genlock in och tidskod in/ut kan XF305 användas vid inspelningar med flera videokameror. Ljud kan registreras via de två XLR-ingångarna och även via stereomikrofonen på framsidan.

Egna bilder


Tjugosex alternativ för egna bildinställningar kan justeras så att du får perfekt resultat. De kan sedan lagras i kameran - på SD-kort - och inställningar kan överföras mellan olika videokameror.

CPS-support*


Canons exklusiva CPS-videosupport erbjuder prioriterad reparationstjänst, med garanterat snabba behandlingstider.

* Mer information om vilka länder som erbjuder CPS-programmet finns på http://www.canon-europe.com/cps.

Produktspecifikationer

Ta reda på mer om Canon XF305, dess funktioner och vad den kan göra.

CPN.jpeg

Canon Professional Network

Inspiration, utbildning, produktinformation och nyhetsuppdateringar i den definitiva bevakningen för såväl professionella Canon-fotografer och -filmare som för avancerade entusiaster i hela världen.