EOS-tillbehör

Canon Speedlite 430EX III-RT

Kraftfull och bärbar blixt med radiofjärrutlösning.

Fördelar

 • Kraftfull, men samtidigt tillräckligt kompakt för att kunna tas med överallt

 • Enkla reglage och ett intuitivt gränssnitt

 • Använd extern blixt för att åstadkomma de motiv du vill ha

 • Ta fina porträttbilder med reflekterat ljus

 • Passar med andra Speedlite-aggregat som en del i EOS-familjen

Alla egenskaper

 • Kraftfull, men samtidigt tillräckligt kompakt för att kunna tas med överallt

  Ett ledtal på 43 (m, ISO 100) innebär att den är tillräckligt stark för de flesta tillfällen.Speedlite 430EX III-RT väger bara 295 g och är endast 113,8 mm lång, så det finns alltid utrymme för den i väskan.Den drivs med vanliga AA-batterier som du kan köpa överallt, och blixten är fullständigt laddad efter bara 3,2 sekunder.

 • Enkla reglage och ett intuitivt gränssnitt

  Reglagen på Speedlite 430EX III-RT ser likadana ut som på flera EOS-kameror. Via genvägsknappar får du snabbt åtkomst till viktiga funktioner, och tack vare ett styrhjul kan snabba justeringar göras. Låsomkopplaren förhindrar att inställningar ändras av misstag. LCD-skärmen visar en översikt över inställningar och fotograferingsinformation och är belyst i svagt ljus.

 • Använd extern blixt för att åstadkomma de motiv du vill ha

  Speedlite 430EX III-RT-blixtar kan även placeras en bit ifrån kameran för att simulera ljus från olika riktningar.Med hjälp av den radiostyrda blixtutlösningen kan Speedlite 430EX III-RT-enheter styras på upp till 30 m avstånd, och de behöver inte vara inom synhåll för kameran. Det innebär att de kan placeras på flera ställen och att du kan skapa ännu fler stämningar och effekter.Speedlite 430EX III-RT kan även fjärrstyras med optisk utlösning och passar direkt in i din befintliga blixtinstallation. Den kan utlösas på 10 m avstånd med hjälp av Speedlite-sändaren ST-E2 eller den integrerade Speedlite-sändare som är inbyggd i vissa EOS-kameror.Använd flera blixtar i grupper och reglera styrkan på varje grupp separat. Upp till fem grupper kan skapas med maximalt 15 blixtar i varje grupp.

 • Ta fina porträttbilder med reflekterat ljus

  Med ett rörligt blixthuvud kan ljuset reflekteras från stora ytor som väggar eller tak så att ett mjukt och skuggfritt ljus skapas som passar perfekt för porträttbilder.En inbyggd reflektorpanel kan användas för att skapa gnistrande ljusreflexer i porträttmotivets ögon och ge liv åt deras ansikte.Använd medföljande bouncer för indirekt blixt så blir ljuset ännu mjukare. Det medföljer även ett färgat filter som anpassar färgtemperaturen på blixtljuset så att det bättre överensstämmer med färgen på det omgivande ljuset inomhus.Speedlite 430EX III-RT kan zooma sitt blixtljus så att det matchar bildvinkeln för det objektiv som används.

 • Passar med andra Speedlite-aggregat som en del i EOS-familjen

  Du kan använda Speedlite 430EX III-RT med andra blixtar, t.ex. Speedlite 600EX-RT, som en del i en grupp med blixtar.Du fjärrstyr Speedlite 430EX III-RT med en blixtutlösare, t.ex. ST-E3-RT eller den inbyggda integrerade Speedlite-sändaren i en EOS-kamera.

 • Dubbel trådlös blixtutlösning

  Speedlite 430EX III-RT kan användas som en extern blixt med hjälp av radiostyrd blixtutlösning eller optisk utlösning, vilket ger fotografen många valmöjligheter. När radiostyrd blixtutlösning används kan blixtar placeras på upp till 30 m avstånd från kameran och behöver inte vara inom synhåll. Det innebär att de kan placeras på många fler platser, t.ex. utanför ett rum så att blixtljuset går in genom fönstret. På EOS-kameror med en inbyggd integrerad Speedlite-sändare (t.ex. EOS 760D, EOS 70D och EOS 7D Mark II) kan man med hjälp av optisk utlösning tända Speedlite 430EX III-RT på upp till 10 m avstånd utan att någon extra utrustning krävs.

Canon Speedlite 430EX III-RT
Betyg och recensioner