Fotolabbkvalitet

Fantastiska detaljer

Vad är det som gör att en fotoutskrift blir riktigt bra? Det handlar alltid om hur exakt din skrivare kan placera bläckdropparna på fotopapperet – och hur pyttesmå dessa droppar kan vara. Därför innehåller alla PIXMA foto- och dokumentskrivare Canons patenterade teknik FINE.

FINE (Full-photolithography Inkjet Nozzle Engineering) använder ytterst exakta skrivhuvuden som innehåller upp till 7 680 munstycken. Varje munstycke sprider jämna, exakta bläckdroppar och några är så små som 1 pikoliter – alltså otroliga en triljondels liter! De här små dropparna ger otroligt jämna färgtoner och utsökta detaljer, så att utskrifterna både ser ut och känns som helt vanliga fotografier.

Ren färg och fantastisk kontrast

Men det är inte bara skrivhuvudena som gör att PIXMA-utskrifterna blir så snygga. Canons bläck spelar också en stor roll genom kombinationen av färgbläck med hög intensitet och oslagbar kontrast.

Alla PIXMA foto- och dokumentskrivare använder en kombination av pigmentbaserat svart bläck och färgämnesbaserat bläck. Resultatet? Briljant, skarp och lättläst text i dokumenten och livliga färger i alla fotografier och all grafik.

Vissa skrivarmodeller innehåller också Canons system ContrastPLUS, som använder ett särskilt färgämnesbaserat äkta svart bläck. Då blir kontrasten maximal både i de svarta områdena och i hela bilden. Dina fotografier ger på så sätt en dynamisk tredimensionell känsla.