UTSKRIFTSTIPS

Upptäck de bästa skrivarna för studenter

En Canon-skrivare gör dig inte besviken när du behöver en snygg utskrift. Hitta de bästa alternativen som passar dina behov och din budget.
En Canon-skrivare står på ett träskrivbord och skriver ut. En kvinna sitter framför den med några förpackningar skrivarpapper och tittar på en bild på en surfplatta.

I vår digitala tid sker det mesta av vår skriftliga kommunikation genom sms, e-post och elektroniska dokument, men många gånger behöver du fortfarande skriva ut något. Det kan vara både prisvärt och enkelt att göra en papperskopia.

Canons utbud av skrivare är känt för sin kostnadseffektivitet, funktionalitet och tillförlitlighet. Vissa är bäst för text, andra är inriktade på grafiska och fotografiska utskrifter, och det finns många modeller som är bra på båda, även om du har en begränsad budget.

Studenter har flera fördelar av utskrifter, utöver att de ibland behöver lämna in uppgifter på papper. Fysiska anteckningar som går snabbt och enkelt att läsa kan vara en bra studiemetod. Och även om du skickar in dokument elektroniskt kan det vara bra att först läsa igenom dem på papper för att enklare hitta misstag. Det ger dessutom ögonen en välkommen paus från att läsa allt på skärmen. I grafiska kurser och fotokurser, där du ofta ska lämna in fysiska projekt, kan utskrifter vara bra när du ska granska ditt eget arbete och hitta sådant som kan förbättras.

Om du inte är van vid att utforma utskriftsprojekt kan du även använda Canons app Easy-PhotoPrint Editor. Med den kan du redigera foton och skapa kollage, affischer med mera med hjälp av en mängd färdiga mallar. Programvaran Canon Easy-Layout Editor gör att du till och med kan utforma flera filer (textdokument, kalkylblad, PDF:er, bilder osv.) som en fil och skriva ut allt på ett papper. Du kan även använda den för att välja vilka specifika delar av en webbsida du vill skriva ut.

Många högskolor och universitet använder Google Classroom för att organisera uppgifter – om du går på ett sådant kan du använda Canon-skrivaren för att skriva ut skoluppgifter via molnet. Logga bara in på Google Classroom via skrivarens touchskärm eller appen i din smarta enhet så kan du klicka dig fram till enskilda kurser och skriva ut uppgifterna från dina handledare. Om din Canon-skrivare har en inbyggd scanner kan du även scanna in de färdiga sidorna när du är klar och skicka in dem direkt via skrivarskärmen eller appen.

Det finns ett stort urval av skrivare som passar alla behov, men vi finns här för att ge dig några tips om hur du hittar en studentskrivare som passar dina behov och din budget perfekt. Läs vidare för att upptäcka din perfekta utskriftspartner.

Budgetvänliga studentskrivare

En Canon PIXMA-skrivare på en mörkgrå arbetsyta. I bakgrunden syns ett litet träbord och tre stolar.

Canon PIXMA TS205-serien är den mest prisvärda enfunktionsskrivaren i sortimentet. Den har ingen inbyggd scanner, men den är robust konstruerad och skriver ut kvalitativa dokument i både svartvitt och färg, samt livfulla fotografier utan kant på 6 x 4 tum.

Om det finns ett fast inslag i studentlivet så är det budgeten. Som tur är börjar Canons bläckstråleskrivare på en mycket låg prisnivå med den kompakta och snygga Canon PIXMA TS205-serien.

PIXMA TS205 är enkel, okomplicerad och lätt att använda. Den är även snabb. Den skriver ut 7,7 svartvita A4-sidor per minut och 4 sidor per minut i fullfärg. Den kan även skriva ut glansiga fotoutskrifter utan kant på 6 x 4 tum på bara dryga minuten.

Skrivaren är inte bara prisvärd i inköp, utan har även låga driftskostnader. Det behövs bara två bläckkassetter, en svart och en i färg, som går snabbt och enkelt att byta. Det finns även alternativ med hög kapacitet för högre kostnadseffektivitet om du behöver skriva ut större volymer. Varje par XL-kassetter räcker till cirka 400 A4-dokument i svartvitt eller upp till 300 i färg.

Canon PIXMA TS305-serien har Wi-Fi-anslutning för trådlös utskrift och är även kompatibel med den kostnadsfria appen Canon PRINT för smartphone och surfplatta, vilket gör att du smidigt kan skriva ut från dina smarta enheter. Det innebär även att du kan kopiera dokument med kameran på din smarta enhet, även om skrivaren inte har en scanner, med hjälp av funktionen Smartphone Copy i appen. Du kan även använda appen Canon Easy-PhotoPrint Editor på din enhet för att redigera foton eller skapa kollage, kort och andra personliga verk att skriva ut.

En Canon PIXMA-skrivare i svart färg skriver ut ett A4-papper. Runt omkring finns bilder och utskrifter, och en hand som håller en smartphone

Med Canon PIXMA TS3350-serien kan du skriva ut trådlöst från molnet, samt från din smartphone och surfplatta med den kostnadsfria appen Canon PRINT. Den har en 3,8 cm LCD-skärm i svartvitt och kan skriva ut kvadratiska foton på 5 x 5 tum samt vanliga storlekar på upp till 7 x 5 tum.

Canon PIXMA TS3150-serien har en inbyggd scanner så att du snabbt och enkelt kan digitalisera eller göra kopior av befintliga utskrivna bilder och dokument. Den har även Wi-Fi-anslutning och är kompatibel med Apple AirPrint och Mopria™ för Android, så att du kan skriva ut direkt från enheten. Den använder samma bläckkassetter som Canon PIXMA TS205-serien och Canon PIXMA TS305-serien, med samma höga kapacitet.

Precis som PIXMA TS3150 har PIXMA TS3350-serien en praktisk skärm på 3,8 cm för övervakning av skrivarstatus och kan skriva ut större kantlösa foton på upp till 7 x 5 tum. Den kan även skriva ut från molnet med PIXMA Cloud Link via appen Canon PRINT.

Bästa kompakta studentskrivarna

En Canon PIXMA-skrivare på kanten av ett bord. Olika skrivbord och stolar syns i bakgrunden.

Den kompakta Canon PIXMA TS305-serien är perfekt om du har ont om plats men fortfarande behöver kvalitativa funktioner för dokument- och fotoutskrifter.

Studentbostäder är inte kända för att vara rymliga, så lätta skrivare som tar lite plats är ofta att föredra. De av Canons studentskrivare vi har nämnt hittills går från cirka 425 x 255 x 131 mm i storlek och 2,5 kg i vikt för enheter som endast skriver ut, och 435 x 316 x 145 mm och 3,9 kg för multifunktionsenheter. De tar upp mycket lite plats och är enkla att flytta från en plats till en annan vid behov.

En fördel med Wi-Fi-anslutningen i de flesta Canon-skrivare är att du kan placera skrivaren på en praktisk plats i stället för att behöva ha den kopplad till en dator. Det är även praktiskt att kunna skriva ut var som helst med din bärbara dator eller telefon, utan att behöva ansluta den fysiskt till skrivaren med en kabel. Du kan till exempel skicka ett utskriftsjobb från en bärbar dator till skrivaren innan du ens går upp på morgonen och hämta den i utmatningsfacket när du ska gå hemifrån.

Den kompakta Canon PIXMA TS305-serien är bara 430 x 282 x 143 mm och väger 2,9 kg. Den skriver ut upp till 7,7 fullstora A4-dokument per minut i svartvitt och 4 sidor per minut i fullfärg. Den kan även skriva ut glansiga fotoutskrifter utan kant på 6 x 4 tum på bara 65 sekunder.

Avancera till nästa nivå

En vit Canon-skrivare står på ett skrivbord. Framför håller en kvinna fram en utskrift med olika fjärilsmönster.

Canon PIXMA TS5350a-serien är perfekt för både hobbyhantverk och dokumentutskrifter. Den har dubbla inmatningsfack för papper, det stående baktill är perfekt för tjockare kort och fotopapper eftersom materialet då inte behöver vända när det passerar genom skrivaren, till skillnad från det papper som förvaras i den främre kassetten. OLED-skärmen framtill ger en tydlig bild av menyval och det finns ett LED-statusfält som tänds under utskrift.

Canon PIXMA TS5350a-serien tar det hela ännu längre för att öka din produktivitet. Den har Wi-Fi-anslutning och är direkt kompatibel med Apple AirPrint, Mopria™ för Android och Canons egen PIXMA Cloud Link. Den har även en scanner med högre upplösning så att du kan kopiera ultrafina detaljer när du scannar dokument, foton eller andra bilder. Den är även snabbare. Den skriver ut upp till 13 svartvita A4-dokument per minut och upp till 6,8 färgsidor per minut. Den kan även skapa blanka fotoutskrifter utan kant i upp till A4-storlek och skriva ut kantfria foton på 6 x 4 tum på bara 43 sekunder.

PIXMA TS5350a-serien har både en främre A4-kassett och ett bakre pappersfack som kan hantera papper i olika storlekar upp till A4. Det är en mycket användbar funktion om du vill skriva ut konstverk och foton samt dokument. Du kan använda den främre kassetten för vanligt papper och sätta in specialmaterial eller fotopapper i det bakre facket, om och när du behöver det. En annan bonus som är bra både för plånboken och miljön är att skrivaren har en funktion för automatisk dubbelsidig utskrift. Du kan automatiskt skriva ut dubbelsidiga dokument utan att behöva vända sidorna manuellt.

Minskar driftskostnaderna

En bild uppifrån av en Canon PIXMA-skrivare med en Canon-kamera ovanpå. Under skrivaren finns ett montage av utskrivna bilder på resor, mat och porträtt.

Canon PIXMA G650 är en MegaTank-skrivare med sex påfyllningsbara behållare med färgämnesbaserat bläck, perfekt för fotoutskrifter. Det ger ett utökat tonomfång och färgutrymme så att fotoutskrifterna får en optimal kvalitet. Det finns även en Canon PIXMA G550 enfunktionsskrivare med samma bläckserie men utan inbyggd scanner.

Alla studentskrivare vi har nämnt är mycket prisvärda i inköp och har konkurrenskraftiga driftskostnader. För att undvika att bläcket tar slut precis när du behöver det håller Canons skrivare dig informerad om när nivån börjar bli låg och underlättar beställningsprocessen. Det går snabbt och enkelt att byta bläckpatroner och tar bara några sekunder.

Även om bläckpatroner är praktiskt är de mindre kostnadseffektiva om du behöver skriva ut stora volymer regelbundet. Canons MegaTank-skrivare är ett kostnadsbesparande och mer hållbart alternativ som kan minska driftskostnaderna avsevärt.

I stället för bläckpatroner har MegaTank-skrivarna bläckbehållare som du kan fylla på med Canons originalbläck på flaska, vilket kostar en bråkdel av priset för patroner. Flaskorna behöver inte tryckas på och är även utformade så att det går enkelt att fylla på utan kladd. Varje färg har ett unikt munstycke som gör det omöjligt att hälla fel bläck i fel behållare.

En ung kvinna som håller en smartphone sitter vid ett skrivbord med en Canon PIXMA-skrivare på.

Canon PIXMA G2520 är en otroligt prisvärd MegaTank-skrivare. En bra investering med tanke på att du kanske slipper ytterligare kostnader för bläck under resten av studietiden. Den gör även att du slipper besväret med att köpa ersättningspatroner. Canon PIXMA G3520 (på bilden) ger samma fördelar och har dessutom inbyggt Wi-Fi.

Canon PIXMA G3520 är en multifunktionell MegaTank-skrivare med vanliga utskrifts-, scannings- och kopieringsfunktioner samt Wi-Fi- och molnanslutning. Den levereras med tillräckligt med bläck för att skriva ut upp till hela 6 000 svartvita sidor (mer än 7 600 i ekonomiläge) eller upp till 7 700 sidor i färg.

Om du vill ha alla dessa fördelar men inte behöver Wi-Fi-anslutning är Canon PIXMA G2520 ännu mer prisvärd i inköp och har exakt samma låga driftskostnader. Dessutom kan båda dessa modeller skriva ut fullfärgsbanderoller på upp till 1,2 meter, endast på vanligt papper.

Valet är ditt

För att du ständigt ska ligga steget före i det hektiska studentlivet är det bra att kunna skriva ut det du vill, när du vill, snarare än att behöva förlita dig på andra människor eller tjänster. Canons budgetvänliga sortiment av PIXMA-skrivare ger dig maximalt praktiska, snabba och okomplicerade utskrifter, med högsta tillförlitlighet. De flesta av dem har dessutom Wi-Fi-anslutning, kombinerat med appar för dina smarta enheter, vilket gör det ännu mer praktiskt och mångsidigt för studenter att skriva ut.Skrivet av Matthew Richards

Relaterade produkter

Relaterade artiklar

 • En kvinna sitter vid ett skrivbord på sitt hemmakontor. På bordet står en bärbar dator, en bildskärm och en Canon MegaTank-skrivare samt fyra bläckflaskor.

  UTSKRIFTSTIPS

  Vilken skrivare passar dig bäst?

  Hitta Canon-skrivaren som passar dina behov bäst, från familjer och studenter till hemmakontor.

 • En person använder appen Easy-PhotoPrint Editor på en surfplatta för att skriva ut en bild av en familj trådlöst på en Canon PIXMA-skrivare som står på ett skrivbord.

  UTSKRIFTER

  Så använder du en trådlös skrivare

  Smarta sätt att få ut mesta möjliga av din trådlösa skrivare.

 • A small office with a printer positioned in the middle compartment of a grey wall unit.

  UTSKRIFTSTIPS

  MegaTank-skrivare och deras fördelar

  Upptäck sex skäl till varför du behöver en MegaTank-skrivare.

 • En bild ovanifrån av en öppen dagbok med punktlistor tillsammans med rammallar från Creative Park och en Canon PIXMA-skrivare.

  KREATIV UTSKRIFT

  Skriv ut listor, planer och mål

  Låt kreativiteten flöda med en Canon PIXMA-skrivare och håll ordning och reda året runt.