UTSKRIFTER

De bästa skrivarna för studenter

Hitta en skrivare för studenter som passar dina behov och din budget perfekt.
En ung man med ryggen vänd mot kameran lutar sig över ett skrivbord där en Canon PIXMA-skrivare, växter och kontorsmaterial finns.

I vår digitala tid sker det mesta av vår skriftliga kommunikation genom sms, e-post och elektroniska dokument, men många gånger behöver du fortfarande skriva ut något.

Canons utbud av skrivare är känt för sin kostnadseffektivitet, funktionalitet och tillförlitlighet. Vissa är bäst för text, andra är inriktade på grafiska och fotografiska utskrifter, och det finns många modeller som är bra på båda, även om du har en begränsad budget.

Studenter har flera fördelar av utskrifter, utöver att de ibland behöver lämna in uppgifter på papper. Fysiska anteckningar som går snabbt och enkelt att läsa kan vara en bra studiemetod. Och även om du skickar in dokument elektroniskt kan det vara bra att först läsa igenom dem på papper för att enklare hitta misstag. Det ger dessutom ögonen en välkommen paus från att läsa allt på skärmen. I grafiska kurser och fotokurser, där du ofta ska lämna in fysiska projekt, kan utskrifter vara bra när du ska granska ditt eget arbete och hitta sådant som kan förbättras.

En bärbar dator på ett skrivbord med träeffekt tillsammans med en Canon PIXMA-skrivare.

Canon har en mängd olika utskriftsappar och programvara som hjälper dig att få ut mesta möjliga av skrivaren.

Om du inte är van vid att utforma utskriftsprojekt kan du använda Canon Easy-PhotoPrint Editor-appen för att redigera foton och skapa kollage, affischer med mera med hjälp av en mängd mallar. Dessutom kan du lägga ut flera filer (text, kalkylblad, PDF-filer, bilder) och skriva ut dem tillsammans på ett papper med Canon Easy-Layout Editor.

Många högskolor och universitet använder Google Classroom för att organisera uppgifter – om du går på ett sådant kan du använda Canon-skrivaren för att skriva ut skoluppgifter via molnet. Logga bara in på Google Classroom via skrivarens touchskärm eller appen i din smarta enhet så kan du klicka dig fram till enskilda kurser och skriva ut uppgifterna från dina handledare. Om din trådlösa Canon-skrivare har en inbyggd scanner kan du även scanna in de färdiga sidorna när du är klar och skicka in dem direkt via skrivarskärmen eller appen.

Läs vidare för att upptäcka din perfekta utskriftspartner.

Budgetvänliga studentskrivare

En Canon PIXMA-skrivare på en mörkgrå arbetsyta. I bakgrunden syns ett litet träbord och tre stolar.

Canon PIXMA TS205-serien är den mest prisvärda enfunktionsskrivaren i sortimentet. Den har ingen inbyggd scanner, men den är robust konstruerad och skriver ut högkvalitativa dokument i både svartvitt och färg, samt livfulla fotografier utan kant på 10 x 15 cm.

Om det finns ett fast inslag i studentlivet så är det budgeten. Som tur är börjar Canons bläckstråleskrivare på ett mycket överkomligt pris och den kompakta och snygga Canon PIXMA TS205-serien är en idealisk skrivare för studenter.

PIXMA TS205 är enkel, okomplicerad och lätt att använda. Den är även snabb. Den skriver ut 7,7 svartvita A4-sidor per minut och 4 sidor per minut i fullfärg. Den kan även skriva ut glansiga fotoutskrifter utan kant på 10 x 15 cm på bara dryga minuten1.

Skrivaren är inte bara prisvärd i inköp, utan har även låga driftskostnader. Det behövs bara två bläckkassetter, en svart och en i färg, som går snabbt och enkelt att byta. Det finns även alternativ med hög kapacitet för högre kostnadseffektivitet om du behöver skriva ut större volymer. Varje par XL-kassetter räcker till cirka 400 A4-dokument i svartvitt eller upp till 300 i färg.

Canon PIXMA TS305-serien har Wi-Fi-anslutning för trådlös utskrift och är även kompatibel med den kostnadsfria appen Canon PRINT, vilket gör att du smidigt kan skriva ut från dina smarta enheter. Det innebär även att du kan kopiera dokument, även om skrivaren inte har någon scanner.

En Canon PIXMA-skrivare i svart färg skriver ut ett A4-papper. Runt omkring finns bilder och utskrifter, och en hand som håller en smartphone

Med Canon PIXMA TS3350-serien kan du skriva ut trådlöst från molnet, samt från din smartphone och surfplatta via appen Canon PRINT. Den har en 3,8 cm LCD-skärm i svartvitt och kan skriva ut fyrkantiga foton på 13 x 13 cm samt vanliga storlekar på upp till 13 x 18 cm.

Canon PIXMA TS3150-seriens allt-i-ett-skrivare har en inbyggd scanner så att du snabbt och enkelt kan digitalisera eller göra kopior av befintliga utskrivna bilder och dokument. Den har även Wi-Fi-anslutning och är kompatibel med Apple AirPrint och Mopria™ för Android, så att du kan skriva ut direkt från enheten. Den använder samma bläckkassetter som Canon PIXMA TS205-serien och Canon PIXMA TS305-serien, med samma höga kapacitet.

Precis som PIXMA TS3150 har Canon PIXMA TS3350-seriens budgetvänliga skrivare en praktisk skärm på 3,8 cm för övervakning av skrivarstatus och kan skriva ut större kantlösa foton på upp till 13 x 18 cm. Den kan även skriva ut från molnet med PIXMA Cloud Link via appen Canon PRINT.

Bästa kompakta studentskrivarna

En Canon PIXMA-skrivare på kanten av ett bord. Olika skrivbord och stolar syns i bakgrunden.

Den kompakta Canon PIXMA TS305-serien är perfekt om du har ont om plats men fortfarande behöver kvalitativa funktioner för dokument- och fotoutskrifter.

Studentbostäder är inte kända för att vara rymliga, så lätta skrivare som tar lite plats är ofta att föredra. De av Canons studentskrivare vi har nämnt hittills går från cirka 426 x 255 x 131 mm i storlek och 2,5 kg i vikt för enheter som endast skriver ut, och 435 x 316 x 145 mm och 3,9 kg för multifunktionsenheter. De tar upp mycket lite plats och är enkla att flytta från en plats till en annan vid behov.

En fördel med Wi-Fi-anslutningen i de flesta Canon-skrivare är att du kan placera skrivaren på en praktisk plats i stället för att behöva ha den kopplad till en dator. Det är även praktiskt att kunna skriva ut var som helst med din bärbara dator eller telefon, utan att behöva ansluta den fysiskt till skrivaren med en kabel. Du kan till exempel skicka ett utskriftsjobb från en bärbar dator till skrivaren innan du ens går upp på morgonen och hämta den i utmatningsfacket när du ska gå hemifrån.

Den kompakta Canon PIXMA TS305-serien är bara 430 x 282 x 143 mm och väger 2,9 kg. Den skriver ut upp till 7,7 fullstora A4-dokument per minut i svartvitt och 4 sidor per minut i fullfärg. Den kan även skriva ut glansiga fotoutskrifter utan kant på 10 x 15 cm på bara 65 sekunder.

Avancera till nästa nivå

En hand håller i ett dokument som kommer ut från en Canon PIXMA-skrivare.

Canon PIXMA TS7650i körs på samma sammansättning av pigmentbaserat svart bläck som Canons GX-serie med företagsskrivare, vilket ger särskilt robust text som är mycket motståndskraftig mot kladd.

Canon PIXMA TS5350i-serien tar det hela ännu längre för att öka din produktivitet. Den har Wi-Fi-anslutning och är direkt kompatibel med Apple AirPrint, Mopria™ för Android och Canons egen PIXMA Cloud Link. Den har även en scanner med högre upplösning så att du kan kopiera ultrafina detaljer när du scannar dokument, foton eller andra bilder. Den är även snabbare. Den skriver ut upp till 13 svartvita A4-dokument per minut och upp till 6,8 färgsidor per minut. Den kan även skapa blanka fotoutskrifter utan kant i upp till A4-storlek och skriva ut kantfria foton på 10 x 15 cm på bara 43 sekunder.

PIXMA TS5350i-serien har både en främre A4-kassett och ett bakre pappersfack som kan hantera papper i olika storlekar upp till A4. Det är en mycket användbar funktion om du vill skriva ut konstverk och foton samt dokument. Du kan använda den främre kassetten för vanligt papper och sätta in specialmaterial eller fotopapper i det bakre facket, om och när du behöver det. En annan bonus som är bra både för plånboken och miljön är att skrivaren har en funktion för automatisk dubbelsidig utskrift. Du kan automatiskt skriva ut dubbelsidiga dokument utan att behöva vända sidorna manuellt.

Den kompakta Canon PIXMA TS7650i-skrivaren är ytterligare ett prisvärt alternativ för studenter. Det går snabbt att skriva ut svartvita sidor och sidor i färg med 15 respektive 10 sidor per minut och det pigmentbaserade svarta bläcket kladdar mindre på vanligt papper – en stor fördel vid användning av överstrykningspennor för revidering.

PIXMA TS7650i är enkel att installera tack vare ett intuitivt gränssnitt som är baserat på en lutande färgskärm. Den är ansluten och har snabb och enkel parkoppling till iOS-enheter via Wi-Fi, vilket eliminerar behovet av lösenord. Du kan även ansluta via Wi-Fi Direct på iOS- och Android-enheter, med hjälp av en QR-kod som visas på skrivarens skärm.

Precis som med PIXMA TS5350i-serien möjliggör en separat inbyggd papperskassett och ett bakre inmatningsfack påfyllning av vanligt papper och fotopapper samtidigt. Det finns även en något högre PIXMA TS7750i-version med inbyggd automatisk dokumentmatare för 35 ark, som kan spara tid när du scannar eller kopierar flersidiga dokument.

Båda modellerna är även kompatibla med PIXMA Print Plan2, som kan sänka bläckkostnaderna med upp till 50 %3. Den prenumerationsbaserade tjänsten övervakar din skrivares bläcknivåer och levererar nya bläckpatroner till dörren så snart du börjar få slut på bläck, vilket sparar tid och arbete.

Minskar driftskostnaderna

En Canon PIXMA-skrivare med en Canon-kamera bredvid och ett antal rese-, mat- och porträttutskrifter runt den.

Canon PIXMA G650 är en MegaTank-skrivare med sex påfyllningsbara behållare med färgämnesbaserat bläck, perfekt för fotoutskrifter. Det ger ett utökat tonomfång och färgutrymme så att fotoutskrifterna får en optimal kvalitet. Det finns även en Canon PIXMA G550 enfunktionsskrivare med samma bläckserie men utan inbyggd scanner.

Alla studentskrivare vi har nämnt är mycket prisvärda i inköp och har konkurrenskraftiga driftskostnader.

Även om bläckpatroner är praktiskt är de mindre kostnadseffektiva om du behöver skriva ut stora volymer regelbundet. Canons MegaTank-skrivare är ett kostnadsbesparande och mer hållbart alternativ som kan minska driftskostnaderna avsevärt.

I stället för bläckpatroner har MegaTank-skrivarna bläckbehållare som du kan fylla på med Canons originalbläck på flaska, vilket kostar en bråkdel av priset för patroner. Flaskorna behöver inte tryckas på och är även utformade så att det går enkelt att fylla på utan kladd. Varje färg har ett unikt munstycke som gör det omöjligt att hälla fel bläck i fel behållare.

En ung kvinna som håller en smartphone sitter vid ett skrivbord med en Canon PIXMA-skrivare på.

Canon PIXMA G2520 är en otroligt prisvärd MegaTank-skrivare. En bra investering med tanke på att du kanske slipper ytterligare kostnader för bläck under resten av studietiden. Den gör även att du slipper besväret med att köpa ersättningspatroner. Canon PIXMA G3520 (på bilden) ger samma fördelar och har dessutom inbyggt Wi-Fi.

Canon PIXMA G3520 är en multifunktionell MegaTank-skrivare med vanliga utskrifts-, scannings- och kopieringsfunktioner samt Wi-Fi- och molnanslutning. Den levereras med tillräckligt med bläck för att skriva ut upp till hela 6 000 svartvita sidor (mer än 7 600 i ekonomiläge) eller upp till 7 700 sidor i färg.

Om du vill ha alla dessa fördelar men inte behöver Wi-Fi-anslutning är Canon PIXMA G2520 ännu mer prisvärd i inköp och har exakt samma låga driftskostnader. Dessutom kan båda dessa modeller skriva ut fullfärgsbanderoller på upp till 1,2 meter, endast på vanligt papper.

Valet är ditt

För att du ständigt ska ligga steget före i det hektiska studentlivet är det bra att kunna skriva ut det du vill, när du vill, snarare än att behöva förlita dig på andra människor eller tjänster. Canons budgetvänliga sortiment av PIXMA-skrivare ger dig maximalt praktiska, snabba och okomplicerade utskrifter, med högsta tillförlitlighet. De flesta av dem har dessutom Wi-Fi-anslutning, kombinerat med appar för dina smarta enheter, vilket gör det ännu mer praktiskt och mångsidigt för studenter att skriva ut.Skrivet av Matthew Richards

 1. Utskriftshastigheten för fotografier baseras på standardinställningen enligt ISO/JIS-SCID N2 på Photo Paper Plus Glossy II. Tiden för databearbetning på värddatorn är inte medräknad.
 2. PIXMA Print Plan är endast tillgängligt för bosatta i Österrike, Belgien, Danmark, Finland, Frankrike, Tyskland, Italien, Norge, Nederländerna, Spanien, Sverige, Schweiz, Irland och Storbritannien.
 3. Baserat på genomsnittlig kostnad per sida jämfört med äkta standardbläck som säljs för de 20 största allt-i-ett-bläckstråleenheterna i Västeuropa (studie av Key Point Intelligence, januari 2022). Kostnad per sida (CPP) för månadsprenumeration på Canon PIXMA Print Plan (plan för 200 sidor), utan ytterligare sidor, jämfört med kostnad per sida för utskrift av ISO/IEC 24711-sidor på de 20 största allt-i-ett-bläckstråleskrivarna med färgkassetter, prissatt under 200 euro i Västeuropa, med kassetter med standardkapacitet. Genomsnittlig kostnad per sida som används för att fastställa procentuella besparingar jämfört med kostnad per sida för Canon PIXMA Print Plan (plan för 200 sidor). Bläckkapacitet och -priser baserade på tillverkarens webbplatsinformation i Tyskland. Försäljningspriser för bläck som inte beaktas i denna studie. Studie av Keypoint Intelligence i januari 2022, på uppdrag av Canon, baserad på allmänt tillgänglig information från och med januari 2022. Skrivare utvalda av enhetsförsäljning i IDC Quarterly Hardcopy Peripherals Tracker – Final Historical 2021Q4, Västeuropa.

Relaterade produkter

Relaterade artiklar

 • UTSKRIFTER

  Bästa Canon-skrivare för foton

  Oavsett om du vill visa dina foton i en ram, i en klippbok eller på en etikett kan du hitta den skrivare som passar dina kreativa behov.

 • UTSKRIFTER

  Rätt Canon-utskriftsapp för dig

  Bli kreativ och organiserad med Canons utskriftsappar – det finns en som passar alla projekt.

 • UTSKRIFTER

  De bästa skrivarna för designers

  Skrivare är viktiga verktyg för designers – vi hjälper dig att välja rätt modell för dina behov.

 • KREATIVA UTSKRIFTER

  De bästa bärbara Canon-skrivarna

  Utforska Canons utbud av kompakta skrivare för att ta reda på vilken som passar dig bäst.