UTSKRIFTSTIPS

Sex skäl till varför du behöver en MegaTank-skrivare

Är det dags att avancera till en MegaTank-skrivare? Upptäck fördelarna med sortimentet från Canon.
Canon Camera
Canons PIXMA G-serie med MegaTank-skrivare använder inbyggda, påfyllningsbara bläckbehållare med flaskor med hög kapacitet istället för vanliga kassetter. De kan skriva ut tusentals sidor från en uppsättning bläckflaskor, så att du kan fortsätta att skriva ut i flera månader eller till och med år framåt. De är billigare att använda än vanliga skrivare och de är väldigt användarvänliga, vilket gör de perfekta för användning hemma, på kontor eller av elever.

Det finns flera olika MegaTank-skrivarmodeller, så du kan välja en som passar dina behov och din budget. Varje skrivare erbjuder hög effektivitet, men om du behöver snabb utskriftshastighet kan du spara tid med de snabbaste MegaTank-modellerna PIXMA G3560 och PIXMA G2560. PIXMA G3560 levereras med inbyggt Wi-Fi, precis som den molnförberedda PIXMA G3520, vilket gör att du kan skriva ut via fjärranslutning från smarta enheter.

PIXMA G2520, PIXMA G2560, PIXMA G3520 och PIXMA G3560 är multifunktionella 3-i-1-skrivare, vilket innebär att de kan skriva ut, kopiera och scanna. Men om du bara är ute efter kostnadsbesparingar på lång sikt med en MegaTank-skrivare är den effektiva PIXMA G1520 en fristående skrivare utan scannings- och kopieringsfunktioner.

Här är sex skäl till varför en MegaTank-skrivare passar dig, oavsett om du letar efter en mångsidig skrivare som är enkel att använda för hela familjen, en tillförlitlig enhet som kan hålla jämna steg med dina skoluppgiftsinlämningar eller ett utskriftsalternativ för stora volymer till låga kostnader för din verksamhet.
Vy ovanifrån på Canon PIXMA G3520-skrivaren med pysselark på bordsskivan runt den.

Canon MegaTank-sortimentet ger fylliga färger, producerar otroligt skarpa utskrifter och återger de minsta detaljerna.

1. Utskrifter av hög kvalitet till låga kostnader

Alla MegaTank-skrivare (PIXMA G3560, G2560, G3520, G2520, G1520) kan leverera upp till 7 6001,2 sidor från en enda färgflaska med svart bläck i ekonomiläget eller upp till 7 7001 sidor med färguppsättningen. De här MegaTank-skrivarna har dessutom en kapacitet på 100 ark från en bakre pappersmatning, så att du kan ägna mer tid åt att arbeta än åt att fylla på skrivaren.

Om du behöver regelbunden utskrift av stora volymer ger en Canon PIXMA G5050-, G6050- eller G7050-skrivare dig upp till 8 3003 sidor i ekonomiläget med svart bläck. Du får dessutom automatisk dubbelsidig utskrift och en främre och bakre pappersmatning med hög kapacitet på totalt 350 ark vanligt papper för riktigt produktiva miljöer.

De betydande kostnadsbesparingarna och produktivitetsvinsterna från Canons MegaTank-skrivare sker inte på bekostnad av utskriftskvaliteten. MegaTank-skrivare erbjuder fylliga färger från det färgbaserade bläcket och det särskilda pigmentbaserade svarta bläcket ger otroligt skarpa dokumentutskrifter. Till och med väldigt liten text och vita tecken på färgade bakgrunder blir otroligt skarpa.
En kvinna som sätter upp fotoutskrifter på en anslagstavla. En Canon PIXMA G3520-skrivare står på skrivbordet nedanför.

Canon MegaTank-skrivare använder påfyllningsbara bläckbehållare som kan skriva ut tusentals sidor, så att du kan fokusera på annat.

2. Bläckbehållare med enkel påfyllning

Det är enkelt att fylla på MegaTank-skrivarnas bläckbehållare – alla klarar det, både hemma och på kontoret. De integrerade bläckbehållarna syns tydligt på skrivarens framsida, så det är enkelt att hålla koll på bläcknivåerna. När de behöver fyllas på lyfter du bara de färgkodade locken och för in färgflaskorna för att hälla i bläcket.

Den praktiska designen på Canons bläckflaskor gör att det går snabbt och smidigt att fylla på bläck. Dessutom har öppningarna på MegaTank-skrivarnas bläckbehållare en unik form. Öppningarna matchar munstyckena av nyckeltyp på de nydesignade bläckflaskorna, vilket eliminerar risken för att hälla i fel bläck i fel behållare av misstag. De specialdesignade flaskorna slutar dessutom automatiskt att hälla när behållarna är fulla.
Påfyllningsbara bläckflaskor för Canon MegaTank-skrivare.

Oroa dig inte för att spilla bläck – flaskorna slutar automatiskt att fylla på när behållaren är full.

En Canon PIXMA G3520 -skrivare som fylls på med bläck.

Du kan enkelt hålla koll på bläcknivåerna eftersom bläckbehållarna syns på skrivarens framsida.

3. Höga utskriftshastigheter

Både Canon PIXMA G3560 och PIXMA G2560 uppnår en utskriftshastighet på 10,84 sidor/minut för svartvita dokument och 6,04 sidor/minut för färgutskrifter. De är ett utmärkt alternativ när du måste klara snäva deadlines.

För ännu mer brådskande jobb erbjuder 4-i-1-skrivaren PIXMA G7050 upp till 134 sidor/minut för utskrifter med svart bläck och 6,84 sidor/minut för färgutskrifter. Den har dessutom en automatisk dokumentmatare för 35 ark för användare som på ett enkelt sätt behöver kopiera och scanna dokument med flera sidor.

För daglig utskrift erbjuder PIXMA G3520, PIXMA G2520 och PIXMA G1520 snabba leveranstider med sina 9,14 sidor/minut för utskrifter med svart bläck och 54 sidor/minut för färgutskrifter.

MegaTank-skrivarna på ingångsnivå har även utformats med minskat driftstopp i åtanke. De levereras med en utbytbar underhållskassett som kan bidra till att du slipper skicka iväg din skrivare på service. Du kan spåra användningen av underhållskassetten via skrivardrivrutinen på din PC eller bärbara dator, via appen Canon PRINT (PIXMA G3520 och PIXMA G3560) eller via skrivarens skärm (alla utom PIXMA G1520). Skrivaren meddelar dig om det finns ett underhållsproblem, vilket gör det enkelt att lösa eventuella fel.
En Canon PIXMA G3520-skrivare på ett skrivbord bredvid en smartphone.

Med Canon PIXMA G3520 och PIXMA G3560, bland andra i MegaTank-sortimentet, kan du skriva ut trådlöst från din smartphone eller surfplatta – enkelt och tidseffektivt när du har en deadline.

4. Smidig teknik för trådlös utskrift

Både Canon PIXMA G3520 och PIXMA G3560, och flera andra modeller i MegaTank-sortimentet, har inbyggt Wi-Fi. Knappen Wireless Direct gör det enkelt att ansluta och börja skriva ut från en dator eller mobil enhet med bara en knapptryckning. PIXMA G5050, G6050, G7050, GM4050 och GM2050 har dessutom Ethernet för nätverksmiljöer som behöver en snabb, stabil och säker anslutning.

Om du arbetar på distans och behöver dela dokument med medarbetare på kontoret eller om du behöver en papperskopia av utbildningsmaterial för en onlinekurs kan du få åtkomst till en Wi-Fi-aktiverad PIXMA-skrivare över internet från en dator eller smart enhet och skriva ut direkt från populära molntjänster som Google Drive, Google Classroom, Dropbox, Evernote och många fler.

Det blir inte enklare än så här att kontrollera alla dina utskrifts- och underhållsbehov från din smartphone med hjälp av appen Canon PRINT. Det finns fler appar från Canon som erbjuder flera sätt att bli kreativ hemma. Creative Park-appen5 har allt från papperskonst och anpassningsbara designer för gratulationskort till festdekorationer och 3D-modeller, medan du kan använda Easy-PhotoPrint Editor-appen för att förvandla dina favoritbilder till snygga utskrifter eller unika presenter med mallar för kalendrar, kort, affischer och mycket mer.

Vill du inte hämta en app? MegaTank-skrivare är kompatibla med Apple AirPrint och Mopria för Android, så användare på samma nätverk som skrivaren kan helt enkelt ansluta och skriva ut via det inbyggda utskriftsprotokollet på sin smarta enhet.
En kvinna som använder en surfplatta för att skriva ut trådlöst på en MegaTank-skrivare.

Canon MegaTank-skrivare fungerar med en rad olika papperstyper, bland annat självhäftande fotopapper och papper för textiltryck. Flera av skrivarna kan till och med skriva ut banderoller som är över en meter långa.

5. Stöd för en mängd olika utskriftsmaterial

MegaTank-skrivare kan leverera dokument av hög kvalitet och vackra fotoutskrifter utan kanter6 i format upp till A4 dag ut och dag in – men de är mycket mångsidigare än så. Sortimentet har stöd för ett utbud av utskriftsmaterial i olika format och av olika typer, perfekt för företagsadministration och mycket mer, bland annat skapa etiketter för arkivering och göra visitkort med matt och dubbelsidigt matt papper. PIXMA G3560, G2560, G3520, G2520 och G1520 kan till och med producera 1,2 meter långa kampanjbanderoller. MegaTank-skrivare kan göra läxor roliga och hålla hela familjen sysselsatt i timmar med självhäftande fotopapper och magnetiskt fotopapper. Du kan skriva ut dina bilder på glättat och halvglättat fotopapper och till och med skapa textiltryck.

6. Användarvänlig design

De flesta av Canons MegaTank-skrivare7 har en LCD-skärm med två rader som kan visa mer information om skrivarinställningarna. Skärmen gör det enklare att kontrollera skrivarens status och inställningarna för trådlös funktion samt justera utskriftsalternativ direkt på skrivaren. Du kan även kontrollera underhållskrav som rengöring av skrivhuvudet. Skärmen gör det dessutom enkelt att rensa fel genom att ge dig tydliga instruktioner eller koder som hänvisar till användarhandboken för enkel felsökning.

MegaTank-skrivare har en automatisk avstängningsfunktion för att spara energi när de inte används och ett alternativ för automatisk påslagning som gör att du kan börja skriva ut utan att behöva trycka på strömbrytaren först. Det gör dem ännu mer praktiska, särskilt om du behöver skriva ut dokument på distans till en Wi-Fi- och molnaktiverad modell.

Skrivet av Marcus Hawkins
 1. Sidkapacitet är det uppskattade värdet utifrån Canons individuella testmetod med diagrammet ISO/IEC 24712 och kontinuerlig utskriftssimulering med utbytta bläckbehållare efter installeringen.
 2. Ekonomiläget minskar den svarta bläckförbrukningen genom att sänka densiteten, 26 % fler sidor än standardläget kan skrivas ut.
 3. Ekonomiläget minskar den svarta bläckförbrukningen genom att sänka densiteten, 38 % fler sidor än standardläget kan skrivas ut.
 4. Utskriftshastigheten på vanligt A4-papper mäts enligt genomsnittlig ESAT i kontorskategoritestet för ISO/IEC 24734-standard.
 5. Information om modeller som stöds finns på https://ugp01.c-ij.com/ij/webmanual/WebPortal/PTA/pta_app_models.html?lng=en&type=non&app=cp. Gå in på Creative Parks webbplats om din skrivare inte stöds.
 6. Förutom Canon PIXMA GM2050 och GM4050.
 7. Canon PIXMA G1520- och GM2050-skrivarna har ingen LCD-skärm.

Relaterade artiklar

 • PRINTING

  Meet the PIXMA G640 and PIXMA G540

  Discover the new features of the next generation of Canon MegaTank printers.

 • Bläcknivåerna visas i ett inställningsfält på en Canon-skrivare.

  UTSKRIFTSTIPS

  Vanliga frågor om skrivare, bläck och papper

  Canon-experten Suhaib Hussain svarar på vanliga frågor om skrivarteknik, bläck och papper.

 • Get-Inspired-PIXMA-TR8550

  UTSKRIFTER

  Trådlös utskrift

  Välj trådlöst för hemmakontoret och skriv ut var du än är – installationen är enkel.

 • Förbättra din verksamhet med MAXIFY GX7050

  UTSKRIFTER

  Förbättra din verksamhet med MAXIFY GX7050

  Canon MAXIFY GX7050 är perfekt för företag då den är snabb, mångsidig och ger utskrifter av högsta kvalitet med riktigt låga driftskostnader.