UTSKRIFTSTIPS

De många fördelarna med en MegaTank-skrivare

Med Canons MegaTank-skrivare kan du skriva ut snabbare, enklare, med bättre kvalitet och med enorma utrymmes- och kostnadsbesparingar. Här är allt du behöver veta för att välja en modell som passar dina behov perfekt.
A small office with a Canon MAXIFY GX5040 printer positioned in the middle compartment of a grey wall unit.

Med superlåga driftskostnader och användarvänliga funktioner är Canons MegaTank-skrivare perfekta för hem-, kontors- och studentanvändare med hög arbetsbelastning. De använder inbyggda, påfyllningsbara bläckbehållare med exceptionellt hög kapacitet istället för konventionella bläckpatroner. De kan skriva ut tusentals sidor från en uppsättning bläckflaskor, så att du kan fortsätta att skriva ut i flera månader eller till och med år framåt. Det innebär även mindre plastavfall, eftersom det påfyllningsbara bläcket inte behöver beställas lika ofta.

Det finns flera olika MegaTank-skrivarmodeller, så du kan välja en som passar dina behov och din budget. För användning hemma, oavsett om du är student, småföretagare eller en förälder som hanterar läxor, erbjuder modellerna från PIXMA G-serien hög effektivitet. Om utskriftshastigheten är din prioritet kan de snabbaste MegaTank-modellerna PIXMA G3560 och PIXMA G2560 spara tid åt dig. PIXMA G3560 levereras med inbyggt Wi-Fi, precis som den molnförberedda PIXMA G3520, vilket gör att du kan skriva ut via fjärranslutning från smarta enheter.

PIXMA G2520, PIXMA G2560, PIXMA G3520, PIXMA G3560 och MAXIFY GX6050 är 3-i-1-multifunktionsskrivare som gör att du kan skriva ut, kopiera och scanna, medan MAXIFY GX7050 dessutom har faxfunktioner. Men om du bara är ute efter kostnadsbesparingar på lång sikt med en MegaTank-skrivare är den effektiva PIXMA G1520 och den funktionsspäckade Canon MAXIFY GX5050 fristående skrivare utan scannings- och kopieringsfunktioner.

Här är sex skäl till varför en MegaTank-skrivare passar dig, oavsett om du letar efter en mångsidig skrivare som är enkel att använda för hela familjen, en tillförlitlig enhet som kan hålla jämna steg med dina skoluppgiftsinlämningar eller ett utskriftsalternativ för stora volymer till låga kostnader för din verksamhet.

1. Utskrifter av hög kvalitet till låga kostnader

Vy ovanifrån på Canon PIXMA G3520-skrivaren med pysselark på bordsskivan runt den.

Canon MegaTank-sortimentet ger fylliga färger, producerar otroligt skarpa utskrifter och återger de minsta detaljerna.

Vy ovanifrån av en PIXMA G650-skrivare omgiven av fotopapper, utskrivna fotografier och en Canon-kamera.

Tack vare sex färgämnesbaserade bläckfärger möjliggör MegaTank-skrivarna PIXMA G550 och PIXMA G650 en otrolig fotokvalitet, särskilt på glättat och glansigt papper, med tillräcklig kapacitet för 3 800 6 x 4-tums fotoutskrifter, 3 700 sidor från den svarta flaskan eller 8 0001 sidor från den fullständiga uppsättningen med bläckflaskor.

Alla MegaTank-skrivare (PIXMA G3560, G2560, G3520, G2520 och G1520) kan leverera upp till 7 6001,2 sidor från en enda flaska med svart bläck i ekonomiläget eller upp till 7 7001 sidor med en fullständig färguppsättning av flaskor. De här MegaTank-skrivarna har dessutom en kapacitet på 100 ark från en bakre pappersmatning, så att du kan ägna mer tid åt att arbeta än åt att fylla på skrivaren.

Canon PIXMA G5050-, G6050- och G7050-skrivarna är utrustade för hemmakontoret och ger dig upp till 8 3003 sidor i ekonomiläget med svart bläck. Du får dessutom automatisk dubbelsidig utskrift och en främre och bakre pappersmatning med hög kapacitet på totalt 350 ark vanligt papper för riktigt produktiva miljöer. G7050 har dessutom en automatisk dokumentmatare för 35 ark och fristående faxfunktioner.

Canon MAXIFY GX-sortimentet av MegaTank-skrivare passar perfekt för en hektisk kontorsmiljö med flera användare. Modellerna inkluderar MAXIFY GX6050 och MAXIFY GX7050, som levererar dokument i svart och färg av företagskvalitet, med en genomsnittlig besparing på 85 % av den totala ägandekostnaden jämfört med de tio främsta laser- och bläckstråleskrivarna4.

För dem som vill öka produktiviteten och sänka kostnaderna ytterligare kan 3-i-1-skrivarna GM2050 och GM4050 med svart bläckbehållare producera 18 000 sidor från tre svarta bläckflaskor5.

De betydande kostnadsbesparingarna och produktivitetsvinsterna från Canons MegaTank-skrivare sker inte på bekostnad av utskriftskvaliteten. När det gäller dokumentutskrift erbjuder de flesta PIXMA MegaTank-skrivarna fylliga färger från det färgbaserade bläcket och det särskilda pigmentbaserade svarta bläcket ger otroligt skarpa dokumentutskrifter. Till och med väldigt liten text och vita tecken på färgade bakgrunder blir otroligt skarpa. MAXIFY GX6050 och MAXIFY GX7050 använder pigmentbaserat bläck för alla tre färger samt för svart, vilket ger mycket hållbara och högkvalitativa företagsdokument som är vatten-, friktions- och överstrykningståliga.

PIXMA G550 och PIXMA G650 ger enastående fotoutskrifter i färg med sex färgämnesbaserade bläck. De ger optimal kvalitet med ett utökat tonomfång och färgomfång.

2. Bläckbehållare med enkel påfyllning

En kvinna som sätter upp fotoutskrifter på en anslagstavla. En Canon PIXMA G3520-skrivare står på skrivbordet nedanför.

Canon MegaTank-skrivare använder påfyllningsbara bläckbehållare som kan skriva ut tusentals sidor, så att du kan fokusera på annat.

Bläckflaskor för Canon MegaTank-skrivare.

Oroa dig inte för att spilla bläck – flaskorna slutar automatiskt att fylla på när behållaren är full.

Det är enkelt att fylla på MegaTank-skrivarnas bläckbehållare – alla klarar det, både hemma och på kontoret. De integrerade bläckbehållarna syns tydligt på skrivarens framsida, så det är enkelt att hålla koll på bläcknivåerna. När de behöver fyllas på lyfter du bara de färgkodade locken och för in färgflaskorna för att hälla i bläcket.

Den praktiska designen på Canons bläckflaskor gör att det går snabbt och smidigt att fylla på bläck. Dessutom har öppningarna på MegaTank-skrivarnas bläckbehållare en unik form. Öppningarna matchar munstyckena av nyckeltyp på de nydesignade bläckflaskorna, vilket eliminerar risken för att hälla i fel bläck i fel behållare av misstag. De specialdesignade flaskorna slutar dessutom automatiskt att hälla när behållarna är fulla.

3. Höga utskriftshastigheter

MAXIFY GX5050-skrivaren på ett prydligt organiserat kontorsskrivbord med kontorsmaterial, en bildskärm, tangentbord och telefon.

När du behöver hastighet men arbetar på ett litet kontor utan mycket tillgängligt utrymme kan MAXIFY GX5050 erbjuda samma företagsrelaterade fördelar och snabba utskriftshastigheter som MAXIFY GX6050 och GX7050, men utan scanner och automatisk dokumentmatare, vilket gör den extra kompakt och smidig.

En Canon PIXMA G3520 -skrivare som fylls på med bläck.

Med alla Canon MegaTank-skrivare kan du enkelt hålla koll på bläcknivåerna på skrivarens framsida.

Både Canon PIXMA G3560 och PIXMA G2560 uppnår en utskriftshastighet på 10,86 sidor/minut för svartvita dokument och 6,06 sidor/minut för färgutskrifter. De är ett utmärkt alternativ när du måste klara snäva deadlines. För ännu mer brådskande jobb erbjuder 4-i-1-skrivaren PIXMA G7050 upp till 136 sidor/minut för utskrifter med svart bläck och 6,86 sidor/minut för färgutskrifter. Den har dessutom en automatisk dokumentmatare för 35 ark för användare som på ett enkelt sätt behöver kopiera och scanna dokument med flera sidor.

MAXIFY GX6050 och MAXIFY GX7050 maximerar utskriftshastigheterna och har en kapacitet på 246 sidor/minut för svartvitt och 15,56 sidor/minut för färg. Vid färgutskrift finns även funktioner för samtidig dubbelsidig scanning och fullständiga faxfunktioner för snabb och enkel scanning, fotokopiering samt faxning av dubbelsidiga dokument. Om du endast vill ha utskriftsfunktioner ger den utrymmesbesparande MAXIFY GX5050 samma hastighet och kvalitet som de andra två GX-modellerna, men utan den inbyggda scannern och den automatiska dokumentmataren.

För daglig utskrift erbjuder PIXMA G3520, PIXMA G2520 och PIXMA G1520 snabba dokumentutskrifter med sina 9,16 sidor/minut för utskrifter med svart bläck och 56 sidor/minut för färgutskrifter.

Alla MegaTank-skrivare är utformade för att hålla stilleståndstiden till ett absolut minimum. De levereras med en utbytbar underhållskassett som kan bidra till att du slipper skicka iväg din skrivare på service. Du kan följa användningen av underhållskassetten via skrivardrivrutinen på din dator, via appen Canon PRINT (PIXMA G3520 och PIXMA G3560) eller via skrivarens skärm (alla utom PIXMA G1520). Skrivaren meddelar dig om det finns ett underhållsproblem, vilket gör det enkelt att lösa eventuella fel.

4. Smidig teknik för trådlös utskrift

En Canon PIXMA G3520-skrivare på ett skrivbord bredvid en smartphone.

Med Canon PIXMA G3520 och PIXMA G3560, bland andra i MegaTank-sortimentet, kan du skriva ut trådlöst från din smartphone eller surfplatta – enkelt och tidseffektivt när du har en deadline.

Både Canon PIXMA G3520 och PIXMA G3560, och flera andra modeller i MegaTank-sortimentet, har inbyggt Wi-Fi. Det är enkelt att ansluta och börja skriva ut från en dator eller mobil enhet med bara en knapptryckning. PIXMA G5050, G6050, G7050, GM4050 och GM2050 samt MAXIFY GX6050, GX7050 och GX5050 har även Ethernet-anslutning för nätverksmiljöer som kräver en snabb, stabil och säker anslutning.

Om du arbetar på distans och behöver dela dokument med medarbetare på kontoret eller om du behöver en papperskopia av utbildningsmaterial för en onlinekurs kan du få åtkomst till en Wi-Fi-aktiverad MegaTank-skrivare över internet från en dator eller smart enhet och skriva ut direkt från populära molntjänster som Google Drive, Google Classroom, Dropbox, Evernote och många fler.

Det blir inte enklare än så här att kontrollera alla dina utskrifts- och underhållsbehov från din smartphone, med hjälp av appen Canon PRINT. Det finns fler appar från Canon som erbjuder flera sätt att bli kreativ hemma. Creative Park-appen7 har allt från papperskonst och anpassningsbara designer för gratulationskort till festdekorationer och 3D-modeller, medan du kan använda Easy-PhotoPrint Editor-appen för att förvandla dina favoritbilder till snygga utskrifter eller unika presenter med mallar för kalendrar, kort, affischer och mycket mer.

Vill du inte hämta en app? Med undantag för GM2050 och GM4050 är MegaTank-skrivare kompatibla med Apple AirPrint och Mopria för Android, så användare på samma nätverk som skrivaren kan helt enkelt ansluta och skriva ut via det inbyggda utskriftsprotokollet på sin smarta enhet.

5. Stöd för en mängd olika utskriftsmaterial

En kvinna som använder en surfplatta för att skriva ut trådlöst på en MegaTank-skrivare.

Canon MegaTank-skrivare fungerar med en rad olika papperstyper, bland annat självhäftande fotopapper och papper för textiltryck. Flera av skrivarna kan till och med skriva ut banderoller som är över en meter långa.

MegaTank-skrivare kan leverera dokument av hög kvalitet och vackra fotoutskrifter utan kanter8 i format upp till A4 dag ut och dag in – men de är mycket mångsidigare än så. Sortimentet har stöd för ett mångsidigt utbud av utskriftsmaterial i olika format och av olika typer, perfekt för företagsadministration och mycket mer, som att skapa visitkort med matt och dubbelsidigt matt papper. PIXMA G3560, G2560, G3520, G2520, G1520, G550 och G650 samt MAXIFY GX6050, GX7050 och GX5050 kan till och med skriva ut 1,2 meter långa reklambanderoller på vanligt papper. När det gäller utskrift i hemmet kan MegaTank-skrivare göra läxorna roliga och ge många timmars familjeunderhållning.

6. Användarvänlig design

En MAXIFY GX7050 och MAXIFY GX6050 på en arbetsyta bredvid en stor bunt papper och skrivarbläck.

MegaTank-skrivare som MAXIFY GX6050 och MAXIFY GX7050 är utformade för att vara så användarvänliga som möjligt, när det gäller allt från den kompakta, utrymmesbesparande designen till de lättnavigerade funktionerna.

De flesta av Canons MegaTank-skrivare9 har en LCD-skärm med två rader som kan visa mer information om skrivarinställningarna. Skärmen gör det enklare att kontrollera skrivarens status och inställningarna för trådlös funktion samt justera utskriftsalternativ direkt på skrivaren. Du kan även kontrollera underhållskrav som rengöring av skrivhuvudet. Skärmen gör det dessutom enkelt att rensa fel genom att ge dig tydliga instruktioner eller koder som hänvisar till användarhandboken för enkel felsökning. MAXIFY GX6050 och MAXIFY GX7050 har även större touchskärmar för förbättrad användbarhet och hantering.

MegaTank-skrivare har en automatisk avstängningsfunktion för att spara energi när de inte används och ett alternativ för automatisk påslagning som gör att du kan börja skriva ut utan att behöva trycka på strömbrytaren först. Det gör dem ännu mer praktiska, särskilt om du behöver skriva ut dokument på distans till en Wi-Fi- och molnaktiverad modell.


Skrivet av Marcus Hawkins och Matthew Richards

 1. Sidkapacitet är det uppskattade värdet utifrån Canons individuella testmetod med diagrammet ISO/IEC 24712 och kontinuerlig utskriftssimulering med utbytta bläckbehållare efter installeringen.
 2. Ekonomiläget minskar den svarta bläckförbrukningen genom att sänka densiteten, 26 % fler sidor än standardläget kan skrivas ut.
 3. Ekonomiläget minskar den svarta bläckförbrukningen genom att sänka densiteten, 38 % fler sidor än standardläget kan skrivas ut.
 4. Uppskattade genomsnittliga besparingar vid utskrift av 1 000 sidor per månad under fem år baserat på den ursprungliga inköpskostnaden för maskinvara plus kostnaderna för bläck eller toner. Jämförelsemodellerna för total ägandekostnad är bland annat de tio mest sålda färglaserskrivarna och de tio bästsäljande bläckstråleskrivarna enligt IDC EMEA Hardcopy Tracker (Data Q1 2020 – Q3 2020). Mer information finns på Canons webbplats.
 5. Sidkapacitet är det uppskattade värdet utifrån Canons individuella testmetod med det svartvita diagrammet ISO/IEC 19752 och kontinuerlig utskriftssimulering med utbytta bläckbehållare efter installationen. Sidkapacitet varierar betydligt beroende på det utskrivna materialet och andra faktorer.
 6. Utskriftshastigheten på vanligt A4-papper mäts enligt genomsnittlig ESAT i kontorskategoritestet för ISO/IEC 24734-standard.
 7. Information om modeller som stöds finns på https://ugp01.c-ij.com/ij/webmanual/WebPortal/PTA/pta_app_models.html?lng=en&type=non&app=cp. Gå in på Creative Parks webbplats om din skrivare inte stöds.
 8. Förutom Canon PIXMA GM2050 och GM4050.
 9. Canon PIXMA G1520- och GM2050-skrivarna har ingen LCD-skärm.

Relaterade produkter

 • MAXIFY GX6050

  MegaTank-skrivare

  MAXIFY GX6050

  Få dokument av företagskvalitet varje dag med genomsnittliga besparingar på 90 % av den totala ägandekostnaden jämfört med de tio bästa laser- och bläckstråleskrivarna med dessa påfyllningsbara MegaTank-skrivare för stora volymer.
 • MAXIFY GX7050

  MegaTank-skrivare

  MAXIFY GX7050

  Få dokument av företagskvalitet varje dag med genomsnittliga besparingar på 90 % av den totala ägandekostnaden jämfört med de tio bästa laser- och bläckstråleskrivarna med dessa påfyllningsbara MegaTank-skrivare för stora volymer.
 • MAXIFY GX

  MegaTank-skrivare

  MAXIFY GX5050

  Få dokument av affärskvalitet varje dag med den här kompakta och påfyllningsbara MegaTank-skrivaren för stora volymer.
 • PIXMA G3560 FRT-bild

  MegaTank-skrivare

  PIXMA G3560

  Anslut och spara med produktiv utskrift till låg kostnad som du kan räkna med varje gång
 • Canon PIXMA G2560 FRT-bild

  MegaTank-skrivare

  PIXMA G2560

  Den här supersnabba och smidiga allt-i-ett-skrivaren med hög kapacitet ger knivskarpa dokument och foton med kraftigare färger, varje dag.
 • MegaTank-skrivare

  PIXMA G7050

  Skriv ut upp till 18 000 sidor och håll produktionen jämn med en automatisk dokumentmatare för 35 ark, för hög kvalitet med låga driftskostnader.
 • MegaTank-skrivare

  PIXMA G6050

  Skrivare med påfyllningsbar bläckbehållare ger hög kapacitet, kvalitet och funktioner till en låg kostnad per sida.
 • MegaTank-skrivare

  PIXMA G5050

  Öka drifttiden och minska kostnaderna med en problemfri skrivare med påfyllningsbara bläckbehållare
 • Relaterade artiklar

 • UTSKRIFTER

  Canon PosterArtist

  Skapa snabbt, enkelt och kostnadsfritt professionella affischdesigner.

 • UTSKRIFTSTIPS

  Vanliga frågor om skrivare, bläck och papper

  Canon-experten Suhaib Hussain svarar på vanliga frågor om skrivarteknik, bläck och papper.

 • UTSKRIFTSTIPS

  Vilken skrivare passar dig bäst?

  Hitta Canon-skrivaren som passar dina behov bäst, från familjer och studenter till hemmakontor.

 • UTSKRIFTER

  Bläckstråle eller laser: vad passar dig bäst?

  Upptäck skillnaderna mellan Canons bläckstråle- och laserskrivare och ta reda på vilken som bäst passar dina behov.