Separata bläckpatroner eller FINE-kassetter?

Vissa PIXMA foto- och dokumentskrivare använder Canons separata bläckpatroner och vissa modeller använder en FINE-kassett. Vad är det som passar dig?

Varför separata bläckpatroner?

Framför allt minskar slöseriet. De separata bläckpatronerna använder upp till 10 enskilda behållare för komponentfärgerna. Om en färg tar slut behöver du alltså bara byta ut en enda bläckpatron.  På så sätt minskar naturligtvis också kostnaderna för utskriften.

Varför FINE-kassetter?

Canons kassettsystem FINE är otroligt bekvämt. Bläck och skrivhuvud har kombinerats i en enda praktisk enhet, som det bara tar några sekunder att byta ut. Och har du riktigt bråttom, så ger kassettsystemet FINE verkligt snabba utskriftshastigheter.

Varningar när bläcket tar slut

Oavsett vilket system du väljer behöver du inte bekymra dig om att bläcket tar slut mitt i en utskrift. Ett varningsmeddelande om låga bläcknivåer eller helt tomma behållare visas automatiskt på displayen.

Dessutom sitter det en liten lampa på varje bläckpatron, som blinkar med olika intervaller för att visa att bläcknivån är låg eller att patronen är helt tom. Det betyder att du kan kontrollera bläcknivåerna utan att behöva använda en dator. Perfekt när du skriver ut direkt från din kamera, ett minneskort eller från mobiltelefonen.