How I’m using the Canon EOS 2000D to promote my band

SÅNGAREN OCH LÅTSKRIVAREN JOSH GIBBS

Så använder jag Canon EOS 2000D för att marknadsföra mitt band

Josh Gibbs
Josh Gibbs

Sångare och låtskrivare


Josh Gibbs har en intuitiv förståelse för kopplingen mellan en artists musik och image. ”När jag växte upp älskade jag band som såg bra ut. Ofta såg du bilder av dem långt innan du hörde något och det fick dig att vilja lyssna på deras musik.”

När Josh hade bildat bandet Pin Ups med bröderna Louis och Jesse Baker tänkte han mycket på hur de skulle presentera sig visuellt. ”Vi är ett nytt band, så det är viktigt att visa människor vad vi håller på med och varför det är värt att följa oss.”

Han visste att det var viktigt att kunna lägga upp bra foton på sociala medier för att få följare, men han var inte övertygad om att han kunde uppnå det han ville med sin telefon. ”Jag fick inte rätt fokus och det var alltid för mörkt eller för ljust – speciellt när vi var i grådaskiga lokaler eller inspelningsstudior”, säger han.

För Josh var Canon EOS 2000D lösningen – en systemkamera som ger bra kvalitet även i svagt ljus. Josh hade aldrig använt en systemkamera tidigare och blev överraskad över hur enkelt det var att använda kameran och över den otroliga kvaliteten på bilderna.

"Den var verkligen intuitiv – lika enkel som att använda en telefon. Jag tog bara fram den och började fotografera. Plötsligt var mina foton detaljrika, superskarpa och riktigt proffsiga."

Relaterade artiklar
Ready for anything: introducing the Canon EOS 850D

CANON EOS 850D

Vi presenterar Canon EOS 850D – redo för vad som helst

Uppgradera ditt fotograferande med en systemkamera som kan hantera det mesta – Canon EOS 850D.

Get to grips with shutter speed

SLUTARTID

Lär dig mer om slutartid

Dessa fem grundläggande tips hjälper dig att bemästra slutartiden för att fånga rörliga objekt och förbättra din actionfotografering.

Sharing memories after the recording session

Josh hade oroat sig över att det skulle bli svårare att dela bilderna om han använde en systemkamera, så han blev även imponerad av kamerans anslutningsfunktioner. ”Det är riktigt enkelt att ansluta EOS 2000D till min telefon. Jag kan titta igenom bilderna och ladda upp de bästa direkt på Instagram.” Dessutom, som en bonus, har han upptäckt att det är lika enkelt att dela bilder på resande fot som i studion. ”Jag lägger bara kameran i väskan och tar med mig den – om jag ser något häftigt vill jag dela det så snabbt som möjligt.”

Getting creative in the recording studio, the EOS 2000D captures great shots in low light

Även kapaciteten för storytelling i EOS 2000D passade Josh.

"Jag älskar att kunna spela in häftiga filmer, så funktionen Video Snapshot är fantastisk. Du kan spela in flera korta filmer på vardagliga saker och sedan pusslar kameran ihop dem åt dig till en liten story om allt som har hänt."

Pin Ups håller just nu på med sitt första album och Josh tycker om att på ett exakt och spännande sätt kunna fotografera medan de spelar in. ”Det är en romantisk idé att jag verkligen kan fånga de här minnena, att ge ljudet en bild.”

Jesse and Louis tracking the first Pin-ups album. Effortless storytelling, even in tricky light

För att hjälpa till att hitta en stil som speglar bandets ljud har Josh redan fördjupat sig i EOS 2000D:s kreativa möjligheter. ”Jag tycker verkligen om alternativet att skapa bakgrundsoskärpa för att ge bilderna en drömlik och disig känsla”, säger han.

Han vill utveckla sin kreativitet ytterligare. ”Jag tänker definitivt använda mer avancerade systemkamerafunktioner, kanske testa olika objektiv”, säger Josh. ”På samma sätt som det är intressant att experimentera med nya ljud är det även riktigt roligt att testa nya fototekniker.”

Relaterade artiklar

Bli inspirerad är din källa till användbara fototips, köpguider och insiktsfulla intervjuer – allt du behöver för att hitta den bästa kameran eller den bästa skrivaren och förverkliga din nästa kreativa idé.

Tillbaka till alla stories

Intresserad av EOS 2000D?

Med den perfekta första systemkameran som är enkel och intuitiv, kan du skapa och dela minnen med en vacker bakgrundsoskärpa.

Läs mer

Interested in the EOS 2000D