REDLINE CHALLENGE

Redline Challenge är avsedd för ambitiösa amatörfotografer som vill utmana sin kreativitet och testa sina tekniska kunskaper.

REDLINE CHALLENGE

Och vinnaren är…

Piotr Skrzypiec från Slovenien med sin vinnande bild: Lost Highway. 


”Det är en enorm prestation. För mig, som Canon-användare, är priset den bästa utrustningen jag kan tänka mig”, säger fotografen och numera ägaren av Canon EOS R5 och ytterligare Canon-utrustning som är värd totalt över 14 000 euro. Piotr får även en personlig fotograferingssession som arrangeras och handleds av Canon-ambassadören och den internationellt kända fotografen Lorenz Holder.

"När det bara är dimmigt några gånger om året är det svårt att ta sig dit vid rätt tillfälle. Under dessa förhållanden var det verkligen fantastiskt att se", säger Piotr, fotografen bakom vinnarbilden Lost Highway, som togs med Canon EOS 5D Mark IV inställd på 30 sekunder, f/8 och ISO 800. © Piotr Skrzypiec

ARTICLE

Redline Challenge: vinnaren

Från 32 000 till 20 till 1… Läs berättelsen bakom den vinnande bilen med temat ljus i mörkret.

VÄLJA VINNARE

Bedömningsprocessen

Fem domare, två dagar och en mycket stark lista med fotografier, utvalda bland fler än 30 000 bidrag. Ta reda på hur den vinnande bilden valdes ut när vi går bakom kulisserna med Kai Wong på en hemlig plats i London i Storbritannien.

Canon Camera

DE NOMINERADE BIDRAGEN

Ljus i mörkret – se de nominerade bidragen

Se vilka bilder som fångade domarnas intresse bland de tusentals bidragen.
Canon Camera

MÖT VÅR DOMARE

Låt dig inspireras av den trettonfaldige Red Bull Illume-finalisten Lorenz Holder

Den internationellt kända fotografen Lorenz är känd för sin fräscha och dramatiska stil och sin enastående förmåga att fånga det oväntade, även i de mest utmanande miljöer. Han passar perfekt som domare och handledare för Redline Challenge.

BRIEFEN

Bemästra ljus i mörkret

Lorenz Holder bjuder in dig till att utforska de spännande möjligheterna med att fotografera i svagt ljus och fånga det spännande förhållandet mellan ljus, skugga, färg och kontrast.

Canon Camera

TIPS OCH RÅD

Tänj på dina kreativa gränser och skapa med exklusiva proffsinsikter

Lyssna på våra inspirerande Canon-ambassadörer när de vägleder dig genom deras strategi för fotografering i svagt ljus och ger dig tips och råd som hjälper dig att bemästra breifen ”Ljus i mörkret”.
Visa alla tips och råd
 • TIPS OCH RÅD

  Magiska porträtt i svagt ljus

  Canon-ambassadören Tasneem Al Sultan utforskar sina lokala gator och ger dig några sista tips och råd för hur utnyttjar ljuset i mörka porträtt med hjälp av vardagliga föremål som är enkla att hitta.

 • TIPS OCH RÅD

  Färg i mörkret

  Följ med Canon-ambassadören Lorenz Holder när han förklarar hur du kan experimentera med färg vid fotografering i mörker för att skapa oväntade och dramatiska resultat.

 • TIPS OCH RÅD

  Livet i svagt ljus

  Canon-ambassadören Aline Deschamps delar med sig av sina tips för att använda ljus i mörkret för att skapa meningsfulla dokumentärbilder. Hon avslöjar även hur arbete i svagt ljus ofta kan hjälpa till att bygga din relation till motivet.

 • TIPS OCH RÅD

  Partikelbilden

  Canon-ambassadören Lorenz Holder berättar om hur du använder regn, dimma, snö och andra element för att skapa struktur i dina bilder.

 • TIPS OCH RÅD

  Ljussättningsknep för kvällslandskap

  Följ med Canon-ambassadören Valterri Hirvonen när han vandrar i sitt hemland Finland på kvällen och skapar magiska landskapsbilder med enkla ljussättningsknep.

 • TIPS OCH RÅD

  Magi med lång slutartid

  Canon-ambassadören Lorenz Holder berättar om varför den enda begränsningen med svagt ljus är din fantasi.

 • TIPS OCH RÅD

  Dramatiskt porträtt i svagt ljus

  Canon-ambassadören Eliska Sky går igenom hur hennes utmaning med ljus i mörkret förblir djärv och färgglad med enkla tips på vardaglig ljussättning blandat med hennes djärva modeporträtt.

 • TIPS OCH RÅD

  Lär dig mer om ljus

  Canon-ambassadören Lorenz Holder berättar om varför den enda begränsningen med svagt ljus är din fantasi.

 • Fotografera i svagt ljus som aldrig tidigare

  Var kreativ på sätt som du aldrig trodde var möjliga med vårt banbrytande sortiment av kompakta systemkameror i fullformat. EOS R-systemet är tillverkat för fotografering i mörker och har toppmodern teknik, tillgång till vårt utbud av revolutionerande RF-objektiv samt banbrytande funktioner för svagt ljus.

 • Kompakta systemkameror

  EOS R6

  Med EOS R6 kan du vara kreativ på sätt du inte trodde var möjliga, oavsett vad du fotograferar och hur du fotograferar det.
 • Kompakta systemkameror

  EOS R5

  Tänk om gällande vad du vet om kompakta systemkameror. EOS R5:s kompromisslösa prestanda revolutionerar din fotografering och ditt filmskapande.
 • Kompakta systemkameror

  EOS R

  Kompakt systemkamera med sensor i fullformat som öppnar upp för nya kreativa möjligheter för fotografer och filmskapare.
 • Kompakta systemkameror

  EOS RP

  En liten, lätt och intuitiv kompakt systemkamera i fullformat som utformats för resor och vardagsfotografering.
 • RF-objektiv

  RF 24-105mm F4-7.1 IS STM

  Det perfekta vardagsobjektivet för kompakta systemkameror i fullformat. Det lättanvända RF 24-105mm F4-7.1 IS STM är lätt, kompakt och redo att ta din fotografering till nästa nivå.
 • Standardobjektiv

  RF 50mm F1.8 STM

  Ett kompakt, tyst och lätt 50mm RF-objektiv med fast brännvidd och en stor bländare på f/1,8, vilket passar perfekt för att förverkliga din kreativa vision.
 • Relaterade artiklar

  Läs mer från vårt community med Canon-ambassadörer och inspirerande kreatörer i de här berättelserna och lektionerna.
  Visa alla artiklar
 • Ljusspår från bil i kvällsljus över en böjd bro. Tjock, molnliknande dimma skymmer brostöden och marken nedanför.

  ARTICLE

  Så skapar du ljusspår med lång exponering

  Vinnaren av Canons Redline Challenge Piotr Skrzypiec förklarar hur du använder strålkastare och bakljus på bilar för att ge liv åt landskap i svagt ljus.

 • ARTICLE

  Redline Challenge: vinnaren

  Från 32 000 till 20 till 1… Läs berättelsen bakom den vinnande bilen med temat ljus i mörkret.

 • A road network at night with red and white light trails caused by the long exposure, shot from a bridge passing over two roads and a train track.

  ARTICLE

  Redline Challenge: Möt domarna

  Möt expertpanelen som väljer den bästa bilden av ”Ljus i mörkret” och ta reda på vad de letar efter i en prisbelönt bild.

 • Two young people relax on a palette bed with an orange throw on it. A plant casts dramatic shadows on the yellow walls.

  ARTICLE

  Proffsen avslöjar hur du kan använda mörkret till din fördel

  Fyra Canon-ambassadörer förklarar hur fotografering i svagt ljus är det perfekta tillfället att tänja på dina kreativa gränser.

 • A snowboarder performs a jump on a snowy outcrop, with a golden sunset in the background.

  ARTICLE

  Proffstips för perfekta exponeringar med blixt i svagt ljus

  Redline Challenge-handledaren Lorenz Holder avslöjar sina tre favorittekniker vid fotografering av solnedgångar och kvällsfotografering med blixt.

 • ARTICLE

  Redline Challenge: Hantera ”ljus i mörkret”

  Actionfotografen Lorenz Holder presenterar den första utmaningen i Redline Challenge och delar med sig av tips och råd om hur du tar dig an briefen.

 • A snowboarder high in the air in foggy conditions, eerily lit from behind the crest of a hill.

  ARTICLE

  Adrenalinpumpande landskap

  Upptäck hur Canon-ambassadören och Redline Challenge-handledaren Lorenz Holder kombinerar landskap och action på ett slående och originellt sätt.

 • Rocky outcrops in Zion National park, Utah, USA, pictured at night. Blurred lights run along the road and the Milky Way can be seen in the sky above.

  ARTICLE

  Den mörka sidan: fotografering i svagt ljus

  Valtteri Hirvonen utvecklade sin teknik under Finlands dystra vintrar. Här avslöjar han sina tips för fotografering i svagt ljus.

 • ARTICLE

  När actionsport möter arkitekturfotografering

  Canon-ambassadören Lorenz Holder förklarar hur han använde ett ljusstarkt telezoomobjektiv för att fånga en skateboardåkare mitt i åkningen under en viadukt.

 • PROFIL

  Lorenz Holder

  Den flerfaldigt Red Bull Illume-prisbelönade fotografen Lorenz, som bor i Freising, Tyskland, specialiserar sig på bilder av actionsporter i kombination med landskaps- och arkitekturfotografering.

 • Canon Camera

  VÅRT COMMUNITY

  Delta i diskussionen nu

  Delta i chattar och diskussioner som sker i detta nu på våra sociala kanaler, lyssna på tankar från vårt community om Redline Challenge eller hitta fler tips och råd som hjälper dig att förbättra ditt fotograferande på vår YouTube-kanal.

  REGISTRERA DIG NU

  Bli inspirerad, registrera dig nu

  Missa aldrig nya erbjudanden från Canon, tips och lektioner, nyheter och inbjudningar till lokala evenemang.