Canon EF 16-35mm f/4L IS USM

EF 16-35mm f/4L IS USM

Ta fantastiska bilder på landskap och arkitektur med hjälp av det här kompakta, lätta och högpresterande zoomobjektivet med fast bländare f/4, ultravidvinkel och bildstabilisator. Idealisk för proffs och entusiaster.

EF 16-35mm f/4L IS USM Detail Image

Fördelar

  • Få den bästa bilden varje gång med objektiv med ultravidvinkel
  • L-serien har överlägsen prestanda med precisionsoptik
  • Njut av konsekventa exponeringar och konstant bländaröppning på f/4
  • Ta stadiga bilder även i svagt ljus med en optisk bildstabilisator i 4 steg
  • Med snabb och tyst autofokus missar du aldrig en bild

Alla egenskaper

Ta en mer detaljerad titt på Canon EF 16-35mm f/4L IS USM

Zoomobjektiv med 16–35 mm ultravidvinkel


Det här högpresterande zoomobjektivet med fast bländare och ultravidvinkel kombinerar överlägsna optiska prestanda med flexibilitet och är därför idealisk för landskap, bilder på arkitektur, fotojournalistik, resor och allmänt bruk – klara och skarpa bilder med obetydlig distorsion.

Kvalitet i L-serien


L-serien är flaggskeppet bland Canons objektivserier och representerar det bästa av precisionsutformad EF-optik. Objektiv i L-serien kombinerar överlägsen prestanda med fantastisk hantering och är damm- och fukttåliga.

Konstant bländaröppning på f/4


Den maximala bländaröppningen f/4 är idealisk för många ljusförhållanden och håller sig konstant över hela brännvidden, så det blir ingen variation i slutartid eller ISO vid zoomning.

Skarpa bilder med bildstabilisator i 4 steg


EF 16–35 mm f/4L IS USM ger stadig fotografering i alla situationer, särskilt vid fotografering utan stativ i svagt ljus eller med makroinställning. Objektivet har Canons bildstabilisator i fyra steg och identifierar automatiskt om du fotograferar normalt eller gör en panoreringsrörelse, och växlar till det bildstabilisatorläge som är optimalt för situationen.

Ultraljudsfokusering


En ultraljudsmotor av ringtyp fokuserar otroligt snabbt och nästan helt ljudlöst. Utmärkt vridmoment gör att objektivet når fokuseringspunkten korrekt, utan att gå för långt. Tack vare manuell upphävning kan du finjustera fokus utan att gå ifrån autofokusläget.

Jämn bakgrundsoskärpa


Den 9-bladiga cirkelformade bländaren ger områden utanför fokus en mjukare och mer enhetlig känsla, så att motivet i förgrunden framträder skarpt mot den vackra och suddiga bakgrunden.

Enastående bildkvalitet


EF 16-35 mm f/4L IS USM har tre asfäriska linser vilket ger skärpa från hörn till hörn och kontrast i hela brännvidden. Två UD-linser (Ultra Low Dispersion) eliminerar i princip all kromatisk aberration. Super Spectra-beläggningen ger korrekt färgbalans och förbättrar kontraster. Det minskar även slöjor och reflexer – ett vanligt problem som orsakas av att ljus reflekteras av kamerans sensor. Fluorine-ytbehandlingen förhindrar att damm eller vattendroppar fastnar på den främre eller bakre linsen så att bildkvaliteten blir den bästa möjliga.

Minsta närgräns 0,28m


Med fokusavstånd på bara 0,28 m genom hela zoomintervallet kan du komma närmare motivet och ändå få ett brett synfält.

Icke-roterande främre lins


Lätt att använda med 77 mm filter tack vare en icke-roterande främre lins.

Produktspecifikationer

Ta reda på mer om Canon EF 16-35mm f/4L IS USM, dess funktioner och vad den kan göra.

Related Products

Vidvinkelobjektiv

Få ett bredare synfält och få plats med mer i bilden med vårt sortiment av vidvinkelobjektiv.