Canon EF 70-300mm f/4.5-5.6 DO IS USM

EF 70-300mm f/4.5-5.6 DO IS USM

Canon EF 70-300 mm f/4,5-5,6 DO IS USM – världens första zoomobjektiv med diffraktionslins

Alla egenskaper

Ta en mer detaljerad titt på Canon EF 70-300mm f/4.5-5.6 DO IS USM

DO-linser


Detta är det första DO-objektivet som Canon presenterar efter lanseringen av det prisbelönta EF 400 mm f/4 DO IS USM. Användningen av diffraktionslinsen med tre lager minskar objektivets längd väsentligt. Konstruktörerna har också kunnat öka brytkraften i objektivets övriga linser och placera dem närmare varandra. Den kromatiska aberrationen som annars kan drabba kompakta objektiv har korrigerats med placeringen av den diffraktiva linsen i objektivets främre del. Den sfäriska aberrationen korrigeras med asfäriska linsytor och objektivet ger totalt sett en bildkvalitet som kan jämföras med Canons legendariska ”L”-objektiv.

Bildstabilisator


Objektivet har Canons berömda bildstabilisator (IS) som ger en stadigare kamerahållning på fri hand och motsvarar cirka tre stegs kortare slutartid som säkerhet mot skakningsoskärpa.

Detta ökar möjligheterna väsentlig för fotografering utan stativ. Om fotografen vrider objektivet med jämn hastighet upptäcker systemet panoreringen och låter bli att kompensera rörelsen i den riktningen. Objektivet upptäcker också att kameran hålls alldeles stilla, till exempel på stativ eller med ett annat stöd, och stänger då av funktionen. Bildstabiliseringen är också nykonstruerad med förbättringar i de rörliga kontaktsektionerna i objektivfattningen, låsmekanismen för bildstabiliseringen och den skakkänsliga gyromekanismen.

Snabb autofokus


En ringformad ultraljudsmotor (USM) för innerfokusering, en snabb processor och nya algoritmer ger objektivet extremt snabb autofokus. Ultraljudsmotorn har idealiska egenskaper för autofokus: snabb start och stopp och högt vridmoment redan från start. Fotografen kan när som helst justera autofokusens inställning manuellt utan att ställa om något på objektivet. Närgränsen är 1,4 meter för alla brännvidder.

Produktspecifikationer

Ta reda på mer om Canon EF 70-300mm f/4.5-5.6 DO IS USM, dess funktioner och vad den kan göra.

Exempelgalleri

Visa galleri

Related Products