Objektiv för EOS M

Canon EF-M 28mm f/3.5 Macro IS STM

Ett kompakt makroobjektiv med innovativ inbyggd Macro Lite-blixtaggregat, perfekt för fina detaljer på små objekt.

Kliv in i den unika makrovärlden

Förstora de intrikata detaljerna i dina motiv med detta innovativa och kompakta makroobjektiv för Canons EOS M-serie. Med världens första autofokusobjektiv med inbyggd Macro Lite* kan du belysa ditt motiv. Och den imponerande 1,2 x-förstoring innebär att du kan komma närmare än någonsin tidigare.

EF-M 28mm f/3.5 Macro IS STM är ett suveränt objektiv för:

 • Makro

  Upptäck naturens små hemligheter. Förstora texturen och de dolda detaljerna i blommor, insekter, frukt och vätskor.

 • Mat

  Gör rättvisa åt skinande såser, precisionsbearbetad sushi och de fina detaljerna i avancerad matlagning. Fånga aptitretande detaljer som du nästan kan smaka på.

 • Resor

  Resefotografering är inte bara till för globetrotters - ge dig ut på äventyr! Sightseeing, lata dagar och spontana vilopauser blir fina minnen.

 • Porträtt

  Suverän på att fånga ansiktsuttrycken hos släkt och vänner, perfekt för bröllop, olika evenemang och fester.

Ta kontroll över ljuset

Inbyggd Macro Lite-teknik
Det här EF-M-serieobjektivet har två inbyggda, kontrollerbara lysdioder (Macro Lite). Den här funktionen ger extra belysning i den främre delen av objektivet som tar bort onödiga skuggor, som ofta orsakas av dig och din utrustning när du makrofotograferar.

Canon Camera
Genom att bara trycka på en knapp kan du växla Macro Lite-belysningen mellan vänster och höger sida för att hitta den rätta balansen och få ett snyggt och stilistiskt bildspråk som du inte skulle kunna skapa på något annat sätt. Det perfekta valet när du vill ta närbilder av blommor och mat, samt små föremål med intrikata detaljer som exempelvis smycken.

Smart cylindrisk design

Så att du kan få ut mesta möjliga av allt tillgängligt ljus har EF-M 28mm f/3.5 Macro IS STM utformats med ett konvergerande hus, som minimerar skuggan som orsakas av själva objektivet. Detta ger också ytkontaktpunkter för stabil fotografering, så att objektivet kan användas vid en brant vinkel på 53 grader från ytan som objektet är placerat på. Kombinationen av kontaktpunkter och användningen av Macro Lite (när det behövs), gör att du kan ta detaljrika närbilder.

Canon Camera

Kom närmare än någonsin

EF-M 28mm f/3.5 Macro IS STM har ett äkta förstoringsförhållande på 1:1, vilket innebär att objektet du fotograferar visas i naturlig storlek i din bild. När du vill utforska och förstora finare detaljer av motivet kan du använda supermakroläget. Med en enastående 1,2x-förstoring kan du få motivet att bli större än det är i verkligheten. Med hänsyn tagen till beskärningsfaktor hos EOS M:s APS-C-sensor, vilket resulterar i en 35 mm-motsvarande förstoring på 1,92x, kan användarna fånga otroligt fina detaljer som naturliga vener i växter eller den detaljerade utformningen av smycken. Även i supermakroläge kan du komma otroligt nära (arbetsavstånd på 13 mm) så att du kan utforska små föremål.

Plocka upp de finare detaljerna i rörelse

Skapa fantastiska närbilder, genom att kombinera makrofunktionerna i EF-M 28mm f/3.5 Macro IS STM med EOS M:s videofunktioner.

Perfekt vardagsobjektiv

Lätt att ta med
När du är på språng gör EF-M 28mm f/3.5 Macro IS STM kompakta design det perfekt för att dokumentera dina vardagsäventyr. Med precisionsoptik och ett lätt (130 g), hopfällbart hus, är EF-M 28mm f/3.5 Macro IS STM perfekt för daglig fotograferande samt makrofotografering. Objektivets UD- och asfäriska linser innebär att det inte finns någon anledning att kompromissa med bildkvaliteten med det här objektivet.

Få knivskarpa bilder

Vinkelskakningar är mycket mer uttalade vid makrofotografering; därför kräver makrofotografering vanligen ett stadigt stativ. Men hybridbildstabilisatorn i EF-M 28mm f/3.5 Macro IS STM är speciellt utformat för att minimera både vinkel- och kameraskakningar. Ger dig mer flexibilitet att svara på motivet när det rör sig eller ändrar läge och du får skarpa bilder vid makrofotografering.
 • Med hybridbildstabilisator

 • Utan hybridbildstabilisator

Skapa mycket mer än makro

Med funktioner som är speciellt utformade för makrofotografering är det här objektivet även tillräckligt flexibelt för daglig fotografering. Med en stor bländare på f/3,5 och en 35 mm-motsvarande brännvidd på cirka 44,8 mm (eftersom spegellösa kameror har beskurna sensorer) kan du ta bilder med en naturlig bildvinkel och perspektiv för en mängd olika ögonblicksbilder.

Belysningsfunktioner

Detta vardagsobjektiv är också utmärkt för porträttfotografering, särskilt med kombinationen av hybridbildstabilisatorn och den breda 7-bladiga cirkelformade bländaren. Du kan enkelt få porträttbilder som drar ögat till sig genom att fokusera på önskade detaljer, där motivet separeras från en vackert mjuk bakgrund. Du kan även använda Macro Lite för att lägga få ögonen att tindra.

Smidiga och stadiga filmer

Den nästan ljudlösa stegmotortekniken (STM) i EF-M 28mm f/3.5 Macro IS STM hjälper dig att spela in högkvalitetsfilmer genom att leverera jämn och tyst kontinuerlig fokusering. Detta gör att du bara plockar upp det omgivande ljudet och inte ljudet från fokuseringsmotorn.

Canon Camera

Exempelgalleri

Visa galleri

Relaterade tillbehör

 • Objektivtillbehör

  Motljusskydd ES-22

  Ett motljusskydd förhindrar att ströljus skiner in i objektivet och att oönskade reflexer påverkar dina bilder. Du kan också använda det här särskilda motljusskyddet för att fästa 43 mm-filter på ditt EF-M 28mm f/3.5 Macro IS STM. (medföljer i förpackningen)
 • Objektivtillbehör

  Objektivpåse LP811

  Skyddande mjuk väska för vissa EF-objektiv.
 • Objektivtillbehör

  Objektivlock EF-M28

  Skyddar den främre delen av objektivet. (medföljer i förpackningen)
 • Objektivtillbehör

  Lens Dust Cap EB

  Skyddar ditt Canon-objektiv när det inte används.
 • Canon EF-M 28mm f/3.5 Macro IS STM
  Betyg och recensioner

  Du kanske också gillar...

  Fyra alternativ till EF-M 28mm f/3.5 Macro IS STM, utvalda av våra objektivexperter. Du behöver en EF-EOS M-adapter för att kunna använda de här objektiven med en kamera i EOS M-serien.

  1. * Bland utbytbara objektiv med autofokus för spegelreflexkameror eller kompakta systemkameror. Gäller maj 2016, baserat på Canons undersökning