Canon presenterar Cinema EOS-seriens nya flaggskepp – fullformatskameran C700 FF

Canon lanserar nu fullformatskameran Cinema EOS C700 FF. Kameran har en nyutvecklad nästa generations CMOS fullformatssensor (38,1 x 20,1 mm) och kan spela in i upp till 5,9 k – för fullständig kreativ frihet och med fantastisk kvalitet. EOS C700 FF har också stöd för inspelning i flera format, när EF-, PL- och anamorfiska objektiv används. Med EF-objektiven stöds Canons innovativa autofokussystem, Dual Pixel CMOS AF, som är perfekt för fullformatsinspelningar.

Canon EOS C700 FF

Ny sensorteknik, nya sensorlägen och inspelningsformat
Den nyutvecklade 38,1 x 20,1 mm CMOS fullformatssensorn är framtagen för professionella produktioner. Nu kan filmmakarna skapa filmiska bilder med fantastiskt lågt brus, naturliga hudtoner, kort skärpedjup och med nyanser som överträffar 15 stegs dynamiskt omfång. Det här ger frihet och flexibilitet för gradering och efterbearbetning, liksom vid tagning av HDR-bilder. Med den nya sensorn kan olika sensorlägen testas, inklusive fullformat, Super 35mm och Super 16mm, och man kan spela in i många olika format, inklusive ProRes, XF-AVC (internt till CFast-kort) och Canons okomprimerade format Cinema RAW.

Med den dedikerade inspelningsenheten CDX-36150 kan EOS C700 FF spela in 5,9k 12/10-bitars RAW, med alternativ för 4k och 2k 12-bitars RAW, liksom inspelning i ProRes 4k. Bildfrekvensen är hög – EOS C700 FF tar upp till 60 bilder per sekund (5,9k), 72 bilder per sekund (4k crop) och upp till 168 bilder per sekund (2k crop). Med 5,9k översampling kan kameran också leverera 4k- och 2k-bilder med högre kvalitet, minskade moaré-effekter och lägre brus.

Objektiv och design
C700 FF finns med både EF-lås och PL-fattning, för kompatibilitet med Canons omfattande sortiment av EF- och Cinema-objektiv. Kameran kan också användas med anamorfiska objektiv tack vare den vertikala 20,1 mm stora sensorn. Med Canons EF-objektiv kan fullformatssensorn användas vid själva inspelningen, liksom Canons innovativa Dual Pixel CMOS AF som hanterar fokuseringen genom att låsa på och följa ett objekt i rörelse – något som är viktigt vid inspelning med högre upplösning.

EOS C700 FF är också kompatibel med de befintliga Canon EOS C700-tillbehören, inklusive sökaren EVF V70, objektivadaptern MO-4E/ MO-4P B4 och enheten för fjärrhantering, OU-700.

EOS C700 FF – viktiga egenskaper

  • 5,9k CMOS fullformatssensor
  • 15 stegs dynamiskt omfång
  • Olika sensorlägen, inklusive fullformat, Super 35mm och Super 16mm
  • Korrekt och pålitligt Dual Pixel CMOS AF-system med Canons EF-fattning
  • Stöder flera inspelningsformat, inklusive Canon Cinema RAW, ProRes och XF-AVC

Ytterligare information