Canon lanserar EOS M50 Mark II – en viktig kugge för innehållet på sociala medier

Stockholm, den 25 februari 2021 – Som svar på den växande efterfrågan av högkvalitativ kamerautrustning som kan hantera innehållsskaparnas föränderliga krav, presenterar Canon EOS M50 Mark II. Kameran är efterträdare till den prisbelönta modellen EOS M50. Det globala intresset att skapa, dela och titta på innehåll på Instagram, YouTube och Twitch visar inga tecken på att mattas av och vi lägger allt mer tid på att hitta fritidssysselsättningar och lära oss nya saker. Under 3:e kvartalet 2019 och 2:a kvartalet 2020 i Europaᶦ ökade TikToks månatliga användning med 93 % bland personer i åldrarna 6-64 år.

Skapa enastående innehåll med den här flexibla och kompakta systemkameran, fullpackad med smarta funktioner och enastående bildkvalitet


EOS M50 Mark II är en liten men kraftfull, kompakt systemkamera som gör det enklare än någonsin med allt från fotografering till att ladda upp innehåll. Den hanterar landskaps-fotografering, vertikala 4k-filmer och livestreaming i Full HD direkt till YouTube.ii Det här är en kamera där alla kan ta sitt innehåll till nästa nivå. Här finns alla ingångar och utgångar som innehållsskapare behöver – 3,5 mm mikrofoningång och ren HDMI- och USB-utgång. Kompakt kamerahus, vinklingsbar touchskärm och kompatibilitet med många olika Canon-objektiv ger full kreativ frihet, oavsett om det gäller fint komponerade foton eller vloggning ute i farten.


Destination: var som helst


Flexibilitet är det som gäller för den här kameran. EOS M50 Mark II täcker allt – oavsett om du vill ta högkvalitativa foton för inlägg på Instagram, en egen vertikal film att dela på TikTok eller livestreama till YouTube. Med den rena HDMI-utgången kan du skapa livestreams med professionellt utseende och med Canons kostnadsfria programvara EOS Webcam Utility möjliggörs tillfällig streaming på Twitch eller videochattar med släkt och vänner i bra kvalitet.


EOS M50 Mark II får ut innehåll snabbt på marknaden genom förbättrad mobil anslutningiii via Wi-Fi och Bluetooth. Det ger kontroll från den mobila enheten och direkt uppladdning av bilder och filmer till kanaler i sociala medier. Inget ögonblick går förlorat.


Inspirerar innehållsskapare


Oavsett stil eller behov – med inbyggd mikrofon tar du med dig den här lätta kameran överallt, eller sätter den på en gimbal för att göra den ännu mer flexibel. Den vinklingsbara touchskärmen och den svarsvilliga elektroniska sökaren (EVF) gör att du kan komponera bilden i alla situationer, både framför och bakom kameran.


Sticker ut från mängden i det sociala flödet


WVarje minut postas mer än 300 000 stories på Instagramiv. Kvalitet är nyckeln till att innehållet särskiljer sig från mängden. Med en objektivadapter som tillbehör kan du använda Canons hela EF-M-objektivserie och EF-objektiven, och där inkluderas en supervidvinkel perfekt för att vlogga, eller objektiv med kort skärpedjup för att få riktigt bra selfies.


TKamerans hastighetv, 24,1 megapixels APS-C-sensor, intelligenta autolägen och ögonigenkänning ger dig också en fördel när det gäller fotografering och möjlighet att ta skarpa actionbilder som fångar allas intresse som tittar på sociala medier. Men det är inte bara visuell kvalitet som ger fler visningar och följare. Ljudet är också viktigt. Canon EOS M50 Mark II har en 3,5 mm mikrofoningång så att blivande YouTubers kan skapa vloggar med felfri ljudkvalitet.


Canon EOS M50 Mark II är det perfekta valet för vloggare, bloggare, influencers och innehållsskapare som uppskattar enastående bildkvalitet, smarta funktioner och att kunna livestreama till en online-publik i realtid.


EOS M50 Mark II kommer att finnas tillgänglig från och med slutet av mars 2021, med följande rekommenderade pris inklusive moms:


- Canon EOS M50 Mark II (kamerahus), 6 499 SEK


- Canon EOS M50 Mark II + objektiv EF-M 15-45mm IS STM, 7 749 SEK


Mer information finns på:


https://www.canon.se/cameras/eos-m50-mark-ii/
https://www.canon.se/cameras/eos-m50-mark-ii/specifications/
https://www.canon.se/cameras/eos-m-mirrorless-cameras/
https://www.canon.se/cameras/mirrorless-cameras/
https://www.canon.se/latest-products/

EOS M50 Mark II – viktiga egenskaper:


  • Skapa och dela innehåll till alla plattformar via Wi-Fi och Bluetooth-anslutning
  • Ta vertikala filmer och posta direkt till sociala kanaler
  • Ren HDMI-utgång för direkt livestreaming från YouTube
  • 24,1 megapixels APS-C-sensor för enastående bilder och video i Full HD
  • Flexibel vinklingsbar touchskärm för många olika tagningsalternativ
  • 3,5 mm mikrofoningång ger professionell ljudkvalitet
  • Kompatibel med objektiv som matchar alla perspektiv och stilar

i Källa: https://blog.globalwebindex.com/trends/tiktok-europe/
ii Livestreaming-tjänsten i den här produkten gäller endast livestreaming på YouTube. För livestreaming behövs ett aktivt YouTube-konto och ett image.canon-konto. Observera att YouTube kan ändra, stoppa eller avsluta sina tjänster, inklusive livestreaming, närsomhelst utan föregående meddelande. Enligt YouTubes ”Restrictions on live streaming" måste användarna ha minst 1 000 kanalprenumeranter för att få livestreama från en mobil enhet (inklusive kameraprodukter med kapacitet för livestreaming). Aktuell information från YouTube om restriktionerna finns på https://support.google.com/youtube/answer/2853834?hl=en. Canon ger inga garantier eller framställningar vad avser någon tredje parts produkt eller tjänst, inklusive livestreaming.
iii Via Canons app Camera Connect eller image.canon
ivhttps://www.statista.com/statistics/195140/new-user-generated-content-uploaded-by-users-per-minute/
v EOS M50 Mark II tar bildserier med 10 bilder per sekund.