Hero
alt text goes here

TERMS
&
CONDITIONS

Reklam – Ready. Set. Quit. Tävlingsvillkor

“Ready. Set. Quit.” tävlingen är organiserad av Canon Svenska AB som är en del av Canon Nordic group (“CanonNordic”).

1. Hur du deltar?

Canon Nordic söker fyra skickliga innehållskreatörer som är redo att göra sin hobby till en karriär. Du deltar i tävlingen genom att skicka ett e-postmeddelande till iresign@ready.set.quit.com, via Canon-kampanjens hemsida canon.se/ready-set-quit. Det ska innehålla följande uppgifter (alla uppgifter hanteras konfidentiellt):

 • Namnet på ditt Instagram-konto.
 • En länk till en 10 sekunder lång video där du presenterar dig själv.
 • Ett uppsägningsbrev som visar vad du skulle skriva till din arbetsgivare om du fick chansen att göra din hobby till din karriär.

De fyra vinnarna väljs ut av den professionelle fotografen Joey Palmroos, och erbjuds ett fem veckor långt mentorskap med honom online. Varje vinnarna får:

 • En Canon EOS R5-kamera och ett Canon RF 24-70mm F2.8L IS USM-objektiv till ett värde av 7 598 € inklusive moms baserat på priserna i https://store.canon.se. Vinnarna får behålla utrustningen även efter mentorskapet.
 • Ett fem veckor långt mentorskap online med Joey Palmroos (värt 3 000 € inklusive moms).
 • Erbjudande om ett betalt uppdrag från Canon Nordic bestående av att skapa innehåll till en marknadsföringskampanj under 2022 mot en ersättning på 3 000 € exklusive moms.

2. Vad behöver jag veta om Ready. Set. Quit. kampanjen?

Vem kan delta?

Endast personer som fyllt 18 år (från 18 oktober 2021) och är bosatta i Danmark, Sverige, Norge, Finland, Estland, Lettland eller Litauen kan delta i tävlingen ”Ready. Set. Quit.”.

För att kunna delta måste du ha ett personligt och giltigt Instagram-konto med en öppen profil så att Canon Nordic kan se dina bidrag och inlägg. Anställda, direktörer, tjänstemän, agenter och andra representanter för Canon (sponsor) eller Instagram är inte berättigade till att delta.

Du behöver ha ett arbete som håller dig tillbaka från att bli en heltidsfotograf. Om du redan arbetar som frilansfotograf så lever du troligtvis redan drömmen och kan därför inte deltaga i tävlingen.

Genom att deltaga ger deltagaren tillåtelse till att publicera innehåll producerat i mentorskapets uppgifter i vilket format som helst, associerat med Canon inklusive på sociala medier, PR, utställningar och på webbplatser som ägs av Canon. Deltagaren godkänner också att hans/hennes namn kommer att publiceras i ett sådant inlägg av Canon för att erkänna de moraliska rättigheter som deltagaren måste nämnas som upphovsman. Genom att skicka in en story intygar deltagaren att han/hon och eventuella andra personer inblandade i storyn/bilden/videon lämnar sitt samtycke till inlämningen och användningen av bilden/videon i kampanjen samt ger tillåtelse att använda storyn/bilden/videon enligt dessa allmänna bestämmelser.

3. Vinnarna av Ready. Set. Quit. tävlingen

Den 3 november 2021 kommer @canonnordic att kontakta de fyra vinnarna i tävlingen via ett direkt meddelande på Instagram. @canonnordic kommer att dela en länk till ett Teams-möte som vinnarna behöver ansluta till den 4 november. I Teams-mötet den 4 november kommer Joey Palmroos att meddela att han/hon är en av de fyra lyckliga vinnarna. Teams-mötet spelas in och kommer att användas i kommunikationen om kampanjvinnarna.

Vinnarna av mentorskapet offentliggörs på Canon Nordics Instagram-profil @canonnordic den 14 november 2021, där de fyra vinnarnas namn och Instagram-konton kommer att tillkännages.

Mentorskapsvinnarna måste delta i en nordisk PR-aktivitet. Det omfattar intervjuer med journalister före och efter mentorskapet

”Ready. Set. Quit.”-kampanjens deltagande börjar 18 oktober 2021 och avslutas 2 november 2021. Om du vinner måste du svara på det direktmeddelande som skickas till dig på Instagram inom en vecka. Om du missar tidsfristen betyder det att du förverkar rätten att få priset. Efter att du gått med på mentorskapet, så skickas priset skickas till din adress efter avtal med Canon. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

INGA KÖP ELLER BETALNINGAR ÄR NÖDVÄNDIGA FÖR ATT GÅ MED ELLER VINNA. ETT KÖP KOMMER INTE ÖKA DINA CHANSER ATT VINNA.

Priser

Varje vinnare får:

 • En Canon EOS R5-kamera (värde 4 849 € inklusive moms).
 • Ett Canon RF 24-70mm F2.8L IS USM-objektiv (värde 2 749 € inklusive moms).
 • Fem veckors mentorskap med Joey Palmroos. Mentorskapet äger rum online via Instagram och Teams. Värdet på mentorskapet är 3 000 € inklusive moms.
 • Ett betalt uppdrag från Canon Nordic. Ersättningen för uppdraget är 3 000 € exklusive moms, och utbetalas efter att uppdraget har slutförts. När mentorskapsprogrammet är slut får alla fyra vinnare var sitt uppdrag för att skapa marknadsföringsinnehåll för Canon Nordic. Uppdragen delas ut i början av 2022. Vinnarna kommer att få instruktioner i ett Teams-möte med Canon. Innehållet måste publiceras på vinnarnas respektive Instagram-profiler och Canon Nordic kommer att dela innehållet. Canon och Canons återförsäljningspartners har dessutom rätt att använda innehållet på ägda och betalda medieplattformar under två års tid från den dag det laddas upp.

Mentorskapsprogrammet

Mentorskapet håller på i fem veckor från den 22 november till den 23 december 2021. Programmet genomförs online via Instagram och Teams och all kommunikation kommer att ske på engelska. Alla möten äger rum på kvällen. Observera att följande datum kan komma att ändras.

MondayMentoring med Joey Palmroos på Instagram Live kl. 18.00 CET

 • Måndagen den 22 november 2021
 • Måndagen den 29 november 2021
 • Måndagen den 6 december 2021
 • Måndagen den 13 december 2021
 • Måndagen den 20 december 2021

Veckovis check-in via Teams med Joey Palmroos + de fyra vinnarna kl. 18.00 CET

 • Torsdagen den 25 november 2021
 • Torsdagen den 2 december 2021
 • Torsdagen den 9 december 2021
 • Torsdagen den 16 december 2021
 • Torsdagen den 23 december 2021

4. Tillstånd/användning av bidrag

Genom att deltaga i tävlingen ger deltagaren @canonnordic (Canon Svenska AB, Canon Danmark A/S, Canon Oy, Canon Norge AS), deras reklamagenturer och deras respektive agenter, anställda och direktörer en icke-exklusiv, evig, rörlig, kostnadsfri, fullt betald lisens för att använda, ändra, publicera, skapa härledda arbeten från och visa sitt foto eller story, i helhet eller delvis, över hela världen och för att föra in det i andra arbeten i alla former, media eller teknik som redan existerar eller utvecklas senare, inklusive för kampanj eller marknadsföringsändamål.

Canon Nordic förbehåller sig rätten att efter eget gottfinnande ändra, redigera eller ta bort ett foto eller story, eller att begära en deltagare att ändra eller redigera ett foto eller story, om ett klagomål mottas med avseende på fotot eller story, eller om ett foto eller story potentiellt kan uppfattas som hot, förtal, uppmaning mot etnisk grupp eller potentiellt uppfattas som omoralisk, oetisk eller i strid med Canons värderingar eller av någon annan anledning som potentiellt kan skada eller skada Canons varumärke eller dess anseende dess rimliga bedömning. Canon Nordic förbehåller sig alla rättigheter att framföra rättsliga anspråk i förhållande till detta.

5. PERSONLIG INFORMATION

5.1. Den registeransvarige för personuppgifter som skickas till oss kommer att vara

Canon Europa N.V.
Company Registration Number: 33166721

Bovenkerkerweg 59, 1185 XB Amstelveen, The Netherlands

Kontakt e-mailadress för Canon Data Protection Officer: DataProtectionOfficer@canon-europe.com.

5.2. Personuppgifter kan överföras till och behandlas av personuppgiftsansvariges ombud eller associerade gruppföretag i syfte att administrera denna tävling. Canon Nordic behandlar personuppgifter som är nödvändiga för att utvärdera vinnaren av ”Ready. Set. Quit.”-tävlingen, inklusive deltagarens Instagram-användarnamn och publicerade eller mottagna berättelse. Rättslig grund för behandling av personuppgifter är deltagarens samtycke. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke, vilket då kommer att innebära att du drar dig ur tävlingen.

5.3. Om deltagare inte vill att deras kontaktinformation ska användas i marknadsföringssyfte eller vill hindra Canon från att ta kontakt i framtiden gällande liknande kampanjer bör deltagaren INTE kryssa i rutan för godkännande av detta i anspråksformuläret.

5.4. För mer information om hur vi använder dina uppgifter när du väljer att delta i marknadsföringssyfte, se vår integritetspolicy för konsumenter - https://www.canon.se/privacy-policy/. Alla frågor och förfrågningar relaterade till dataskydd kan ställas till Canon Data Protection Officer på DataProtectionOfficer@canon-europe.com.

5.5. Personlig information som lämnas ut lagras säkert och kan överföras på en säker server utanför EES.

6. LAG OCH RÄTTSKIPNING

Dessa villkor och eventuella tvister som uppstår på grund av eller i samband med dem ska regleras av och tolkas i enlighet med obligatoriska konsumentlagar och eventuellt andra tillämpliga lagar och i en domstol i ditt bosättningsland på det lokala språket. Om du har några frågor kan din lokala konsumentrådgivare ge dig råd om dina rättigheter.

Dessa villkor påverkar inte deltagarens lagstadgade rättigheter som konsument.

7. Kontaktinformation

Canon Svenska AB                          Tel:      +46 (0)8 744 85 00

Canon Norge AS                              Tel:     +47 22 62 92 00

Canon Oy                                        Tel:     +358 10 544 20

Canon Danmark A/S                        Tel:      +45 7015 5005

Canon Estonia, Latvia, Lithuania       Tel:      +358 10 544 20

8. Instagram och Facebook

Tävlingen sponsras, rekommenderas eller hanteras inte av Instagram eller Facebook. Varje deltagare är ensam ansvarig för sitt inlägg på sociala medier och hänvisningen till Canons Ready. Set. Quit-tävling befriar inte deltagaren från sådant ansvar och Canon, Instagram eller Facebook tar inte ansvar för inlägg som görs av deltagaren under tävlingen.