ARTIKLAR

Nu är det dags att finslipa din strategi för din digitala resa

Med det snabbt ökande behovet av en lösning för distansarbete är det nu dags att finslipa dina processer för att skydda företaget för framtiden.

Ladda ner guiden

Digital transformation – en guide för framgång

Läs Canon’s guide för att göra din digitala transformationsresa till en succé

Ladda ned guide

The digital transformation journey

En global omskakning som ingen av oss kunde ha förutsett, har tvingat många företag till snabba lösningar för distansarbete. Din lista över "att göra" kommer att bero på hur långt du var i din digitala transformationsresa innan detta, men väl etablerat eller inte, distansarbete är här för att stanna och är en verklighet för oss alla. När regeringars begränsningar över hela världen börjar förändras blir behovet av flexibilitet i dina arbetsmetoder allt viktigare, så du måste se till att din infrastruktur kommer att klara uppgiften att tillgodose dessa långsiktiga behov.

Inom detta måste du ta hänsyn till, inte bara tekniken du använder, utan hur den tekniken kan påverka driften av ditt företag och hur både dina anställda och kunder interagerar med det. Idealet är att skapa ett flöde av allt mer effektiva och produktiva processer som lägger grunden för kontinuerlig tillväxt genom mer flexibla arbetssätt.

Optimera dina processer för att driva företagets fortlevnad

Så var börjar du? Planera och prioritera. Kom ihåg att digital transformation är en resa, inte en destination. Du har helt enkelt inte tid eller resurser att försöka omvandla hela organisationen på en gång, och den vägen har aldrig visat sig vara framgångsrik. Din nödplan för distansarbetet är troligen inriktad på grundläggande kommunikation, samarbeten och åtkomst av dokument. Du måste nu vända dig till dina mest affärskritiska processer, till exempel ekonomi, juridik och HR.

Inom din ram för distansarbete idag, hur hanterar du för närvarande uppgifter som att introducera nya medarbetare eller kunder, granska kontrakt eller hantera betalningar? Vilka enheter har ditt team åtkomst till för att aktivera dessa processer? Dina medarbetare måste kunna hantera skanning och ladda upp dokument till molnet, samt godkänna och behandla kritiska dokument, såsom fakturor, kontrakt och så vidare, var de än är. Så titta på dina arbetsflöden och tekniken du tillhandahåller för att aktivera dessa arbetsflöden. Var kan du digitalisera eller automatisera delar av eller alla dessa processer för att underlätta arbete på distans? Var kan du minska manuell administration och frigöra tid för mer givande uppgifter med högre värde? Kan du effektivisera nuvarande system? Kan du aktivera digitala protokoll, så att du både kan stärka säkerheten och följa praxis för din affärsinformation?

Det finns mycket att tänka på här, men om du tänker på det utifrån din kund- och anställdes upplevelse vid varje beröringspunkt bör du kunna utforma något som fungerar. Helt enkelt behöver optimering av affärsprocesser och erfarenhet från intressenter gå hand i hand. Du behöver processer som är intuitiva och anpassningsbara för att hålla informationen flödande smidigt och dina medarbetare lyckliga och produktiva. Du vill göra det enkelt för ditt team att göra sitt jobb på ett så effektivt och smidigt sätt som möjligt. Detta innebär att man minskar möjligheten till mänskliga misstag och tillåter större fokus på kundservice.

Utnyttja din data: nyckeln till framgång för ditt företags tillväxt

Fördelarna med att optimera dina processer slutar inte bara med produktivitet och effektivitet. När du verkligen klarar av att hantera din affärskritiska information fokuserar du inte längre på dokument, du låser upp möjligheten till data. Införandet av molnbaserade digitala verktyg innebär att data inte bara kan lagras utan också utnyttjas för att skapa insikter kring din affär.

Med större insikter och analyser tillgängligt om ditt företag har du förmågan att förbättra dina arbetssätt fortlöpande, tillsammans med att ta välinformerade beslut om din strategiska riktning. Du kan börja generera ännu djupare kundkunskap och kunna skräddarsy din installation i enlighet med deras behov. Det betyder inte bara förbättringar i ditt företags totala prestanda, du har nu också flexibiliteten och skalbarheten för att snabbt anpassa dig till vad den osäkra framtiden kan medföra.

Gör din digitala transformation framgångsrik med Canon

Liknande lösningar

Utforska ytterligare

Läs Canons guide för att ta reda på hur du lyckas med din digitala transformation.

PRATA MED VÅRT TEAM