ARTIKEL

Canon EOS 90D: spela in video

EOS 90D Shooting Video

Superb kreativ film

Spela in fantastiska filmer med upplösningar på upp till 4K med 25 eller 30p med hjälp av kamerasensorns fulla bredd, för en äkta biokänsla.

Många olika bildhastigheter

När du filmar i Full HD-läget finns det ett antal bildhastigheter, från 30 eller 25 b/s till smidiga 50 eller 60 b/s – perfekt för rörliga motiv. Även ett alternativ på 100 eller 120 b/s är tillgängligt, vilket passar utmärkt för slow motion-effekter*.

Inbyggd 4K-timelapse med tre olika förinställningar gör att du kan föreviga rörelse på en helt annan tidsskala. Med 4K Frame Grab kan du skapa 8 megapixels JPEG-bilder från enskilda bilder i filminspelningar.

*Filmer med hög bildhastighet omfattar en liten beskärning till bildområdet för 84,1 % horisontellt, 84,2 % vertikalt”

EOS 90D Selection of frame rates
© Copyright Fergus Kennedy

Byggd för filmskapande

När du använder EOS 90D för videoprojekt upptäcker du funktioner som är utformade för att göra livet enklare, så att du kan vara mer kreativ. Med kamerans vinklingsbara touchskärm kan du till exempel fota från nästan alla vinklar och mikrofon- och hörlursuttagen gör att du kan spela in och övervaka ljudet i detalj.

Vårt välkända Movie Servo Dual Pixel CMOS AF-system kan spåra rörliga motiv i bilden, bland annat ansikten, tack vare AF med ansikts- och ögonigenkänning, som kan vara aktiv även när du spelar in filmer. Att flytta fokus från ett motiv till ett annat är lika enkelt som att trycka på kamerans touchskärm och du kan även justera fokus på skärmen på din smarta enhet via Canon Camera Connect-appen. Fokuseringshastigheten kan ställas in i kamerans menysystem, vilket ger dig möjlighet att skapa långsamma eller snabba pull-focus-effekter.

Även manuell fokusering är enkel med fokuspeaking som visar vad som är skarpt och vad som inte använder färgstarka konturer.


< Tillbaka till EOS 90D-översikten

Du kanske även gillar …