ARTIKEL

Canon EOS 90D: hastighet och autofokus

EOS 90D Owl Sample Image
© Copyright Markus Varesvuo

Från fågelbon till sportarenor

Håll koll på vad som händer och ta fantastiska bilder av flyktiga ögonblick. Snabb serietagning, mycket exakt fokusspårning och suverän hantering gör den här kameran perfekt för fotografering av djur och natur eller sport och snabba rörelser.

Snabb nog att fånga ögonblicket

Ett utmärkt val för sport- och naturfotografer: ta otroligt detaljrika bilder med 32,5 megapixels, med en hastighet på10 b/s, med kontinuerlig fokusering när du använder kamerans sökare eller 11 b/s i Live View-läget. Med APS-C-formatet når teleobjektiv ännu längre, så att du enkelt kan komma närmare avlägsna händelser i kompositionen och skapa stora, kraftfulla utskrifter.

Med stöd för UHS-II SD-minneskort kan kameran snabbt skriva bilder, vilket ger upp till 58 fullstora JPEG-filer, 25 RAW-filer eller 39 CRAW-filer i en enda tagning.

EOS 90D:s flimmeravkänning styr EOS 90D:s kontinuerliga bildhastighet för att kompensera för det flimrande ljuset som ofta förekommer på platser för inomhusidrotter.

EOS 90D Swallow Sample Image
© Copyright Markus Varesvuo

Behåll skärpan, behåll fokus

Även rörliga motiv spåras och hålls i skarpt fokus tack vare EOS 90D:s avancerade AF-system. Oavsett om du fotograferar med kamerans enastående optiska sökare eller dess mångsidiga, vinklingsbara touchskärm är fokuseringen snabb, exakt och noggrann.

Snabb och exakt fokusering

45 autofokuspunkter är utspridda i EOS 90D:s optiska sökare och alla är av korstyp för ökad känslighet och precision, oavsett om du fotograferar horisontellt eller vertikalt. Fotografera i starkt ljus eller i så mörka förhållanden som -3EV och med objektivomvandlarkombinationer som har en maximal bländare på bara f/8.

Använd AF-punkter för sig själva eller i grupper och områden, som snabbt och enkelt kan flyttas runt i bilden med hjälp av intuitiva AF-pilknappar. iTR AF-fokuseringssystemet använder färg- och ansiktsinformation för att känna igen och spåra rörliga motiv. Ta kontroll över fokuskänslighet och fokusspårning för att anpassa kamerans AF-beteende till den typ av motiv du fotograferar.

EOS 90D Fast Accurrate Focusing
© Copyright Fergus Kennedy

Dual Pixel CMOS AF

När du fotograferar i Live View-läget, eller när du filmar, ger Canons berömda Dual Pixel CMOS AF-system utmärkt skärpa och bred täckning samt prestanda i svagt ljus ned till -5EV. Med upp till 100 x 88 % vertikal och horisontell bildtäckning, samt ett urval av upp till 5 481 AF-positioner, kan du enkelt finjustera dina kompositioner. Med ansikts- och ögonigenkänningen kan människor i rörelse spåras och hållas i skarpt fokus.

Fokusvariation

När det är viktigt att ha maximalt skärpedjup i hela bilden, till exempel vid makrofotografering, kan fokusvariationen garantera komplett skärpa. Med ett tryck på avtryckaren fotograferar EOS 90D kontinuerligt medan fokusavståndet justeras från startpositionen ända till bakgrunden. En sammansatt bild skapas sedan med Canons programvara Digital Photo Professional, för att skapa en bild med fokus i hela bilden.


< Tillbaka till EOS 90D-översikten

Du kanske även gillar …