PRODUKTINFORMATION

Världens snabbaste och mest instinktiva autofokus.¹

EOS R3 håller motivet skarpt så att du kan behålla fokus. Ögonstyrd AF, avancerad motivigenkänning och extraordinär känslighet i svagt ljus kommer samman för en otrolig fotograferingsupplevelse.
EOS R3

EOS R3 har programmerats för att känna igen racerbilar och motorcyklar, från Formel 1-bilar till GT- och rallybilar.

© Vladimir Rys / Canon Ambassador

En revolution inom autofokus: ögonstyrd AF

EOS R3 erbjuder ett helt nytt och naturligt sätt att fokusera: välj en AF-punkt, eller ett motiv som du vill följa, genom att helt enkelt titta på den. Om du trycker ned kamerans avtryckare halvvägs fokuserar den antingen på den valda AF-punkten eller påbörjar kontinuerlig följning av det valda motivet. Det finns helt enkelt inget annat som liknar det.

Kombinationen av ögonstyrd AF och fokusspårning gör EOS R3 till en imponerande actionkamera. Fotograferar du elitidrottare på banan? Välj den löpare du vill följa genom att bara titta på den. Tryck på knappen så spårar EOS R3 den idrottaren och skiljer den från mängden. Samma magi kan användas på allt från politiker vid presskonferenser, motorcyklar på tävlingsbanor och till och med fåglar på himlen.

Det ögonstyrda AF-systemet är enkelt att kalibrera och kalibreringsinställningarna kan sparas för omedelbar användning, och till och med bytas mellan kamerahus via minneskort. En enda kamera kan programmeras för olika fotografer eller för samma fotograf med glasögon eller linser. Naturligtvis är det även möjligt att välja AF-punkter med antingen kamerans multi-kontroll eller vår unika smarta kontroll.

EOS R3

Se ögonstyrd AF i praktiken när fotografen väljer den andra motorcykeln med ögat och kameran fokuserar på det nya motivet.

EOS R3

EOS R3 känner även igen ögon och följer fokuseringen för att ögonen ska förbli skarpa.

EOS R3

Fokusspårningen ser till att basketspelarens ögon förblir skarpa när han skjuter.

EOS R3

R3 kan följa motorcykelförarnas hjälmar i bildhastigheter på 30 b/s

Nästa generations motivspårning

Med samma deep-learning AI-teknik som vi använde i EOS R5 och R6 har vi tagit EOS R3:s AF till nästa nivå. Kameran känner igen människor, djur och nu motorsportfordon.
Hundratusentals bilder från olika fotografer och byråer har använts för att lära kameran exakt hur den verkliga världen ser ut – och hur den rör sig.

EOS R3

• Människor. Kameran identifierar och fokuserar på ögonen på motivet som den följer. Om ögonen inte syns prioriteras ansiktet istället. Om inget av dessa syns (till exempel när en fotbollsspelare plötsligt vänder sig om) prioriterar EOS R3-kameran motivets huvud och sedan kroppen. Kamerans förmåga att följa människor har optimerats för bättre följning av motiv med hjälm eller mask – perfekt för spektakulära sportögonblick.

• Djur. Kamerans teknik för motivspårning känner igen hundar, katter och fåglar – även när de flyger.

• Fordon. EOS R3 har programmerats för att känna igen racerbilar och motorcyklar, från Formel 1-bilar till GT- och rallybilar. Den kan till och med skilja mellan fordon med stängd och öppen cockpit, och fokusera på förarens hjälm när den är synlig. Motorcyklar känns också igen, och återigen är det möjligt att följa förarens hjälm så att den är i skarpt fokus under hela tävlingen.

Motivspårning stöds nu för alla inställningar för AF-område. Tack vare den stackade, bakbelysta sensorn i EOS R3 hittas fokus upp till 60 gånger per sekund när den elektroniska slutaren används med 30 b/s, vilket säkerställer vår mest fulländade AF-spårning hittills i en Canon-kamera.

Personregistreringsläge

I version 1.40 av denna firmware har [Register people priority/Registrera personprioritet] lagts till i kamerans AF-meny. Upp till tio ansikten kan registreras i förväg i kameran, vilket gör att kameran kan spåra en person i en scen baserat på personens inställda prioritet i kameran. Det är idealiskt för fotografering av nyheter, röda mattan-evenemang eller bröllop och kameran vet vilket ansikte som ska vara i fokus när flera personer befinner sig i en scen, baserat på deras registrerade prioritet i kameran. Ansikten kan registreras från bilder som tagits eller från bilder som lagras på kortet. Vid behov kan personernas prioritet ändras i kameran.

Register_people_menu

Fördelen med Dual Pixel CMOS AF II

Kamerans Dual Pixel CMOS AF II-teknik förvandlar var och en av sina 24 miljoner pixlar till en fokussensor som tillsammans bildar 4 779 valbara AF-punkter och områden av olika storlek. De kan placeras var som helst i bilden för 100 procents täckning. Även de pixlar som inte används för den valda fokuseringspunkten vidarebefordrar fortfarande information till kamerans AF-spårningsmotor för otrolig precision.

Dual Pixel CMOS AF II-tekniken i EOS R3 är det snabbaste och känsligaste AF-systemet i världen för en kamera med fullformatssensor. Det kan fokusera på så lite som 0,03 sekunder1 och i så svagt ljus som -7,5 EV.2 Det är så mörkt att det nästan är omöjligt att se via en optisk sökare och den elektroniska sökaren i EOS R3 gör det möjligt att fotografera under sådana förhållanden.

Bakbelyst sensor

Kamerans Dual Pixel CMOS AF II-teknik förvandlar var och en av sina 24 miljoner pixlar till en fokussensor.
EOS R3

Den här bilden togs vid -7,5 EV, vilket visar hur EOS R3 fokuserar i nästan mörker.

 1. Beräknat utifrån resultaten från tester av AF-hastigheter i enlighet med CIPA:s riktlinjer (resultaten kan variera beroende på fotograferingsförhållanden och vilka objektiv som används). Förlitar sig på intern mätningsmetod. Testförhållanden: • Ljusstyrka vid avståndsmätning: EV12 (normal temperatur, ISO 100) • Fotograferingsmetod: M • Objektiv som används: RF24-105mm F4-7.1 IS STM, vid fotografering av stillbilder med manuell avtryckare • AF-läge: Enpunkts-AF (central) • AF-funktion: One-Shot AF
 2. Vid fotografering av stillbilder, med ett f/1.2-objektiv, Central AF-punkt, One-Shot AF, vid 23 °C/73 °F, ISO100. Gäller ej för RF-objektiv med Defocus smoothing-beläggning

Relaterade artiklar

 • ARTICLE

  Kan Canon EOS R3 hålla jämna steg med den lilla och blixtsnabba svartbenta strandpiparen?

  Den italienska naturfotografen Bruno D'Amicis sätter EOS R3 på prov och fotograferar en sällsynt och otroligt snabb fågel på Abruzzos stränder.

 • ARTICLE

  Köra i terräng med Canon EOS R3

  ”Den överträffar absolut allt jag har arbetat med tidigare!” Motorsportfotografen Vladimir Rys provar Canon EOS R3 på sin första fotografering av ett rally med elbilar.

 • ARTICLE

  Livet i omkörningsfilen med Canons superteleobjektiv

  Motorsportfotografen Vladimir Rys får upp farten med Canon RF 400mm F2.8L IS USM- och RF 600mm F4L IS USM-objektiven på en fotografering av ett rally med snabba rörelser med Canon EOS R3.

 • ARTICLE

  Förklaring av ögonstyrd AF

  Läs mer om Canons fantastiska ögonstyrda AF-system som ställer in eller växlar AF-punkt genom att känna av det du tittar på.

 • Registrera dig nu

  Bli först med att få de senaste uppdateringarna om EOS R3 och få fler nyheter medan den utvecklas.