PRODUKTINFORMATION

Konstruerad och byggd för yrkesfotografer

EOS R3 är byggd för att klara de tuffa kraven från professionell användning, från sandstormar till ösregn
EOS R3

EOS R3 är byggd för att klara de tuffa kraven från professionell användning, från sandstormar till ösregn. EOS R3 är byggd enligt samma höga standard som våra berömda kameror i EOS-1D X-serien, men kamerahuset i magnesiumlegering är ändå kompaktare – mindre, lättare och perfekt för platsarbete.

Gummitätningar skyddar kameran mot damm och fukt, vilket gör att du kan fortsätta fotografera även i svåra situationer.

EOS R3 är byggd enligt samma höga standard som våra berömda kameror i EOS-1D X-serien, men kamerahuset i magnesiumlegering är ändå kompaktare – mindre, lättare och perfekt för platsarbete.

Gummitätningar skyddar kameran mot damm och fukt, vilket gör att du kan fortsätta fotografera även i svåra situationer.

EOS R3 är byggd för att klara de tuffa kraven från professionell användning, från sandstormar till ösregn.

Bildstabilisering i världsklass

EOS R3 har en inbyggd bildstabilisator med fem axlar för stillbilder och film. Den fungerar tillsammans med de optiska funktionerna som finns i många RF-objektiv, vilket resulterar i ett imponerande skydd med åtta steg mot kameraskakningar. Det möjliggör kreativ användning av långa slutarhastigheter även när du fotograferar utan stativ, vilket öppnar upp nya sätt att uttrycka rörelse i dina bilder.

Vibrationer kan kompenseras i högre grad jämfört med många andra IS-system, vilket resulterar i ännu tydligare skärpa.

EOS R3

När du spelar in film kan kamerans bildstabilisator och objektivets optiska IS-system förbättras med ett tredje system: Movie Digital IS. Tillsammans ger de här systemen filmer som är så jämna att det ser ut som att de har spelats in på en gimbal eller vagn.

EOS R3

Vår bästa sökare hittills?

Starta EOS R3 och den suveräna elektroniska sökaren med 5,76 miljoner punkter är redo att fotografera så snart du har satt den vid ögat. Vårt mål med att utveckla den här helt nya elektroniska sökaren var att ge fotografer den respons och klarhet de förväntar sig från en optisk sökare, kombinerat med fördelen av förhandsgranskningen av bilder vid fotografering med systemkameror

EOS R3

Vi använde en UXGA-skärm med hög upplösning och en uppdateringsfrekvens på 120 b/s för förbluffande verklighetstrogna resultat. Tack vare den extrema hastigheten hos EOS R3:s bakbelysta stackade sensor har sökaren i princip ingen fördröjning eller blackout vid fotografering.

EOS R3 har nya utbytbara ögonmusslor som hindrar ströljus från att komma in i sökaren. En vanlig ER-h-ögonmussla levereras med kameran, medan en större ER-hE-ögonmussla finns som tillval och rekommenderas för fotografer med glasögon som vill använda ögonstyrd AF.

EOS R3

Hjälp från optisk sökare PÅ

Hjälp från optisk sökare AV

Det du ser är det du får

Som ditt fönstret mot världen bör kamerans sökare hålla dig informerad utan att störa dig, vilket är anledningen till att den elektroniska sökaren hos EOS R3 kan anpassas helt och hållet. I läget Visa simulering visas ljusstyrkan för bilden som ska tas med de valda inställningarna, medan skärpedjup, vitbalans och en mängd andra justeringar kan förhandsgranskas i realtid, utan ytterligare fördröjning.

När du fotograferar under längre perioder eller skapar RAW-filer som ska bearbetas senare kan du prova EOS R3:s simulering av optisk sökare. Den stänger av förhandsgranskningar av bildstil, vitbalans osv. och visar – med Canon HDR-teknik – en naturtrogen vy som liknar den hos en spegelreflexkamera.

Kamerans 3,2 tums stora vinklingsbara touchskärm gör det enkelt att fotografera från olika vinklar. Med sina 4,15 miljoner punkter är det skärmen med högst upplösning som någonsin monterats på en systemkamera och den är tydlig, även utomhus i starkt ljus.

Vinkla ut den från kameran så roterar den 270˚, vilket gör det enkelt att ta bilder från höga eller låga lägen.

EOS R3

Passar perfekt i ditt befintliga system


Du kan använda EOS R3 smidigt tillsammans med din befintliga utrustning med systemkameror. Som med alla kameror i EOS R-serien fungerar EF-objektiven precis som de ska tack vare tre monteringsadaptrar av hög kvalitet. EOS R3 drivs av ett LP-E19-batteri med hög kapacitet – samma som i våra kameror i EOS-1DX-serien – som kan laddas både i och utanför kamerahuset, tack vare USB-laddning. Kameran kan även drivas med ett externt batteri via USB-porten för utökad fotografering.

EOS R3 är resultatet av tre årtionden av utveckling, med kontinuerlig information om kraven från professionella fotografer. Upplev oöverträffad ergonomi med ett välbekant, intuitivt gränssnitt, intuitiva kontroller och ergonomisk överlägsenhet.

EOS R3
EOS R3

Anpassningsbara kontroller

Oavsett om du fotograferar horisontellt eller vertikalt faller kontrollerna på EOS R3 naturligt under fingrarna och tummarna. Ett inbyggt handgrepp för vertikal fotografering gör kameran lätt att hålla och en multi-kontroll och smart kontroll sitter instinktivt inom räckhåll för tummen.

Tre anpassningsbara rattar på kameran och en objektivkontrollring på de flesta objektiv med RF-fattning gör att du kan justera slutartid, bländare, ISO och exponeringskompensation med kameran mot ögat.

R3 har fler anpassningsbara knappar än någonsin, bland annat möjligheten att använda väljaren för filmmetod för att aktivera ett helt tystgående stillbildsläge. Detta är perfekt för fotografer som behöver absolut tystnad och diskretion.

Panoreringshjälp

[Panning Assist/Panoreringshjälp] vid användning med ett kompatibelt objektiv med optisk bildstabilisering för panorering av bilder tillämpas bildstabilisering och korrigering av oskarpa motiv under exponeringen, vilket skapar fantastiska panoreringsbilder samtidigt som detaljerna hos huvudmotivet förblir skarpa. Med läget för panoreringshjälp är slutartider på 1–2 steg långsammare än vanligt möjliga för panorering Eller att förbättra tiden för att panorera bilder med en snabbare slutartid.

Panning Assist


Dubbla kortplatser gör att bildfiler kan skrivas till allmänt tillgängliga SD-kort (med stöd för UHS-II-standarden) eller nästa generations supersnabba CFexpress-media. Minneskort kan även användas för att lagra kamerainställningar, från nätverkskonfigurationer till kalibreringar av ögonstyrd AF och till och med firmwareuppdateringar.
Det har blivit mycket enklare att konfigurera flera kameror.

EOS R3

Inbyggd fokusgaffling

När skärpedjupet är begränsat producerar fokuskomponeringsläget hos EOS R3 bilder med perfekt skärpa i för- och bakgrunden, vilket passar utmärkt för makrofotografering eller när du fotograferar landskap.

Kameran tar flera bilder samtidigt som den automatiskt ändrar fokus från nära till långt bort. Dessa sammanfogas sedan i kameran till en enda bild som har ett mycket större skärpedjup, med ett skarpt motiv i hela bilden. Det är ett bra sätt att gå bortom objektivets naturliga gränser och skapa bilder som är oerhört detaljerade.

Utöver att en slutlig bild skapas i kameran sparas även komponentbilderna, vilket innebär att bilder med fokusförlopp även kan skapas under efterbehandlingen.

Relaterade artiklar

 • ARTICLE

  Kan Canon EOS R3 hålla jämna steg med den lilla och blixtsnabba svartbenta strandpiparen?

  Den italienska naturfotografen Bruno D'Amicis sätter EOS R3 på prov och fotograferar en sällsynt och otroligt snabb fågel på Abruzzos stränder.

 • ARTICLE

  Köra i terräng med Canon EOS R3

  ”Den överträffar absolut allt jag har arbetat med tidigare!” Motorsportfotografen Vladimir Rys provar Canon EOS R3 på sin första fotografering av ett rally med elbilar.

 • ARTICLE

  Livet i omkörningsfilen med Canons superteleobjektiv

  Motorsportfotografen Vladimir Rys får upp farten med Canon RF 400mm F2.8L IS USM- och RF 600mm F4L IS USM-objektiven på en fotografering av ett rally med snabba rörelser med Canon EOS R3.

 • ARTICLE

  Förklaring av ögonstyrd AF

  Läs mer om Canons fantastiska ögonstyrda AF-system som ställer in eller växlar AF-punkt genom att känna av det du tittar på.

 • Registrera dig nu

  Bli först med att få de senaste uppdateringarna om EOS R3 och få fler nyheter medan den utvecklas.