PRODUKTINFORMATION

Bemästra rörelse med 30 b/s

EOS R3 har en bakbelyst, stackad sensor som utvecklats exklusivt av Canon. Den är snabbare och känsligare än allt vi har använt i en kamera tidigare, vilket innebär bättre prestanda när du fotograferar under press.

Bemästra rörelse med 30 b/s

EOS R3

Den nya sensorn har kretsar på baksidan istället för på framsidan, så att den kan fånga mer ljus, vilket minskar bruset. Två lager kretsar ”stackas” ihop och omvandlar hastigheten som sensorn kan skicka bilddata till sin DIGIC X-processor. Den här hastigheten möjliggör inte bara serietagning med 30 b/s (med kontinuerlig AF och AE), utan låter även kameran kontrollera fokus 60 gånger per sekund. En elektronisk sökare utan blackout uppdateras med 120 b/s för en häpnadsväckande verklighetstrogen upplevelse, även när du fotograferar snabba motiv.

Sensorns tekniska data har optimerats för att vara den perfekta balansen mellan upplösning, prestanda i svagt ljus och överföringsbar filstorlek, vilket uppfyller kraven för professionella nyhets- och sportfotografer. Den digitala objektivoptimeringen maximerar detaljerna som är möjliga från objektivet i kombination med sensorn, för att ge bildkvalitet som utan tvekan överträffar förväntningarna.

EOS R3

Fotografera i 1/64 000 sekund för att frysa rörelsen av en ballong som spricker.

EOS R3
EOS R3

En elektronisk sökare utan blackout uppdateras med 120 b/s för en häpnadsväckande verklighetstrogen upplevelse, även när du fotograferar snabba motiv.

EOS R3

Toppmodern elektronisk slutare

Den häpnadsväckande hastigheten hos EOS R3-sensorn kommer att förändra din syn på elektroniska slutare. Tidigare har effekter från rullande slutare skapat förvrängning vid fotografering av snabba motiv och gjort att fotografer inte har något annat alternativ än att växla till mekanisk slutare. Det är annorlunda med EOS R3.

 • Rolling shutter distortion

  Distorsion som orsakas av rullande slutare

  Effekten från den rullande slutaren förvränger golfklubbans skaft: det ser något böjt ut.

 • Reduced distortion

  Minskad distorsion

  Slutaren i EOS R3 minskar den här distorsionen avsevärt.

 • Eftersom sensorn kan rensa bilddata så snabbt elimineras alla effekter från rullande slutare. Nu kan fotografer använda en elektronisk slutare för att frysa rörelser vid banbrytande hastigheter på upp till 1/64 000 sekunder och under total tystnad. Dessutom är blixtsynkronisering med elektronisk slutare möjlig, med hastigheter på upp till 1/180 sek och med antingen Canon Speedlite-blixtar eller blixtar från tredje part.

  Den elektroniska slutaren i EOS R3 är så tyst som du förväntar dig – fast den här gången kan den ta otroliga 30 b/s, med fullständig AE- och AF-spårning och med valfritt RF-objektiv. Det finns även ett anpassat läge för snabb serietagning, vilket gör att bildfrekvensen kan anpassas upp till 195 b/s, för sekvenser på upp till 50 bilder1. Invecklade rörelser hos objekt som rör sig snabbt blir synliga, vilka annars skulle förbli osynliga på en normal tidsskala.

  Omedelbar respons är en förutsättning för alla nyhetsfotografer, oavsett om det är starttiden som minskar eller slutarfördröjningen som minskar till 0,02 sekunder med menyalternativet. Som du kan förvänta dig av Canon är fotografering med 30 b/s tillgängligt i alla fotograferingslägen, även 14-bitars RAW.

  EOS R3

  Svagt ljus? Inga problem

  Med ett ISO-känslighetsområde på ISO 100 till ISO 102400 (kan utökas till ISO 50 till ISO 204800) kan EOS R3 hantera i stort sett alla ljusförhållanden som du utsätter den för. Sensorns nya bakbelysta utformning ger nya nivåer av dynamiskt omfång och minskat digitalt brus. I kombination med EOS R3:s förmåga att fokusera i mycket lite ljus har du en enhet som verkligen är bäst för fotografering i svagt ljus.

  Flimmerdetektering med en elektronisk slutare

  Framsteg inom Canons sensorteknik innebär att EOS R3 är den första EOS-systemkameran som erbjuder flimmerdetektering när en elektronisk slutare används. Flimmerdetektering med hög frekvens kan eliminera ränder när du fotograferar med LED-ljuskällor för att öka antalet användbara bilder som tas under svåra förhållanden.

  Relaterade artiklar

 • PRO Article

  ARTICLE

  Kan Canon EOS R3 hålla jämna steg med den lilla och blixtsnabba svartbenta strandpiparen?

  Den italienska naturfotografen Bruno D'Amicis sätter EOS R3 på prov och fotograferar en sällsynt och otroligt snabb fågel på Abruzzos stränder.

 • PRO Article

  ARTICLE

  Köra i terräng med Canon EOS R3

  ”Den överträffar absolut allt jag har arbetat med tidigare!” Motorsportfotografen Vladimir Rys provar Canon EOS R3 på sin första fotografering av ett rally med elbilar.

 • PRO Article

  ARTICLE

  Livet i omkörningsfilen med Canons superteleobjektiv

  Motorsportfotografen Vladimir Rys får upp farten med Canon RF 400mm F2.8L IS USM- och RF 600mm F4L IS USM-objektiven på en fotografering av ett rally med snabba rörelser med Canon EOS R3.

 • PRO Article

  ARTICLE

  Förklaring av ögonstyrd AF

  Läs mer om Canons fantastiska ögonstyrda AF-system som ställer in eller växlar AF-punkt genom att känna av det du tittar på.

 • Registrera dig nu

  Bli först med att få de senaste uppdateringarna om EOS R3 och få fler nyheter medan den utvecklas.
  1. AE- och AF-spårning är inte tillgängligt i läget för höghastighetstagning. Maximalt antal tagna bildrutor kan ställas in på upp till 50