Canon Macro Twin Lite MT-24EX

Macro Twin Lite MT-24EX

Ta kontrollen över makrofotograferingsbelysningen med MT-24EX Macro Twin Lite. Utformad för makrospecialister och ger därför mångsidighet för både ljusriktning och styrka.

Fördelar

  • E-TTL II blixtautomatik
  • Ledtal på 24
  • Fungerar som en trådlös huvudblixt
  • Två blixtreflektorer som kan tändas tillsammans eller oberoende av varandra
  • Funktion för inställningsljus
  • Fästs framtill på makroobjektiv eller så kan varje blixtreflektor placeras ut enskilt

Alla egenskaper

Ta en mer detaljerad titt på Canon Macro Twin Lite MT-24EX

Blixtautomatik


MT-24EX Macro Twin Lite är kompatibel med alla digitala EOS-systemkameror och har helautomatisk E-TTL II blixtautomatik som ger exakta blixtexponeringar i alla situationer. Varje blixtreflektor har ett ledtal på 12 och ger tillsammans ett ledtal på 24. Det här ger tillräckligt med blixtstyrka även när du jobbar med mycket förstorade bilder.

Kontroll av ljusförhållande


Kontrollera de två blixtreflektorerna tillsammans eller oberoende av varandra för kreativa bilder. Kontrollen av ljusförhållandet mellan blixtreflektorerna kan justeras med sex steg för att skapa avancerade ljuseffekter.
En cirkelformad objektivfattning* gör att Twin Lite-aggregaten kan roteras runt objektivet för belysning antingen från sidorna eller ovanför och nedanför. Ta bort de två blixtreflektorerna från fästringen och placera ut dem var för sig för att få större kontroll över ljusriktningen eller mer avancerad belysning.

Trådlös huvudblixt


Använd funktionen för trådlös huvudblixt för att utlösa utplacerade Speedlite-aggregat i EX-serien. Om du kontrollerar en tredje blixtgrupp med ett eller flera Speedlite-aggregat som slavar så kan du ljussätta andra områden av motivet mer effektivt, t.ex. bakgrunden.

Fokuseringsljus


Det kan vara svårt att ställa in fokus när du jobbar med mycket förstorade bilder. Ett fokuseringsljus på varje blixtreflektor ger belysning som hjälper dig vid manuell fokusering.
Två olika inställningar för inställningsljus gör att du kan tända en stroboskopförblixt med knappen för skärpedjupskontroll. Med standardinställningen tänds de två blixtrören med lämplig styrka och gör att du kan bedöma var skuggorna kommer att falla med exakthet.

Strömkälla


MT-24EX drivs med 4 st AA-batterier eller externa batterier som CP-E4 och är lätt och bärbar. AA-batterier kan snabbt laddas upp så att du kan fortsätta att fotografera utan att behöva vänta mellan bildtagningarna.

Egen programmering


MT-24EX kan anpassas efter dina egna önskemål med nio funktioner för egen programmering.

* Macro Lite Adaptor 72C krävs för EF 180 mm f/3,5L Macro USM-objektivet och Macro Lite Adaptor 67C krävs för EF 100 mm f/2,8L Macro IS USM-objektivet

Produktspecifikationer

Ta reda på mer om Canon Macro Twin Lite MT-24EX, dess funktioner och vad den kan göra.