Canon EOS C100

EOS C100

Den användarvänliga C100-kameran är perfekt konfigurerad för att användas av en enda person vid filmproduktion. Den är prisvärd och har en unik kombination av professionell HD-bildhantering och kompakt design.

Fördelar

 • 8,3 MP Super 35 mm Canon CMOS-sensor, Full HD
 • Hög känslighet, lågt brus
 • 24 Mbit/s AVCHD till SD-kort
 • Automatiska fotograferingsfunktioner
 • Dual Pixel CMOS AF för exakt och tillförlitlig fokusering*
 • Utbytbara EF-objektiv
 • Canon Log Gamma
 • Kompakt, moduluppbyggd, lätt
 • Professionellt ljud
 • Smidig integrering i arbetsflöden
 • CPS-videosupport

Alla egenskaper

Ta en mer detaljerad titt på Canon EOS C100

8,3 MP Super 35 mm Canon CMOS-sensor, Full HD


Canon har utvecklat och tillverkat en 8,3 MP Super 35 mm CMOS-sensor speciellt för filminspelning. Den har 3-kanalers RGB-bearbetning för Full HD-inspelning. Du får suveräna, högupplösta bilder med hög känslighet, låg brusnivå, attraktiva bakgrundsslöjor med kort skärpedjup och mindre mängd artefakter på grund av rullande slutare.

Hög känslighet, lågt brus


Känsligheten har förbättrats och filmklipp med lågt brus kan spelas in med upp till ISO 80000. Kameran kan alltså användas i praktiskt taget alla förhållanden.

24 Mbit/s MPEG-4 AVCHD till SD-kort


Spela in MPEG-4 AVCHD/H.264-filer med 24 Mbit/s (4:2:0) på två SD-/SDHC-/SDXC-minneskort. Det finns alternativ för minnesväxling och samtidig inspelning på dubbla kort. De utgångar som finns är HDMI med låsfunktion, AV och USB.

Canon Log Gamma


Inbyggd Canon Log Gamma ger neutral bildkvalitet med 12 stegs latitud (800 % dynamiskt omfång) med ett grundvärde på ISO 850. Med alternativet för brett dynamiskt omfång får du bilder med samma breda latitud men utan att gradering krävs.

Utbytbara EF-objektiv


Utöka de kreativa alternativen med Canons alla utbytbara objektiv. EF-fattningen är kompatibel med Canon 4K EF Cinema-objektiv plus över 60 EF-objektiv, inklusive makro och fisheye. 3 manuella inbyggda gråfilter ökar flexibiliteten.

Kompakt, moduluppbyggd, lätt


EOS C100 är mycket kompakt och lätt, vilket gör den perfekt för trånga utrymmen. I grundutförande väger kameran endast 1 020 g (utan objektiv). Tack vare avtagbart grepp, handtag och vinklingsbar kontrollpanel är kameran väldigt lätthanterad. Den är robust och har ett vattentåligt hus med komponenter i magnesiumlegering.

Automatiserad filmning


De automatiserade funktionerna underlättar när kameran ska hanteras av en enda person – funkitoner som One-Shot autofokus, Push Auto bländarinställning och automatisk vitbalansering. Fullständig manuell kontroll är tillgänglig när så behövs och det finns en kraftfull fokushjälpsfunktion för manuell fokusering som ger skarpa och detaljerade bilder.

Professionellt ljud


Bland alternativen för professionell ljudinspelning finns LPCM eller Dolby AC3. På det övre handtaget finns två XLR-ingångar och en stereomikrofon.

Smidig integrering i arbetsflöden


Det omfattande stödet för NLE (Non-Linear Editing) ger enkel integrering i befintliga arbetsflöden vid redigering i efterhand.

CPS-support


EOS C100 har kostnadsfri support från CPS (Canon Professional Services) med exklusiv åtkomst till en mängd fördelar: CPS-support vid större evenemang, en prioriterad reparationstjänst (beroende på tillgänglighet) och lokal CPS-support i vissa europeiska länder.

Dual Pixel CMOS AF via serviceuppdatering


EOS C100 kan uppdateras så att den innehåller Canons unika Dual Pixel CMOS AF, som underlättar den kreativa kontrollen över fokuseringen. Det är enkelt att spåra motiv kontinuerligt i mitten av bilden och hålla dem i skarpt fokus. En AF-låsfunktion ger extra kontroll. One-Shot-fokusering med förbättrad noggrannhet och hastighet gör det lika enkelt att fokusera på motiv som inte är i bildens mitt.


*Kräver en avgiftsbelagd serviceuppdatering vid ett Canon-servicecenter.

Utmärkelser

Produktspecifikationer

Ta reda på mer om Canon EOS C100, dess funktioner och vad den kan göra.

EOS C100 Betyg och recensioner

CPN.jpeg

Canon Professional Network

Inspiration, utbildning, produktinformation och nyhetsuppdateringar i den definitiva bevakningen för såväl professionella Canon-fotografer och -filmare som för avancerade entusiaster i hela världen.

Viktig uppdatering