KREATIV UTSKRIFT

Anpassa dina prylar med utskrivna klistermärken

Uttryck din kreativitet och anpassa din smartphone, bärbara dator och mycket mer med Canons mobila skrivare.
Canon SELPHY Square QX10, Canon Zoemini 2 och Canon Zoemini S2 står plant på vitt tyg, omgivna av teknikprylar såsom telefoner, hörlurar och en bärbar dator – alla –utsmyckade med fotoklistermärken.

Nuförtiden har vi alltid våra tekniska prylar nära till hands. Oavsett om det handlar om att bläddra i våra smartphones för att fördriva tiden på bussen, arbeta på våra bärbara datorer på ett kafé eller tillbringa en långsam morgon med att titta på vårt favoritprogram via streaming på en surfplatta har våra prylar blivit en del av oss, så det är logiskt att de återspeglar våra personligheter.

Du kanske studerar vid universitetet och vill omge dig med bilder på vännerna hemma, eller så kanske du vill dekorera din bärbara dator med motiverande budskap som inspirerar dig varje gång du startar datorn. Istället för att nöja dig med en trist, grå maskin eller en vanlig surfplatta, eller lägga pengar på ett smartphonefodral som egentligen inte känns som ”du”, kan det vara ett perfekt tillfälle att anpassa din teknik för att uttrycka din stil. Använd dina favoritfärger, reseminnen, gruppselfies eller inspirerande citat. Det bidrar även till att göra dina teknikprylar lätta att känna igen och kan vara en isbrytare.

Canons utbud av kompakta skrivare gör det snabbt och enkelt att skriva ut direkt från din smartphone och urvalet av papper med självhäftande baksida innebär att du kan skapa klistermärken och personliga etiketter på några sekunder, som kan appliceras direkt på dina enheter.

En kvinna i en lila tröja håller i en smartphone för att ta en selfie medan en kvinna i en mörkblå tröja ler bredvid henne.

Inspirationen kan slå till när som helst och med Canons utbud av mobila skrivare kan du ta en selfie var du än är, anpassa den i en Canon-utskriftsapp och skriva ut den på självhäftande papper på några minuter för att anpassa dina teknikprylar på ett ögonblick.

1. Välj design

En Canon SELPHY Square QX10 står på ett bord och skriver ut en semesterbild. Bredvid den fäster ett par händer ett klistermärke på en bärbar dator och på den andra sidan visar en smartphone appen SELPHY Print Layout.

Hittar du inte fodralet till din smartphone eller bärbara dator? Designa ditt eget utseende och skriv ut det direkt på en mobil skrivare från Canon, utan att behöva kompromissa med stil eller vänta på leveransen.

Dina designer kan variera beroende på vad du anpassar. Det finns mer utrymme på en bärbar dator än på en smartphone, så fundera över om du vill välja en enskild bild – en gruppbild från en festival, en gullig hundbild eller en bra selfie – eller en samling bilder som tillsammans kan utgöra ett kollage. Canon SELPHY Square QX10 skapar fyrkantiga utskrifter med en kant lämplig för bildtext, vilket passar perfekt för större teknikprylar, till exempel en bärbar dator eller surfplatta. Canon Zoemini-sortimentet har två typer av papper för klistermärken, en rektangulär och en mindre rund modell, vilket passar perfekt för anpassning av hörlurar och smartphones.

2. Redigera dina bilder

En kvinna i en lila tröja använder en Canon-utskriftsapp för att anpassa sina bilder medan en Canon Zoemini S2 står på ett bord bredvid telefonen.

Båda sortimenten med mobila skrivare har en tillhörande app som erbjuder många alternativ för att vara kreativ med designer, oavsett om det är ett kollage eller uppslag av längder, klotter eller tillägg av filter och ramar. Det är det perfekta sättet att göra de sista personliga finjusteringarna innan du skriver ut och fäster.

När du har funderat ut din design finns det många sätt att anpassa den ytterligare på. Med Canons foto- och utskriftsappar kan du prova olika alternativ i telefonen innan du skriver ut dem.

Canon SELPHY Square QX10 och SELPHY CP1500 är kompatibla med appen Canon SELPHY Photo Layout, vilket gör att du kan experimentera med layouter och utseenden. Du kan även använda appens layoutmallar för flera bilder för att placera flera bilder på ett och samma klistermärke och sedan klippa ut dem för att skapa mindre designer.

Canon Zoemini-sortimentet är kompatibelt med Canon Mini Print-appen, så att du kan vara kreativ med filter, ramar, klistermärken och krumelurer samt verktyg för kollage och uppslag av längder.

Canon Zoemini S2 är en kamera och direktskrivare. Den inbyggda selfiespegeln och ringlampan bör göra dina bilder perfekta, men du kan ändå experimentera med dem i appen Canon Mini Print.

3. Välj Canons självhäftande fotopapper och skriv ut

Ett par händer håller upp ett litet ark med två runda klistermärken och drar bort det ena. Bakom dem står en Canon Zoemini S2 på ett bord omgiven av andra fotoutskrifter.

Du kan ansluta din smartphone via Bluetooth till en skrivare i Canon Zoemini-sortimentet för att skriva ut designer direkt, även när du inte är hemma.

Ett par händer håller i en smartphone med en bild med vit kant på skärmen, medan en Canon SELPHY Square QX10 står på ett bord i bakgrunden.

Canon SELPHY Square QX10 ansluts till telefonen via Wi-Fi och det tar så lite som 43 sekunder att skriva ut, så bilderna kan överföras från din profil på sociala medier till datorns lock på ett ögonblick.

Nästa steg är att bestämma vilket papper eller klistermärke du vill använda och fylla på med det i din mobila skrivare. Canon Zoemini-sortimentet använder Canon ZINK™-fotopapper som ger utskrifter med självhäftande baksida utan ram, som är vattentåliga och slitstarka och kan klippas till valfri form eller storlek. Eller varför inte prova de förklippta cirkelformade klistermärkena? Det är ett krångelfritt sätt att skriva ut miniklistermärken, så att du kan ta en selfie med din bästa vän och ha samma minne på smartphonefodralet på några sekunder.

Canon SELPHY Square QX10 använder papper med självhäftande baksida och kant, med en tjock kant för bildtext där du kan skriva datum, namn eller inspirerande citat. Om du vill ha fler valmöjligheter kan den större Canon SELPHY CP1500-skrivaren skriva ut i en mängd olika storlekar, bland annat miniklistermärken och klistermärken i kreditkortsstorlek. SELPHY CP1500 kan även anslutas via USB om du vill skriva ut från en annan enhet. Fyll bara på papper och få utskriften i dina händer på några sekunder.

Dessutom kan ZINK™-fotopapper och sortimentet av SELPHY-papper med självhäftande baksida tas bort utan spår, så om du tröttnar på dina designer kan du enkelt dra loss dem och börja om igen.

4. Fäst den och njut

En kvinna med svart lockigt hår ler medan hon fäster bilder som skrivits ut på en Canon SELPHY Square QX10 på locket på sin bärbara dator.

Att anpassa din bärbara dator med en bild kan hjälpa dig att minnas dina favoritögonblick, oavsett om det är en bild från toppen av ett berg, en kaotisk universitetsåterförening eller en selfie med någon som står dig nära. Att ha en bild nära som får dig att le är ett bra sätt att hålla minnet levande.

En kvinna i en lila tröja ler medan hon lägger händerna på ett par hörlurar på huvudet, med runda fotoklistermärken som pryder öronkåporna.

Dina anpassade enheter kan återspegla din stil eller till och med en favoritoutfit. Det är ett sätt att uttrycka vem du är och sticka ut från mängden.

Nu är det dags att dra bort baksidan från utskriften och fästa den på din enhet. Det är bra att rengöra ytan först för att säkerställa att den är jämn och fri från smuts. Dra försiktigt av baksidan och applicera med en långsam rörelse. En linjal kan vara praktisk när du ska dra bort och fästa i en rak linje, för att hålla klistermärket stadigt.

När dina prylar ser bra ut kommer du att märka andra saker som kan behöva anpassas. Om du har gett din smartphone ett fräscht utseende kanske du kan designa dina hörlurar för att matcha? Du kan till och med anpassa dina teknikprylar för en fest eller ett evenemang, till exempel en födelsedag eller festival. Matcha med dina vänner eller gör din egen grej. Processen är snabb och enkel och möjligheterna är oändliga.

Skrivet av Kat Halstead och Angela Nicholson

Relaterade produkter

Relaterade artiklar