KREATIVA UTSKRIFTER

Skriv ut minnen medan du skapar dem – välj den bästa bärbara fotoskrivaren för dig

Canon tillverkar en rad kompakta fotoskrivare som du enkelt kan använda hemma eller på resande fot. Ta reda på vilken som bäst passar dina behov.
En svart Canon SELPHY CP1500, en grön Canon SELPHY Square QX10, en turkos Canon Zoemini S2 och en roséguldfärgad Canon Zoemini 2 är utspridda framför en grå bakgrund och är omgivna av utskrifter, klistermärken och tillbehör.

Mobila skrivare gör det roligt att behålla och dela minnen och mycket mer. Canons mobila fotoskrivare kan användas för alla typer av kreativa uppgifter, från att skriva ut klistermärken för att anpassa dina prylar till scrapbooking, att dokumentera ditt liv eller skapa vykort du kan skicka över hela världen.

De har en mängd olika storlekar, pappersmått, funktioner och tekniker som passar dina utskriftsbehov, beroende på exakt vad du vill skriva ut och vad du vill göra med slutresultatet.

Låt oss ta en titt på hur modellerna står sig i jämförelse och vad de har att erbjuda när det gäller bland annat bärbarhet, papperstyp, och utskriftsstorlek, så att du kan hitta den perfekta utskriftspartnern.

Canon Zoemini-sortimentet

En roséguldfärgad Canon Zoemini 2 har en klarblå bakgrund bredvid en vit och en turkos Canon Zoemini S2.

Canon Zoemini-kameror och -skrivare är bärbara och perfekta för att skapa utskrifter som kan delas på plats när du skapar minnen.

Den andra generationen av Canon Zoemini-modeller är liten nog att passa i fickan och väger mindre än många smartphones. Den är perfekt för att skriva ut när du är på resande fot. När du träffar vänner kan du förvandla digitala bilder till fysiska utskrifter på bara några sekunder och ge bort dem som ett minne av ett speciellt tillfälle. De är även perfekta för festivaler, utekvällar och mycket mer – alla tillfällen då du vill fånga ögonblicket och skriva ut direkt.

Var du än är kan du få ut mesta möjliga av pappersarken med självhäftande baksida. Med dem kan du placera dina favoritbilder på allt från kylskåpet till vattenflaskor. Tack vare Canons ZINK™-utskriftsteknik (Zero Ink) blir det inget krångel eller kladd, och mängden förpackningsmaterial är minskad, medan Canon Mini Print-appen ger dig fullständig kreativ kontroll och gör att du får precis det utseende du vill ha.

Canon Zoemini S2

En hand håller upp en vit Canon Zoemini S2 och en annan hand tar bort en utskrift från den. I bakgrunden finns ett urval av förpackningar med skrivarpapper och en anteckningsbok med ett ark med två utskrivna klistermärken placerade ovanpå.

Med appen Canon Mini Print kan du lägga till ramar, filter och klotter i dina bilder innan du skriver ut dem. Det finns även alternativ för att styra kameran på Canon Zoemini S2 från telefonen, komplett med alternativ för Live View och självutlösare för när du vill placera dig själv i bilden.

Trots sin kompakta konstruktion är Canon Zoemini S2 helt fristående. Den drivs av ett eget internt uppladdningsbart batteri med tillräckligt med ström för att skapa upp till 25 fotoutskrifter från en enda laddning, och det behövs inga bläckpatroner eller färgband. Med ZINK-teknik är all kemi för att utveckla fotoutskrifter inbyggd i papperet, som är 50 x 76 mm och sätts in i skrivaren i påsar om 10.

Två-i-ett-enheten Canon Zoemini S2 har en inbyggd digitalkamera på 8 MP och levereras med spegel för selfies och ringlampa för extra belysning. Det finns även ett fack för microSD-kort utöver det inbyggda minnet, så att du kan lagra bilder och skriva ut dem.

Bluetooth-anslutning gör att du kan para ihop skrivaren med din smartphone och dra nytta av Live View i appen Canon Mini Print för mer exakt inramning och möjligheten att anpassa bilder med kreativa filter och ytbehandlingar.

Canon Zoemini 2

En hand håller upp en roséguldfärgad Canon Zoemini 2 och en annan hand tar bort ett ark klistermärken från den. På arket finns två runda klistermärken med bilder på.

Med modellerna Canon Zoemini 2 och Canon Zoemini S2 kan du skriva ut runda klistermärken med alternativet Canon ZINK™ ZP-Circle fotopapper.

Canon Zoemini 2 håller ner vikten genom att utesluta en inbyggd kamera och är därmed ännu lättare än Canon Zoemini S2. Det tar även mindre tid att ladda upp batteriet och med appen Canon Mini Print kan du utnyttja dina bilder som du tar på din smartphone eller surfplatta fullt ut, samt utnyttja bildfiler på dina Facebook-, Instagram-, Google Photos-, Dropbox- eller iCloud-konton.

Canon Mini Print-appen är fokuserad på nöje, med alternativ för att lägga till klotter och bildtexter, och för att skapa kollage med flera utskrifter. ZINK-tekniken ger återigen högkvalitativa fotoutskrifter på papper med avdragbar och återvinningsbar baksida på 50 x 76 mm. Utskrifterna är kladdfria, hållbara och vattentåliga.

En annan smidig funktion med båda Canon Zoemini-skrivarna är att du kan skapa runda klistermärken och traditionella rektangulära utskrifter, vilket är perfekt för märkning av artiklar i hemmet och för användning i barnens skolarbeten.

Tekniska specifikationer för Canon Zoemini

Skrivarstorlek

121 x 80,3 x 22,4 mm
120 x 84 x 21,5 mm

Vikt

188 g
177 g

Tillgängliga färger

Blågrön, vit, roséguld
Marinblå, pärlvit, roséguld

Utskriftstid

cirka 50 sek
cirka 50 sek

Utskriftstyp

ZINK
ZINK

Utskriftsupplösning

314 x 600 dpi
313 x 500 dpi

Kamera

8 MP
Ej tillämpligt

Laddningstid

Upp till 120 min
Upp till 50 min

Kapacitet per laddning

25 utskrifter
20 utskrifter

Intern lagring

512 MB
Ej tillämpligt

Ytterligare lagringsutrymme

microSD, upp till 256 GB
Ej tillämpligt

App

Canon Mini Print
Canon Mini Print

Pappersformat

50 x 76 mm
Förskurna runda klistermärken på 33 mm
50 x 76 mm
Förskurna runda klistermärken på 33 mm

Canon SELPHY-sortimentet

Två Canon SELPHY CP1500-skrivare står bredvid två Canon SELPHY Square QX10-skrivare med en rosa bakgrund.

Canon SELPHY-sortimentet med kompakta skrivare fungerar smidigt med dina smarta enheter och öppnar upp en värld av kreativa möjligheter.

Canon SELPHY-skrivare använder utskriftsteknik med färgsublimering i stället för ZINK för att få överlägsen fotoutskriftskvalitet och en lång livslängd på cirka 100 år. De kräver därför en annan typ av specialfotopapper och även om det fortfarande inte finns något flytande bläck att oroa sig för, har de ett kassettbaserat band. Canon SELPHY-skrivare har även ett alternativ för automatisk bildoptimering för dina bilder, vilket identifierar och korrigerar fel i bilderna och justerar ansiktets ljusstyrka och färg samtidigt som oönskat brus reduceras.

För att skapa varje utskrift passerar papperet genom skrivaren fyra gånger, med lager av cyan, magenta och gult som läggs till i ordning, följt av en skyddande blank beläggning. Till skillnad från bläckstråleskrivare kan olika färger läggas ovanpå varandra, i stället för att bläckdroppar måste placeras intill varandra. Därmed kan du behålla många detaljer.

Canon SELPHY Square QX10

En Canon SELPHY Square QX10-skrivare har en rosa bakgrund och är omgiven av utskrifter, en klippbok och tillbehör. En hand tar bort en utskrift från skrivaren.

Canon SELPHY Square QX10 är helt bärbar och perfekt för mobil utskrift på bröllop, fester och andra evenemang.

Ett par händer sätter in bläckpatronerna på sidan av en Canon SELPHY Square QX10-skrivare.

Canon SELPHY Square QX10 har bläck- och papperskassetter med färgsublimering som skjuts in, så att det inte finns några utskjutande delar. Den kan skriva ut upp till 20 utskrifter från ett fulladdat batteri.

Canon SELPHY Square QX10 är helt bärbar och har ett internt uppladdningsbart batteri och interna kassetter för pappret och bandet för färgsublimering. Den är därför perfekt för att ta med sig överallt och för att producera högkvalitativa, kvadratiska fotoutskrifter på 68 mm var som helst. Även om själva bilderna är fyrkantiga har fotopapperet ett något större mått på 72 x 85 mm, vilket ger dig möjlighet att skriva en bildtext under bilden.

Precis som med Canons ZINK-fotopapper har ark för SELPHY QX10 en avdragbar baksida med en självhäftande yta så att du kan fästa dina utskrifter på nästan vilken yta som helst, vilket gör dem perfekta för klippböcker. Med inbyggt Wi-Fi kan du skriva ut trådlöst från en smart enhet snabbt och enkelt var du än är, utan att behöva vara i en trådlös surfzon. Med Canon SELPHY Photo Layout-appen är det även enkelt och smidigt att vara kreativ med en mängd olika layoutalternativ, stämplar och ramar.

Canon SELPHY CP1500

En Canon SELPHY CP1500-skrivare med ett familjefoto i utskriftsfacket. Bredvid den ligger ett urval av fotoutskrifter och en förpackning skrivarpapper, och en hand håller i en smartphone som visar appen SELPHY Photo Layout.

Canon SELPHY CP1500 gör det superenkelt att ansluta dina smarta enheter till kompatibla kameror via Wi-Fi Direct. Du kan visa en QR-kod på den inbyggda LCD-färgskärmen som kan scannas av smarta enheter för en snabb anslutning.

Canon SELPHY CP1500 har utskriftsstorlekar på upp till 100 x 148 mm och är fortfarande kompakt och lätt att flytta runt. Det går snabbt och smidigt att skapa utskrifter i vykortsformat med skrivbara baksidor som innehåller adressfält. För utskrifter i kreditkortsformat går det dubbelt så snabbt.

Precis som SELPHY Square QX10 har den Wi-Fi Direct för trådlös utskrift från smarta enheter. Därutöver har den en USB-C-port för enkel anslutning med datorer, kameror och USB-minnen, samt en SD/SDHC/SDXC-kortplats för utskrift direkt från minneskort. Den har även en LCD-färgskärm på 8,9 cm för förbättrad användarvänlighet. Återigen, utskrift med färgsublimering ger utskrifter av labbkvalitet med en hållbarhet på upp till 100 år1.

Till skillnad från SEELPHY Square QX10 kan SELPHY CP1500 skriva ut i en mängd olika storlekar, bland annat vykorts- och kreditkortsformat och ark med miniklistermärken, vilket uppnås genom användning av olika papperskassetter. Om du till exempel vill skriva ut bilder och klistermärken i kreditkortsformat (54 x 86 mm) behöver du en PCC-CP400-papperskassett.

Med appen SELPHY Photo Layout kan du snabbt skapa anpassade bilder, vykort, miniklistermärken och bokmärken direkt från din mobiltelefon eller surfplatta, tack vare ett brett utbud av medföljande papper och färgsublimeringskassetter som finns tillgängliga för SELPHY CP1500. Med den här modellen kan du även lägga till en QR-kod till dina utskrifter, vilket gör att en mottagare kan scanna med sin smarta enhet och omedelbart tas till ett onlinealbum, en video eller en webbsida.

Tekniska specifikationer för Canon SELPHY

Skrivarstorlek

102 x 143 x 31 mm
182 x 58 x 133 mm

Vikt

445 g
850 g

Tillgängliga färger

Svart, vit, rosa, grön
Svart, vit, rosa

Utskriftstid

43 sek.
23 sek (54 x 85 mm)
41 sek (100 x 148 mm)

Utskriftstyp

Färgsublimering
Färgsublimering

Utskriftsupplösning

287 x 287 dpi
300 x 300 dpi

Batteri

Inbyggt uppladdningsbart
Valfritt tillbehör

Anslutning

Wi-Fi
Wi-Fi, USB, SD/SDHC-kort

LCD-skärm

Ej tillämpligt
8,9 cm

App

SELPHY Photo Layout
SELPHY Photo Layout

Pappersformat

72 x 85 mm, 68 x 68 mm utskriftyta
100 x 148 mm
54 x 86 mm
54 x 54 mm
22 x 17,3 mm

En Canon SELPHY CP1500, en SELPHY Square QX10 och en Canon Zoemini 2 står på en grå yta, med en utskrift från var och en av dem under varje skrivare.

Hur du än vill visa upp dina bilder finns det en kompakt Canon-skrivare för dig.

Ett urval av skrivarpapper för Canon SELPHY- och Canon Zoemini-skrivare läggs ut, med en utskriven version av varje papper som placeras under dem.

Canon SELPHY CP1500 har fyra pappersstorlekar: utskrifter i vykorts- och kreditkortsstorlek, klistermärken i kreditkortsstorlek, fyrkantiga klistermärken och miniklistermärken. SELPHY Square QX10 har även en pappersstorlek på 72 x 85 mm med ett utskriftsområde på 68 x 68 mm. Både Canon Zoemini S2 och Canon Zoemini 2 skriver ut klistermärken på 50 x 76 mm och förskurna cirkelformade klistermärken på 33 mm.

Det är lätt hänt att dina favoritbilder försvinner och glöms bort i en enorm samling digitala bilder på telefonen och andra smarta enheter, för att aldrig visas igen. Canons utbud av bärbara skrivare gör det snabbt, enkelt, effektivt och roligt att skapa fysiska fotoutskrifter, klistermärken, vykort och mycket mer, så att du kan se till att de får den uppmärksamhet de förtjänar.

Matthew Richards
 1. När de förvaras i album. Baserat på accelererade tester, vid en temperatur på 23 °C och en luftfuktighet på 50 %.

Relaterade produkter

Relaterade artiklar

 • KREATIV UTSKRIFT

  Mitt första år i utskrifter

  Porträttfotografen Jemella Ukaegbu delar med sig av sina bästa tips för att fånga och bevara ditt barns första år.

 • UTSKRIFT OCH PYSSEL

  Skapa en explosionslåda

  Lini Trinh delar med sig av sin ”explosionslåda” av papper som hon skapar med en Canon SELPHY CP1500.

 • KREATIV UTSKRIFT

  Skapa en egen fotoautomat med Canon Zoemini

  Gör nästa fest extra rolig med minnen i fotoautomatstil med hjälp av din Canon Zoemini S2 och Mini Print-appen.

 • KREATIV UTSKRIFT

  Kreativa idéer med Canon Zoemini-sortimentet

  Släpp loss kreativiteten var du än är med en direktkamera och fickskrivare.