UTRUSTNINGEN

Skapa den perfekta stämningen med Canon ML-A lampa och högtalare

Upptäck fördelarna med ljud och ljus för fokus och kreativitet med ljudterapeuten Lyz Cooper.
Canon ML-A lampa och högtalare i silver står på en kaklad yta, ljuset är något åt sidan för att visa högtalargallret.

Med så många distraktioner som stjäl vår uppmärksamhet idag kan det vara svårt att hitta det djupa fokus som krävs för att koncentrera sig på uppgifter. Canons trådlösa ML-A lampa och högtalare – en snygg Bluetooth-högtalare gjord av aluminium som även fungerar som skrivbordslampa – är avsett att vara ett verktyg för koncentration och kreativitet, men även för avkoppling och nedvarvning.

Lyz Cooper, ljudterapeut och medgrundare av British Academy of Sound Therapy, tror på musikens potential att påverka humöret. Hon säger att den måste vara noga komponerad för önskad effekt och förklarar att ”processen för kreativitet och djupt fokus stimulerar två delar av hjärnan, så den kräver olika ljud.”

Lyz förespråkar att ta pauser när du arbetar: ”Det är otroligt viktigt att låta hjärnan få en paus när du fokuserar riktigt intensivt eller närmar dig en deadline.” På Spotify-spellistan som hon har varit delaktig i att ta fram för lanseringen av ML-A lampa och högtalare, finns det ett spår som syftar till att hjälpa dig att ”segla iväg en stund” – ett viktigt tips för att kunna behålla fokus.

Den här snygga högtalaren är inte bara ett verktyg för produktivitet, utan dess mångsidighet innebär att du kan bära den som en lykta och ta med dig den överallt i hemmet. Tack vare den snygga, minimalistiska estetiken och de två valbara färgerna (silver eller svart) kompletterar den garanterat inredningen i vilket rum du än väljer att ställa den i.

Håll skärpan

En Canon ML-A lampa och högtalare står på ett träskrivbord bredvid en kvinna som arbetar och lyser upp den bärbara datorn hon läser på.

Lyz säger att kalla toner är bättre för stimulering och produktivitet, så byt från varmt ljus till kallt ljus på Canon ML-A lampa och högtalare när du behöver fokusera på ett viktigt projekt.

En Canon ML-A lampa och högtalare står på ett skrivbord och lyser på en miniräknare och några pennor.

Den unikt utformade vinklade och roterande armen och det roterande lamphuvudet på Canon ML-A lampa och högtalare garanterar den perfekta vinkeln för alla miljöer. Den har en harmonisk kombination av form och funktion i en elegant, minimalistisk design och kan skapa den perfekta belysningen för alla uppgifter och ge alla rum ett lyft.

När det gäller koncentration fungerar olika produktivitetsverktyg och -tekniker för olika personligheter, men det finns några universella fördelar med Canons ML-A lampa och högtalare. Du kan till exempel välja mellan varmt eller kallt ljus, som Lyz förklarar: ”Det varma ljuset ger en mysigare känsla, medan ett kallt ljus är mer upplyftande och stimulerande.” Så om du vill vara produktiv och alert ska du välja kallt ljus. Lampans justerbara arm kan även fungera som en spotlight som du kan vinkla hur du vill, vilket är perfekt när du läser eller arbetar med något som kräver precision.

Ljud kan verkligen hjälpa dig att nå den där djupa koncentrationen, den där stunden när ”du är så uppslukad av det du gör att du glömmer att äta”, förklarar Lyz. ”För det behöver du verkligen att musiken nästan är som en bakgrund, att den förstärker din kreativitet och ditt fokus”, fortsätter hon. ”Vi genomförde en stor undersökning med 3 500 deltagare. De flesta av dem sa att de valde stämningsmusik eller klassisk musik när de studerade – något som inte störde.”

Men det handlar inte bara om musik: Lyz fascineras av ljud och deras starka inverkan på hjärnan. ”Jag lägger till ganska mycket vitt, brunt och rosa brus när jag komponerar musik”, säger hon. ”De har olika egenskaper. Om du har tinnitus kan vitt brus vara till stor hjälp eftersom det maskerar tinnitus, men rosa och brunt brus är mjukare. Brunt brus kan vara ljudet från en värmefläkt eller en gasspis, något i den stilen. Det kan bidra till att dämpa ångest.”

Canon ML-A lampa och högtalare använder Bluetooth 5.0 så att du kan komma åt spellistor på alla musikstreamingtjänster och se vad som passar dig. Lyz har till och med varit delaktig i att ta fram en särskild Spotify-spellista för att visa upp det bästa som ML-A lampan och högtalaren har att erbjuda. Den kallas AutoFocus och är Canons första album någonsin. Albumet är utformat för att bidra till att skapa den perfekta stämningen för kreativitet.

Hitta en arbetsplats

En Canon ML-A lampa och högtalare står på ett träskrivbord, bredvid en bok, en växt och kontorsmaterial.

Den snygga och diskreta Canon ML-A lampa och högtalare väger bara 1,6 kg och är 12,2 cm bred och 31 cm hög. Den är enkel att flytta runt i hemmet och sprider ljus och musik till önskad miljö.

En Canon ML-A lampa och högtalare står på ett sidobord bredvid en fåtölj.

Canon ML-A lampa och högtalare är ett mångfasetterat verktyg som gör att du kan anpassa din belysning och musik var som helst i hemmet.

Innan du påbörjar ett arbete ska du sätta upp ett tydligt mål och skriva ned det. Självdisciplin och att hålla sig själv ansvarig är grunden för att nå dina mål. Det är även viktigt att sätta en rutin. Du kanske börjar litet, men ägna en stund åt ett projekt varje dag – regelbundenheten kan hjälpa till att hålla hjärnan kreativ under dessa perioder.

Att ha en särskild arbetsplats är mycket fördelaktigt för produktiviteten, men det finns många andra sätt att göra vilket utrymme som helst lämpligt för arbete. Om du bara har ett köksbord ska du se till att det är rent och förberett med allt du behöver för att studera och lämna alla distraktioner i ett annat rum. Ha en spellista med musiken som fungerar för dig, eller kanske en podcast som du tycker om.

ML-A lampan och högtalaren ger dessutom upp till åtta timmars ljus, fem timmars musik eller tre timmars ljus och ljud kombinerat på en enda laddning. Det är enkelt att ladda via USB-C och det tar tre timmar att ladda till full kapacitet.

Sätt av tid för avkoppling

En person står på knä på en yogamatta bredvid en Canon ML-A lampa och högtalare.

”Folk säger att de inte kan meditera, att de inte vill meditera, att deras hjärna inte kopplar från. Om du har musik eller ljud som är utformat [för att underlätta meditation] kan du nå ett djupt, avslappnat tillstånd – väldigt enkelt dessutom, utan att ens tänka på det”, förklarar Lyz.

En person lutar sig tillbaka i sängen med en bok och en Canon ML-A lampa och högtalare på nattduksbordet.

Canon ML-A lampa och högtalare fungerar som en spotlight, en arbetslampa, en lykta eller till och med en sänglampa, perfekt när du vill ta en paus från arbetet och koppla av.

För att undvika utbrändhet är det viktigaste budskapet från Lyz att låta hjärnan få en paus. Det kan starta om hjärnan och hjälpa dig att hålla dig engagerad i ett projekt. ”Vi kan använda musik för att driva hjärnvågorna till ett lägre tillstånd och därför bli mer avslappnade”, förklarar Lyz. ”Så det finns många sätt som musik driver hjärnan till andra tillstånd som påverkar neurotransmittorer.”

Lyz påpekar att ”koncentrationen tenderar att sjunka kring kl. 11:00 och kring kl. 15:00, så det är verkligen bra för optimal hälsa och välbefinnande att låta hjärnan få en paus”.

Att lyssna på bakgrundsmusik på lägre volym är ett bra sätt att koppla av, men i och med det lägre ljudregistret hörs knappt basen – som spelar en viktig roll i vissa stämningsljud – vid låg volym. Den passiva kylaren i basen på Canon ML-A lampa och högtalare gör att basen blir tydligare även vid lägre volym, så du behöver inte kompromissa med ljudkvaliteten för att koppla av.

Varma ljusförhållanden kan också underlätta avkoppling och skapa en mysig och skön stämning på kvällarna.

Din följeslagare i hemmet

Två Canon ML-A lampor och högtalare står på ett fullsatt middagsbord, omgiven av tallrikar med mat och människor som sitter på stolar. En hand sträcker sig fram och justerar kontrollerna på närmaste ML-A lampa och högtalare.

Skapa rätt stämning under en mysig middag med den justerbara belysningen på Canon ML-A lampa och högtalare, som dessutom kan stå för passande stämningsmusik.

En Canon ML-A lampa och högtalare står på en hylla och lyser upp några krukväxter med ett varmt sken.

Det varma ljuset från Canon ML-A lampa och högtalare kan skapa ett mysigt, avkopplande bakgrundssken på kvällen. Det passar även utmärkt till att lysa upp andra delar av inredningen, till exempel krukväxter, vilka dessutom är bra för allmänt välbefinnande.

Streama din favoritmusik, radioprogram eller podcast trådlöst från alla mobila enheter eller datorer med Bluetooth 5.0-tekniken hos Canon ML-A lampa och högtalare. Den är perfekt för att skapa en avkopplande miljö var som helst i hemmet. ”Dopamin och kväveoxid produceras i hjärnan när vi lyssnar på musik. Och det har faktiskt en läkande fördel för kroppen”, förklarar Lyz.

Canon ML-A lampa och högtalare är en perfekt present då den både är snygg och främjar kreativiteten. Det kompakta formatet gör att den kan anpassa arbetsplatser och tillgodose enskilda personers olika behov. Den är tillverkad av aluminium av hög kvalitet med alumityfinish, med alla skruvar dolda inuti enheten, och möjligheten att välja mellan silver och svart innebär att den passar alla hem.

Vikten av att ta mentala andningspauser, som Lyz kämpar för, speglas i ML-A:s dubbla syfte och påminner användarna om balansen mellan arbete och avkoppling. Det gör det möjligt för oss att utnyttja tekniken på bästa sätt för ett harmoniskt liv.

Skrivet av Natalya Paul

Relaterade artiklar