Influencer Joel Thorpe taking a selfie on the Canon Zoemini S on Brighton beach front.

DIREKTKAMEROR

Utveckla din egen stil med direktkameror: en influencers bästa tips

Instagraminfluencern Joel Thorpe började utveckla sin distinkta fotograferingsstil efter att ha fått en kamera på sin 15:e födelsedag och publicerat några bilder online. ”Jag hade ingen aning om vad jag gjorde, men ju mer jag fotograferade, desto mer utvecklades jag”, säger han. ”Instagram var ganska nytt då, så mina följare ökade ganska snabbt.”
Joel bodde i Brighton, England och hade säkrat en plats vid universitet för att studera filmkonst, men hans passion för fotografering eskalerade under ett viloår som egentligen aldrig tog slut och nu fotograferar han innehåll åt turistbyråer, hotell och globala varumärken.
22-åringen har nyligen börjat experimentera med utskrifter i sin gatufotografering och använder handhållna foton av ett motiv i ett foto av motivet för att skapa en unik fokuspunkt. ”Det knyter an till varför jag började med fotografering”, berättar han. ”Bortsett från karriäraspekten handlar fotografering för mig egentligen om att hålla upplevelser och fina minnen vid liv. Att använda en fysisk utskrift ger den sortens nostalgi och det känns som att minnena varar lite längre. Så jag började experimentera med det och använde riktiga handhållna utskrifter i bilderna. Det handlar om att hålla kvar alla minnen.”

Joel fotograferade lokala landmärken i sin hemstad Brighton och lade till ytterligare en kreativ dimension i sina bilder via utskrifter gjorda med Canon Zoemini S för att återspegla motivet i bakgrunden.

Joel använder direktkameran Canon Zoemini S i fickformat med 8 megapixlar, eftersom den är bärbar och lätt. ”Den är väldigt enkel att använda och jag gillar hur kompakt den är”, säger han. ”För att vara en sådan liten, smidig enhet har den en mängd funktioner.”

Här avslöjar han sina tips för att bygga upp ett varumärke på sociala medier och varför han hoppas att hans bilder kan inspirera andra fotografer till att experimentera med utskrifter.

Utveckla din egen stil

Relaterade artiklar
Giuseppe Esposito-Rodrigues taking a photo of a shop window, showing passers by in the reflection.

GATUFOTOGRAFERING

Ge dig ut: tips för gatufotografering

Fånga magin i vardagen med dessa tips och tekniker från gatufotografen Giuseppe Esposito-Rodrigues.

A person writing in a scrapbook, the pages filled with photos and stickers.

KREATIV UTSKRIFT

Uttryck dig genom kreativ dagboksföring

Att föra dagbok kan vara ett sätt att uttrycka din kreativitet och förbättra din mentala hälsa.

Vlogging how-to: winning vlogging tips

GATUFOTOGRAFERING

Upptäck abstrakt gatufotografering

Skapa häpnadsväckande konst av triviala saker med de här enkla teknikerna för surrealistiska stadsbilder.

Det är inte alla motiv som passar för den här typen av bild. ”Det är ofta bra att välja något djärvt och framträdande”, förklarar Joel. ”Om du kommer nära motivet och säkerställer att det hamnar i fokuspunkten får du ett bättre resultat. Du måste tydligt kunna identifiera bilden i bakgrunden så att betraktarna förstår vad de tittar på.”

”Det handlar om att skapa ett konsekvent utseende som människor förhoppningsvis kan känna igen som ditt eget”, säger Joel. Men konsekvens innebär inte att vara rädd för att anamma ny teknik. ”Jag försöker ändå att implementera ursprungliga koncept i mitt arbete i ett försök att sticka ut från mängden”, säger han. Mångsidigheten hos Canon Zoemini S har möjliggjort för Joel att prova en rad nya kreativa tekniker. ”Världen ligger för dina fötter med denna enhet”, säger han.

”Det känns som att minnen varar lite längre i fysisk form, så jag började experimentera med och använda handhållna utskrifter i bilderna för att skapa ett element av nostalgi. Det är ett trevligt sätt att införliva en extra nivå av kreativitet och det ger betraktarna något annat att fokusera på.”

Det är viktigt att följa din egen vision, tillägger Joel, och inte bara fotografera det du tror att betraktarna kommer att gilla. ”Det är alltid trevligt att få positiv feedback på sociala medier och se vilken typ av bilder följarna uppskattar”, säger han. ”Men jag tror att man måste fundera över vad man faktiskt vill skapa. Det är väldigt lätt att bli en i mängden genom att göra det andra fotografer gör. Så länge du behåller din originalitet och håller dig till det du tycker om att göra faller resten på plats.”

Kompositionen är nyckeln

Joel håller i sina utskrifter på bilderna, vilket ger en personlig känsla och ett extra djup och skapar en mer minnesvärd slutlig bild än att bara fotografera ett motiv.

Joel komponerar de här bilderna med utskrift i åtanke och fotograferar ofta med ett kort skärpedjup (ett litet område i fokus), så att utskriften i mitten av bilden är i fokus medan bakgrunden blir suddig. ”Jag skapar en fysisk utskrift, placerar den i centrum och fotograferar sedan igen på min Canon EOS-1D X Mark II [nu efterföljd av Canon EOS-1D X Mark III]. Betraktaren känner igen platsen tack vare likheterna mellan utskriften och bakgrunden”, förklarar Joel.

”Det viktigaste är att se till att bilden är tillräckligt bra. Med digitalkameror kan du ta många bilder, men den fysiska formen gör att du tar verkligen hand om bilden för att säkerställa att du har en tillräckligt bra bild att arbeta med.

”Jag blev verkligen imponerad av Canon Zoemini S”, tillägger Joel. ”Färgen är verklighetstrogen, oavsett om bilden är tagen under den ”gyllene timmen” eller i fullt dagsljus, vilket alltid är en utmaning vid fotografering och att exponera på rätt sätt. Det är väldigt lätt att använda sökaren för att komponera bilder och kompositionen är det viktigaste jag måste få till för att fånga målbilden och säkerställa att utskriftens utseende matchar bakgrunden.”

Experimentera med anpassning

An infographic showing how the Canon Zoemini S can be used with the Canon Mini Print App.
Joel använde Canon Mini Print-appen för att ansluta Canon Zoemini S till sin smartphone via Bluetooth. ”Den är så enkel att använda. Jag kan överföra min kamerarulle till appen, trycka på Skriv ut och så får jag ett riktigt bra resultat”, säger han. Utskrifterna kan även användas som klistermärken. ”Du kan bli riktigt kreativ”, säger Joel. ”Du kan ha en hel vägg fylld med klistermärken eller fästa dem på din bärbara dator eller mobiltelefon”, säger han.

Joel använder Canon Mini Print-appen på sin smartphone, som är ansluten till Canon Zoemini S via Bluetooth, för att skapa ännu mer unika bilder, lägga till ramar, filter, text och anteckningar. Om han vill ta en bild från en svår vinkel kan han ställa Canon Zoemini S i rätt position och använda appens självutlösare och fjärrslutare för att ta bilden.

Joel rekommenderar att experimentera med Canons Zoemini S tills du får ett resultat som du gillar. ”Du kan använda en kvadratisk beskärning på utskriften, vilket skapar ett annorlunda element för helhetsupplevelsen. Sedan har du ringblixten, som passar utmärkt för användning inomhus”, säger han. ”Det finns en stor mångsidighet när det gäller den här typen av kreativ stil. Det finns så mycket du kan göra om du tänker utanför ramarna. Det är bara att ge dig ut och utforska, ta några bilder och se vad som händer.” 

Skrivet av Tamzin Wilks

Relaterade produkter

Relaterade artiklar

Bli inspirerad är din källa till användbara fotograferingstips, köpguider och insiktsfulla intervjuer – allt du behöver för att hitta den bästa kameran eller den bästa skrivaren och förverkliga din nästa kreativa idé.

Tillbaka till alla tips och tekniker