DIREKTSKRIVARE

Den lilla kameraskrivaren som frigör bilder: uttryck dig själv med Canon Zoemini S2

Modebloggaren Izzy Manuel använder Canon Zoemini S2 för att framhäva sin vintagestil med direktutskrifter.
Tre Canon Zoemini S2-skrivare i vitt, grönt och roséguld på ett bord omgivet av kläder och utskrivna selfies.

När tittade du senast igenom bilderna på din smartphone? Det finns förmodligen en del överraskningar där – möten som du hade glömt som plötsligt kommer tillbaka till dig. ”Jag har ungefär 24 000 bilder på min telefon”, säger livsstilsbloggaren Izzy Manuel som bland annat bloggar om hållbart mode och som älskar vintagekläder. ”Hälften av dem är selfies. Den andra hälften är minnen som jag skulle vilja se mer av – julmiddagar eller vanliga kvällar tillsammans med mina vänner från universitetet. Det är inte bara de stora händelserna utan de små sakerna som gör livet speciellt, något som vi alla insåg under coronaviruspandemin”, tillägger hon.

Idag tar vi fler bilder än någonsin eftersom vi alltid bär med oss våra smartphones och kompakta kameror. Miljarder bilder tas varje år, men många av dem finns på SD-kort eller telefongallerier och samlar digitalt damm.

En kvinna som ligger på en säng och skrattar och tittar på sin smartphone.

Vintagemodebloggaren Izzy Manuel använde Canon Zoemini S2 och Canon Zoemini för att uttrycka sin stil och lade till ramar och filter för att skapa personliga utskrifter.

En kvinna som sitter på ett blått skåp, med en Canon Zoemini S2 balanserande på en hög med böcker i förgrunden.

”Du kan ansluta Canon Zoemini S2 till din smartphone, ställa den på till exempel en hög med böcker, ställa in en timer och sedan se vad du fotograferar via telefonen”, säger Izzy.

Glöm alla debatter om telefoner kontra kameror – de två kan fungera tillsammans. Du behöver ingen särskild enhet för att använda Canon Zoemini S2 och Canon Mini Print-appen, och du kan hämta bilder direkt till appen via din smartphone. Du kan även hämta bilder från en digitalkamera, till exempel Canon PowerShot G7 X Mark III, till din smartphone och på det sättet skriva ut via appen. Du kan även komma åt bilder som sparats på Facebook, Instagram, Google Foto, Dropbox eller iCloud innan du skriver ut dem på resande fot.

Med Canons mobila skrivare visar Izzy oss att du kan vara kreativ, blåsa nytt liv i gamla bilder och skapa nya bilder som du vill titta på om och om igen som utskrifter att behålla och uppskatta.

1. Anpassa utskrifterna

En kvinna som använder en smartphone och lägger till ikoner och filter i en bild i Canon Mini Print-appen.

Med hjälp av Bluetooth® kan du länka Canon Mini Print-appen till dina konton på sociala medier för att hämta dina bilder och göra om dem med hjälp av filter, ramar och etiketter i appen.

En kvinna som tittar på de olika ikonerna och etiketterna i Canon Mini Print-appen.

Förutom ikoner och emojis kan du lägga till text i dina utskrifter från Canon Zoemini S2 och Canon Zoemini.

Izzy tillhör en generation som har vuxit upp med digital teknik, men uppskattar även utskrifter och det autentiska utseendet hos det analoga. Visuellt passar retrokänslan med hennes kärlek till vintage och hållbart mode – Canon Zoemini S2 är det perfekta verktyget för att uppnå den kombinationen av modernt och vintage.

Canon Zoemini S2 finns i flera olika färger och är liten och intuitiv att använda. Den har tre lägen – Utomhus, Porträtt och Selfie - och ger bilder med en klassisk stil och kraftigare färger, med möjlighet att lägga till en kant. ”Den har en spegel framtill med ett ringljus runt utsidan, vilket är bra för selfies”, säger Izzy.

Med Canon Zoemini S2 kan du även se en livevisning av bilden för att säkerställa att du och dina vänner är i fullt fokus innan du skriver ut.

Ramar, etiketter och en mängd olika former och layouter – med Canon Mini Print-appen kan du anpassa dina bilder på många olika sätt.

”Jag är inte särskilt tekniskt intresserad, men jag tyckte att appen var väldigt enkel att använda”, säger Izzy. ”Filtren ger riktigt fina effekter och jag älskade att lägga till etiketter i form av glada emojis med hjärtan på selfies som jag har tagit med vänner för att reflektera vad som händer i bilden på ett lekfullt sätt. De är så söta – de påminner mig om den japanska idén kawaii.”

2. Använd utskrifter för att planera kläder

En kvinna i en färgglad tröja som tar ut en jacka ur en garderob.

Som modebloggare har Izzy en hel garderob full av olika färgglada kläder som hon använder för fotograferingar, vilka hon tyckte om att fotografera med Canon Zoemini S2.

En kvinna som tar en bild av sig själv i en spegel med Canon Zoemini S2.

Att skapa utskrifter av olika kläder var ett utmärkt sätt för Izzy att skapa olika klädkombinationer och visa upp sin stil.

För Izzys arbete som modebloggare har Canons mobila skrivare visat sig vara utmärkta verktyg för att planera stilar. ”Om jag hade en stor fotografering där jag skulle ha på mig flera olika kläder kunde jag i förväg ta bilder av mig själv i alla olika kläder och skriva ut dem och göra ett register över exakt vad jag skulle ha på mig”, säger hon. Canon Zoemini S2 har en självutlösare som gör processen mycket enkel och med det eleganta, smidiga utseendet, tillägger Izzy, är det en modeaccessoar i sig. ”Den metalliska effekten och färgerna är så snygga. På en fotografering skulle jag hålla i den som rekvisita!"

Oavsett vad du brinner för ger Canon Zoemini S2-kameraskrivaren liv åt det. ”Du kan fotografera din trädgård eller din favoritplats i naturen under ett år för att visa hur den förändras med årstiderna”, säger Izzy.

3. Visa upp bilderna kreativt

En kvinna som visar utskrifter på en anslagstavla med metallnät.

Precis som bilder på sociala medier kan du dela dina utskrifter från Canon Zoemini S2 med dina vänner som vänskapliga minnen.

En person som håller i en bild medan den skrivs ut från en Canon Zoemini-skrivare.

De vita kanterna som du kan lägga till på Canon Zoemini S2 ger en nostalgisk, analog känsla, i linje med Izzys vintagekänsla. Du kan lägga till kanter i Canon Mini Print-appen när du använder Canon Zoemini, och du kan även göra det i kameran med Canon Zoemini S2 med hjälp av den bakre knappen.

”När jag gick på universitetet hade jag en hel vägg som jag täckte med kollagebilder av mina vänner”, minns Izzy. Med Canon Zoemini-skrivaren och Canon Zoemini S2 blir det superenkelt – förvandla dina digitala bilder till hållbara utskrifter på 2 x 3 tum med självhäftande baksida på bara några minuter. Varje bild skrivs ut med ZINK™-teknik som gör den kladdfri, hållbar och vattentålig. Du kan dessutom använda kollageverktyget för att skapa självhäftande affischer som består av fyra eller nio bilder sida vid sida. Med Canons mobila skrivare kan du vara spontan, fota och skriva ut dina bilder direkt.

Den här funktionen, och dess mobila format, gör dem till ett utmärkt komplement till fester eller bröllop – det är som att ha en personlig fotoautomat. ”Du kan skapa en tidslinje för händelsen i realtid eller dela en story om ditt år genom att ta två bilder i månaden”, säger Izzy. När du har skrivit ut bilderna kan du arrangera dem som konstverk eller stories i klippböcker, på väggar eller någon annanstans, från kylskåpsdörrar till födelsedagskort.

En person som lägger ned den blå Canon Zoemini S2 i en handväska.

Kameraskrivaren Canon Zoemini S2 är ungefär lika stor som en smartphone och kan enkelt läggas i handväskan eller fickan, så att du kan ta med dig den vart du än går, för maximal spontanitet.

En person som tar en selfie med Canon Zoemini S II med spegeln och ringljuset.

Spegeln och ringljuset på framsidan av Canon Zoemini S2 gör den perfekt för att ta snygga selfies.

Izzy förklarar att möjligheten att kunna skriva på bilder och skriva ut dem på resande fot har andra fördelar. ”Den vore även praktisk för att göra visuella anteckningar när jag är ute och rör på mig. Jag skulle använda den på liknande sätt som Pinterest, men utan att hela tiden behöva titta på en skärm. Om jag gick förbi något som inspirerade mig kunde jag ta en bild, behålla utskriften i fickan och sedan titta på den när jag är ute och shoppar vintagekläder, så att jag kan återskapa samma stil på ett mer prisvärt och hållbart sätt.

”Skäms aldrig för att vilja fotografera. Om det är en sak som vi har lärt oss under det senaste året är att du måste ta vara på alla möjligheter du kan.” Med en allt-i-ett-kamera och -skrivare som Canon Zoemini S2, eller med en kombination av ”kameraskrivare”, till exempel din smartphone eller vloggkamera och Canon Zoemini-skrivaren, kan du förvandla vardagens ögonblick till magiska minnen som varar. Den enda begränsningen för vart dina utskrifter tar dig är din egen fantasi.

Ta reda på hur du delar din kreativitet och frigör din story.Skrivet av Rachel Segal Hamilton

Relaterade produkter

Relaterade artiklar