KREATIVA UTSKRIFTER OCH SCRAPBOOKING

Plantera, fota, skriv ut: 100 dagar i trädgården

Upptäck hur den trädgårdsintresserade TikTok-användaren Chloe Mckechnie använde Canon Zoemini 2 och 100 minifotoutskrifter för att dokumentera utvecklingen i sin trädgård.
En utskrift kommer ut ur den mobila skrivaren Canon Zoemini 2 som ligger på en dagbok omgiven av etiketter, utskrifter, kontorsmaterial och en förpackning med 100 ark Canon ZINK™-fotopapper på 5 x 7,6 cm.

Genom att dokumentera utvecklingen i grönsakslandet eller en vild och grönskande blomsterträdgård får du inte bara ett roligt sätt att anteckna hur du ska sköta dina växter utan även chansen att följa hur trädgården växer och får liv.

TikTok-kreatören Chloe Mckechnie, som bor i Torquay i Storbritannien, har en stor följarskara online tack vare sina hjälpsamma och inspirerande trädgårdsuppdateringar, växträddningsinlägg och instruktionsvideor. Chloe bestämde sig för att dokumentera 100 dagar av trädgårdsskötsel för att spåra sina framsteg och skapa en användbar resurs för framtiden med hjälp av Canon Zoemini 2 i fickformat och en förpackning med 100 ark Canon ZINK™-fotopapper på 5 x 7,6 cm med självhäftande baksida. Hon förde redan dagbok över trädgården, men nu kunde hon lägga till miniutskrifter till de handskrivna anteckningarna där hon beskrev odlingsmetoder och steg-för-steg-planer.

Det är perfekt att använda Canon Zoemini-sortimentet och en stor förpackning med papper till förvandlingsprojekt som detta –oavsett om du dokumenterar 100 dagar av hemmafix eller dekorationsprojekt, 100 underbara dagar med ditt nyfödda barn eller de 100 första dagarna med ett nytt husdjur.

”Ett 100-dagarsprojekt är ett riktigt spännande och roligt sätt för innehållsskapare att spåra sin utveckling, och jag var verkligen nyfiken på att utforska alla sätt jag kunde använda Canon Zoemini 2-skrivaren på i mina trädgårdsprojekt”, säger Chloe.

Här delar hon med sig av berättelsen om sin 100 dagar långa trädgårdsresa.

Välja vad du vill dokumentera

En ung kvinna som håller i en växt står i ett växthus med en spade, en vattenkanna och en kruka som hänger på väggen bakom henne.

”Jag känner mig så glad och lugn när jag är i trädgården”, säger Chloe. ”Det är verkligen mitt favoritställe – till och med när det regnar och jag är täckt av lera.”

En ung kvinna pysslar om rader av groddplantor på en hylla i ett växthus.

Chloe berättar att bilderna hon tog av plantorna varje dag inspirerade henne till att experimentera med olika växter. ”Det fick mig plantera nya grönsaker och blommor och dokumentera utvecklingen”, säger hon.

Chloe började med trädgårdsskötsel för flera år sedan när hon flyttade in i lägenheten med sin partner, och när de gjorde om utomhusutrymmet fick det hennes passion för trädgårdsskötsel att spira. ”Jag började med att bara snygga till trädgården eftersom den var övervuxen med växter och ogräs”, berättar hon. ”Passionen för det har växt för varje år. Jag älskar verkligen trädgårdsskötsel och platsen som vi har skapat – där känner jag mig lycklig.”

Chloe bestämde sig för att fotografera en höjdpunkt varje dag och ta med i sin dagbok, och att göra ett uppslag varje månad med växterna som grönskade. ”Jag gjorde även egna instruktionssidor”, berättar hon. ”Det bästa sättet att lära sig trädgårdsskötsel är att titta på vad man gjort tidigare, så det var roligt att göra sidorna.

Det är första året jag har gjort ett helhjärtat försök att odla grönsaker”, tillägger hon. ”Jag har odlat spenat och morötter tidigare, men i år odlade jag dessutom ärtor, potatis, tomater och chili. Jag fotade grönsakerna och blommorna i trädgården för att visa förvandlingen från vår till sommar”, säger hon.

Chloe planterade tulpaner, krokusar och blomsterlök tillsammans med sina favoritsockerärter. ”Den roligaste grönsaken att dokumentera måste vara sockerärtor eftersom de växer så fort och är enkla att odla från fröer”, säger hon. ”Dessutom var de verkligen en utmaning eftersom jag var tvungen att skapa stöd som skotten kunde klättra på.”

Göra dina foton personliga

Händer som håller en smartphone med designalternativen i Canon Mini Print-appen.

Canon Mini Print-appen till Canon Zoemini 2 och Canon Zoemini S2 innehåller många olika alternativ, bland annat möjligheten att välja fördesignade layouter, kollage och etiketter.

Händer som använder Canon Mini Print-appen på en smartphone för att lägga till text på ett foto av tulpaner.

I appen kan du även skapa kreativa bilder genom att lägga till etiketter, ramar och text.

Chloe använde den kostnadsfria Canon Mini Print-appen för att ansluta sin smartphone till Canon Zoemini 2. Appen är kompatibel med iOS- och Android-enheter och gjorde att hon fick använda sin kreativitet och väcka liv i sina bilder.

I appen kan du anpassa dina foton med etiketter och ramar, och det finns ett urval av layouter, däribland ett etikettalternativ med en mängd anpassningsbara mallar att välja mellan, plus alternativ för kollage med flera bilder.

”Appen är så enkel och mångsidig”, säger Chloe. ”Det finns många alternativ för etikettutskrifter som jag aldrig hade kommit på själv.”

Dokumentera framstegen

En kvinna som skriver om växterna hon odlar i en dagbok med instuckna foton av växterna.

Chloe skapade informationssidor i dagboken för att dokumentera sitt första försök att odla potatis och tog med utskrifter av olika steg i processen som hon kan använda som referens nästa år.

Händer som sätter en tomatetikett med en bild av en liten röd tomat på en kruka.

Du kan skapa kreativa etiketter – de behöver inte bara bestå av text. Chloe skapade etiketter till tomatplantorna med ett roligt teckensnitt och la till en bild på en tomat.

Den klistriga baksidan på alla utskrifter i Canon Zoemini-sortimentet gör det enkelt att föra dagbok – du slipper använda lim och oroa dig för kladd, och det blir minimalt med förpackningsmaterial. Du behöver bara dra av baksidan och sätta fast utskrifterna. Utskrifterna är dessutom både slitstarka och vattentåliga, så Chloe kunde uppdatera dagboken medan hon arbetade i trädgården.

Utöver fotopapperet Canon ZINK (Zero Ink) med måtten 50 x 76 mm, som finns i förpackningar om 20, 50 och 100 ark, kan du även använda Canon ZINK 1,3-tums förklippta runda klistermärken för att variera dagbokslayouten.

Chloe gjorde inte bara utskrifter till dagboken utan skapade även etiketter till krukor, genom att klippa utskrifterna i remsor, så att hon kunde skilja på groddväxterna i växthuset. ”Det kan vara ganska svårt att hålla koll när du planterar många fröer på en gång, så etiketterna har verkligen hjälpt”, berättar hon. ”Jag skrev även ut några bilder med ramar som jag ska använda till att märka påsar med vårlök medan jag förvarar dem.”

Chloe tror att den visuella referensen till en trädgårdssäsong kommer till användning nästa år. ”Det blir verkligen en stor hjälp för mitt framtida grönsaksland att jag har dokumenterat odlingsprocessen från frö till skörd”, säger Chloe. ”Jag kan se precis hur växterna ska se ut för varje steg. 100-dagarsprojektet har varit en fantastisk upplevelse”, tillägger hon. ”Jag älskar min trädgård och trädgårdsskötsel, men det här projektet har verkligen varit en helt ny utmaning för mig.” Det kan göra stor skillnad att ha en fysisk dagbok att se tillbaka på och bläddra i, istället för att bara spara bilder på telefonen, särskilt efter att ha avslutat ett stort projekt som Chloes.

En hand håller i en utskrift med blommande tulpaner ovanför en växtdagbok. En förpackning med 100 ark Canon ZINK-fotopapper på 5 x 7,6 cm ligger på skrivbordet bredvid dagboken.

”Jag tyckte om att dokumentera vårlökarna som började blomma”, säger Chloe. ”Det var spännande att se hur trädgården förändrades under de 100 dagarna, och mycket lärorikt.”

Vilket projekt skulle du vilja dokumentera under 100 dagar eller med 100 bilder? Oavsett vad du väljer kan du sätta upp utskrifterna på väggen, hänga upp dem på ett en hemmagjord fotolina eller sätta in dem i din egen scrapbook. Canon Zoemini 2 i fickformat är så liten att du alltid kan ha den nära till hands och skapa utskrifter direkt, och allt du behöver är ett stort paket ZINK-papper.

Skrivet av Lorna Dockerill

Relaterade produkter

Relaterade artiklar