KREATIV UTSKRIFT

Canon Zoemini-sortimentet: dina bästa festivalvänner

Läs våra bästa tips om hur du kan uppleva festivalmagi med Canon Zoemini S2 och Canon Zoemini 2.
Två kvinnor i uttrycksfulla kläder tar en selfie med en direktkamera där de sitter i en tältöppning prydd med färgglada vimplar.

Från allsång från huvudscenen och skogspromenader till tältkatastrofer och känslan på dansgolvet när de spelar ”din låt”. Festivaler ger en möjlighet att fly vardagen – oavsett om det är inlämningsuppgifter på universitetet eller slitet på kontoret.

Med så mycket att se och göra kan det vara svårt att komma ihåg allt som var bra efteråt – och även under festivalen – särskilt efter flera nätter med väldigt lite sömn. Det är där Canon Zoemini-sortimentet kommer in. De här direktkameraskrivarna och fickskrivarna är ett enkelt och snabbt sätt för att dokumentera festivaläventyret. De gör även hela upplevelsen lite roligare, med allt från etiketter på vattenflaskan till selfieutskrifter på plats.

Här är våra bästa tips för hur du kan använda Canon Zoemini-sortimentet för att förbättra festivalupplevelsen.

1. Ta med dig en följeslagare i fickstorlek

En person klädd i 70-talskläder stoppar ner en Canon direktkameraskrivare i fickan på sina orangefärgade byxor.

Canon Zoemini-sortimentet med kompakta och bärbara direktkameror och skrivare är det perfekta festivalsällskapet. De kräver inte heller något bläck, så allt du behöver är en förpackning ZINK TM-papper så är du redo att skriva ut.

Oavsett om du använder Canon Zoemini S2 med 8 MP-kamera eller Canon Zoemini 2 ihopparad med din smartphone via Bluetooth gör Canon Zoemini-sortimentets låga vikt och kompakta storlek det enkelt att ta, skriva ut och dela bilder.

Canon Zoemini S2 väger bara 188 g och får enkelt plats i fickan eller en liten ryggsäck så att du kan dokumentera minnen medan du strosar runt. Du kan fylla på upp till 10 utskrivbara ark åt gången, batteriet räcker till cirka 25 bilder och det finns en microSD-kortplats när du får slut på papper.

Den lika kompakta Canon Zoemini 2 har ett inbyggt batteri som kan laddas upp helt via en powerbank på bara 50 minuter via USB-C. Den kan även skriva ut under laddning.

2. Gör platsen mer personlig

Två kvinnor står inne i ett tält. Det ena fäster fotografier på färgglada vimplar, den andra håller i en direktkameraskrivare.

Dekorera dina vimplar med omedelbara utskrifter med klisterbaksida från Canon Zoemini 2 eller Canon Zoemini S2 för att göra platsen till din – det gör det kanske även enklare att hitta tillbaka till tältet efter en lång dags festande.

Händer som fäster runda fotoetiketter på en ljusblå vattenflaska.

Runda etiketter passar utmärkt för att märka nödvändiga festivaltillbehör som vattenflaskor, gummistövlar och hopfällbara stolar. Etiketternas baksida är återvinningsbar, så kom ihåg att spara allt skräp och kassera det på rätt sätt.

Festivalens höjdpunkter sker inte alltid på huvudscenen – det bästa händer ofta med dina vänner på campingplatsen. Varför inte dokumentera din väns underhållande försök att resa familjens gamla tält? Låt kreativiteten flöda och häng upp bilder mellan tälten för att markera ert område eller fäst utskrifter på 2 x 3 tum på vimplarna vid ingången.

Du kan lägga till ramar och filter i Canon Mini Print-appen eller dekorera favoritbilderna med symboler och text – klisterbaksidan gör dem enkla att fästa.

Både Canon Zoemini S2 och Canon Zoemini 2 kan skriva ut på Canon ZINK 1,3-tums förklippta runda klistermärken, så att du även kan dekorera återanvändbara vattenflaskor och andra nödvändiga festivaltillbehör med runda selfies av dig och dina kompisar. Det är ett bra sätt att se vad som tillhör vem.

3. Hitta rätt festivalstil

Två Canon direktkameraskrivare på en filt bredvid miniutskrifter, solglasögon, hårband och en paljettjacka.

Ju vildare desto bättre när det gäller festivalmode. Utmana vännerna i att dokumentera de bäst klädda festivalbesökarna. Ta och anpassa bilder i din mobila enhet och skriv sedan ut dem på Canon Zoemini 2 när ni är tillbaka i tältet och bestäm vilken outfit som vinner.

Festivalbesökare anstränger sig för att få till rätt festivalstil – färgglada hattar, snygga glasögon och outfits är en del av det roliga. Men ibland kan det vara svårt att välja kläder innan man lämnar tältet. Varför inte be en kompis ta några bilder på olika klädalternativ, så kan du skriva ut dem på din Canon Zoemini 2 för att se vad som fungerar bäst?

Du kan även ta bilder av de snyggaste stilarna du ser under dagen och sedan visa upp dina utskrifter på ett kreativt sätt.

4. Fånga stämningen

En hand håller en smartphone där Canon Mini Print-appen syns. På bordet vid sidan av finns en Canon direktskrivare och flera miniutskrifter.

Ha kul när du utforskar festivalplatsen och hittar de bästa bakgrunderna för dina bilder. Även om vädret inte är det bästa kan du få fina bilder med etiketter, filter, ramar och mycket mer i Canon Mini Print-appen.

Stunden innan solen går upp eller ner, när ljuset är som mjukast och varmast, kallas för ”den gyllene timmen” inom fotografering – och är ett utmärkt tillfälle att ta stämningsfulla bilder. Håll utkik efter platser för intressanta bilder medan du går mellan tält och musikscener, särskilt när ljuset börjar avta.

Du kan även prova att experimentera med olika lägen i Canon Zoemini S2, som liggande bild utan blixt, stående bild med automatisk blixt och selfie med ringljus.

Canon Zoemini S2 skriver ut med 314 x 600 dpi och Canon Zoemini 2 med 314 x 500 dpi, vilket bör göra dina kreativa bilder rättvisa och lyfta fram färgerna.

Om vädret är grått och trist kan du prova att ställa om Canon Zoemini S2 från färg till svartvitt med den lättåtkomliga filterknappen.

5. Var kreativ med dina selfies

Två kvinnor ligger på en filt och tar en selfie med en Canon direktkameraskrivare.

Ta en selfie med spegeln och ringlampan och kontrollera din pose med Live View i Canon Mini Print-appen.

Två skrattande kvinnor håller i små fotoetiketter. Den ena håller även en Canon direktkamera medan den andra fäster utskrifter på vimplar.

Den där selfien av dig och din kompis när ni försökte sätta upp tältet men misslyckas? Du kanske inte skrattade då, men det kommer att vara ett roligt minne att tänka tillbaka på senare.

Canon Zoemini S2 är gjord för selfies och på ett festivalområde finns massor av roliga bakgrunder. Övertala en vän att hänga med i karusellerna eller hitta en höjd så du kan ta en bild av dig och dina kompisar med tält och scener i bakgrunden. Det finns en praktisk handledsrem så att du inte tappar den när du går runt.

6.Dela bilder med dina nya vänner

Händer håller i en smartphone där Canon Mini Print-appen visas, miniutskrifter ligger utspridda runt omkring.

Ge liv åt dina bilder med Canons Mini Print-appens coola stilalternativ.

Efter att ha campat bredvid varandra i flera dagar har du förmodligen hittat nya kompisar bland de andra festivalbesökarna. Varför inte dela med dig av din festivalupplevelse och ge dina nya vänner ett konkret minne av er tid tillsammans?

Canon Zoemini S2 tar mindre än en minut att skriva ut och har en flerfärgad LED-indikator, så att du vet exakt när utskrifterna är på väg.

När du öppnar Canon Mini Print-appen är det inte bara kamerarullen du kan välja bilder från – du hittar även bilder från Facebook, Instagram och Google Foto. Dessutom kan du med appens kamerafunktion ändra kontrast, färgbalans och färgmättnad i realtid.

7. Glöm inte ett enda ögonblick

Ett kollage av festivalbilder som kommer ut ur en Canon direktkameraskrivare bredvid olika utskrifter och en liten uppvikbar klippbok.

Varför inte göra en klippbok med festivalbilder att visa för kompisarna?

Dina festivalminnen kanske bleknar snabbt, men du kan hålla festivalkänslan levande genom att göra en klippbok att bläddra i under de kommande åren – eller ge till någon av dina festivalkompisar.

Canon Mini Print-appen har ett smart kollageverktyg för att kombinera dina favoritbilder. Du kan välja två till åtta bilder och sedan använda appen för att ändra layouten. Det finns även en funktion för uppslag av längder så du kan göra en affisch med klisterbaksida av fyra eller nio mindre bilder.

Så glöm inte att lägga Canon Zoemini S2 eller Canon Zoemini 2 i ryggsäcken nästa gång du packar för en rolig festivalhelg. De är nu ett måste på festivaler, utöver tält och solglasögon.Skrivet av Jack Fittes

Relaterade produkter

Relaterade artiklar