Canon EF 70-200mm f/4L IS USM

EF 70-200mm f/4L IS USM

Kompakt, lätthanterlig och lätt, Canons första 4-stegs bildstabiliserande objektiv, är dessutom rustat med den finaste L-seriens linsoptik för att leverera prestanda och hantering som skiljer sig från mängden.

Fördelar

  • L-seriens optik
  • Lätt och kompakt
  • 4-stegs bildstabilisering
  • f/4 genom hela zoomområdet
  • Fluorit- och UD linselement
  • Snabb autofokus
  • Allväderstätning
  • Super Spectra ytbehandling
  • Rund bländaröppning för vacker oskärpa i bakgrunder
  • Mjuk väska och objektivfodral

Detaljerade egenskaper

Ta en mer detaljerad titt på Canon EF 70-200mm f/4L IS USM

4-stegs bildstabilisering


EF 70-200mm f/4L IS USM har världens första 4-stegs bildstabilisering (IS). Den exceptionellt noggranna och högkänsliga bildstabiliseringen eliminerar behovet av stativ och blixt och är idealisk för handhållen fotografi. Slutarhastigheter på upp till 4 steg långsammare än vad som annars skulle vara möjligt, (t.ex. 1/8 s istället för 1/125) kan användas utan synlig oskärpa i bilden.

För stabiliserad kamerarörelse korrigerar IS-läge 2 enbart oönskad horisontal skakning.

L-seriens kvalitet


Objektivet använder Canons högsta standard med L-seriens optik, konstruktionen är av högsta kvalitet, tillförlitlighet och smidig hantering. Skarp kontrastrik bildkvalitet garanteras över hela bilden och genom hela zoomområdet. Det är en tillförlitlig partner under tuffa förhållanden, med en stark metallkompositkonstruktion och speciell allväderstätning som förhindrar att fukt och smuts kan tränga in.

Lättvikt


Med en längd på bara 172mm och en vikt på blott 760g, är EF 70-200mm f/4L IS USM idealisk för uppdrag som kräver ett lätt bagage utan att för den skull göra avkall på prestanda, hanterbarhet eller bildkvalitet.

Fast bländaröppning


Fotografen kan nu utan ändring av bländarinställningen över hela fokusområdet ställa in exponering med maximal bländarinställning och zoom fram till 200mm utan att dra ned på slutarhastigheten. Objektivlängden förblir konstant under zoomning och fokusering.

Fluorit- och UD linselement


Objektivet kommer med en fluorit och två UD- (glas med ultralåg dispersion) linselement som eliminerar sekundära kromatiska distorsioner. Resultatet ger klara, kontrastrika och skarpa bilder genom hela zoomområdet, utan läckande färgkonturer.

Autofokus


En ultraljudsmotor (USM) av ringtyp ger snabb respons, snabb verkan och tyst autofokus. Ringens hållfasthet är utmärkt och stoppar den fokuserande linsgruppen exakt och utan efterjustering. Manuell fokusinställning finns tillhands när det behövs utan att behöva lämna AF-läget. Minimum fokusavstånd är 1,2m genom hela zoomområdet.

Super Spectra ytbehandling


Optimerad Super Spectra ytbehandling och linselementformning förhindrar slöjor och spökbilder. Ytbehandlingen bidrar även till en naturligare färgbalans och ökad kontrast.

Skön bakgrundsoskärpa


En nästan perfekt rund bländaröppning ger jämnare oskärpa i bakgrunden.

Tillbehör


Objektivfodral och mjuk väska ingår.

Produktspecifikation

Ta reda på mer om Canon EF 70-200mm f/4L IS USM, dess funktioner och vad den kan göra.

Related Products

Teleobjektiv

Med en utökad brännvidd kan du komma närmare motivet utan att störa händelserna.