Objektiv för EOS R

Canon RF 85mm F1.2L USM DS

Ta dig bortom detaljer och fånga ett motivs verkliga själ med ett objektiv som ger enastående prestanda och tillförlitlighet samt en särskild optisk beläggning som tar bokeh till en helt ny nivå.

Ett bra objektiv för ...

 • Porträtt

  Använd kort skärpedjup och enastående skärpa för att få fram nya detaljer och dimensioner till porträtt, tack vare enastående optisk teknik, avancerade linsbeläggningar och fördelarna med RF-fattningen.

 • Stadsfotografering

  Var diskret och behåll kontrollen på gatan, tack vare snabb fokusering från en USM-motor med höga prestanda som säkerställer att objektivet låser fokus på ett motiv, så att du aldrig missar ett ögonblick.

 • Low Light (Svagt ljus)

  Fortsätt att fotografera långt efter att solen har gått ner, tack vare en maximal bländare på f/1,2 som fångar varje detalj med suverän skärpa från kant till kant.

Perfekt för porträtt

Med dess brännvidd på 85 mm är detta det perfekta objektivet för smickrande porträtt, eftersom det ger eleganta och detaljerade resultat med ett tilltalande perspektiv och ingen distorsion.

Vacker bakgrundsoskärpa med fantastisk optisk precision

Objektivet ger maximal bakgrundsoskärpa tack vare Canons unika DS-beläggning samt en F1.2, 9-bladig bländare och hjälper dig att ta fantastiska, kreativa bilder.

Avancerade linselement och beläggning

Speciell Blue Spectrum Refractive-optik (BR), som minskar färgaberration, används i objektivet och markasfäriska element och ASC-beläggning förhindrar slöjor och spökbilder.

Skillnaden med Defocus Smoothing

RF 85mm F1.2L USM DS-objektivet är ett unikt objektiv med höga prestanda som erbjuder en kombination av snygg, jämn oskarp bakgrund med en stor bländare som ger häpnadsväckande porträtt.

 • Tagen med RF 85mm F1.2L USM

  85mm-brännvidden är perfekt för porträtt och med en stor maximal bländare uppnås enkelt oskarpa högdagrar – som väldefinierade skivor av ljus.

 • Tagen med RF 85mm F1.2L DS USM

  Fördelen med DS-effekten märks tydligast vid den största bländaren och reduceras när bländaren sänks. Oskarpa högdagrar återges som mjuka skivor av ljus och känns omedelbart igen av DS-objektivet.

Skärpa med stil

Gå bortom detaljrikedomen och få en äkta känsla av ett motiv med ett objektiv med enastående prestanda och tillförlitlighet. Se hur DS-beläggningen fungerar, inte bara i svagt ljus, med ultimat, jämn bokeh när bakgrunden har kreativ potential.

 • Tagen med RF 85mm F1.2L USM

  Med det vanliga RF 85mm-objektivet är högdagrarna suddiga, men behåller ändå en detaljrikedom som kanske inte är önskvärd för fina porträtt.

 • Tagen med RF 85mm F1.2L USM DS

  DS-beläggningen, med dess DS-effekt, används på två element på olika platser i objektivet för att uppnå en mycket mjukare och jämnare återgivning av oskärpa. Detta är särskilt tydligt här, med ljuset som strålar igenom träden bakom motivet.

Så fungerar DS-beläggningen

Canons DS-beläggning (Defocus Smoothing) ger en mjuk och unik oskärpa, där en ursprungligen skarp kontur i en oskarp bild blir mer suddig med fantastisk smidighet. Canon har uppnått denna effekt genom att använda samma optik som RF 85mm F1.2L USM samt genom att använda förångningsdepositionsteknik för att styra mängden ljus som passerar in i objektivet.

 • RF 85mm F1.2L USM

  Objektivet har en stor bländare på F1,2, vilket gör att det passar för fotografering i svagt ljus. Det ger otrolig skärpa och kreativa uttryck med tilltalande bokeh och fantastisk bildkvalitet.

 • RF 85mm F1.2L DS USM

  DS-beläggningen, med dess DS-effekt, används på två element på olika platser i objektivet för att uppnå en mjuk, jämn återgivning av oskärpa. Men beläggningen resulterar i förlust av ljusöverföring, vilket ger ett T-stopp på T2.2.

Snabb USM-motor och objektivkontrollring

Tack vare RF-fattningens höga överföringshastighet kan RF 85mm F1.2L USM snabbt låsa fokus på ett motiv medan objektivkontrollringen ger ytterligare kontroll över inställningarna.

Förverkliga din kreativa vision

EOS R-systemet har ärvt alla fördelar från EOS-systemet och precis som det egna utbudet av objektiv har det fullständig kompatibilitet med befintlig EF- och EF-S-optik med adaptrar, plus utbudet av Speedlite-blixtar och tillbehör.

Specifikationer

 • DS-beläggning

  Defocus Smoothing - ger fantastisk bakgrundsoskärpa

 • BR-optik

  För ultimat kontroll över aberrationer

 • Asfäriska linser och UD-element

  För extremt skarpa bilder

 • USM-motor

  För smidig, snabb och nästan ljudlös drift

 • ASC (Air Sphere Coating)

  För att förhindra ljusslöjor och spökbilder

 • Objektivkontrollring

  För extra kontroll över ISO, bländare och slutartid

Innan du använder DS-objektivet för första gången

1 In order to use this lens with the EOS R or EOS RP, a compatible version of firmware is required. Download the latest camera firmware from the Canon web site and install it on your camera.


2 Since the transmittance of the lens periphery decreases due to the DS coating, brightness of the lens at maximum aperture is about 1⅓ stops darker than f/1.2. By updating the camera to the latest firmware, exposure control in AE will be performed appropriately.

Medföljer leveransen

Allt du behöver för det ultimata kreativa porträttet

 • RF 85mm F1.2L USM DS

 • Motljusskydd ET-89

 • Objektivlock E-82II

 • Dammlock RF

 • Mjuk påse LP1424

Händer som håller en Canon EOS R-kamera och ett Canon RF 24–105 mm F4-7.1 IS STM-objektiv.

Kan vi hjälpa dig att välja nästa objektiv?

Vår objektivväljare kommer att ta dig genom hela vårt utbud av objektiv och hjälper dig göra det perfekta valet för dig och din EOS-kamera.

I händerna på proffs…

Upptäck hur RF 85mm F1.2L USM och RF 85mm F1.2L DS USM presterar i en mängd olika fotograferingssituationer i händerna på Canon-fotografer.

Canon RF 85mm F1.2L USM DS
Betyg och recensioner

Teleobjektiv

Med ett teleobjektiv kan du fotografera sport, natur och evenemang på långt håll, utan att störa händelserna. Utforska Canons teleobjektiv och se hur långt kreativiteten tar dig.
Läs mer

Relaterade produkter