Objektiv för EOS R

Canon RF 85mm F1.2L USM

RF 85mm F1.2L USM ger vackra, smickrande porträtt med knivskarp skärpa och enastående prestanda i svagt ljus för ultimat kreativ potential.

Ett bra objektiv för ...

 • Porträtt

  Använd kort skärpedjup och enastående skärpa för att få fram nya detaljer och dimensioner till porträtt, tack vare enastående optisk teknik, avancerade linsbeläggningar och fördelarna med RF-fattningen.

 • Gatufotografering

  Var diskret och behåll kontrollen på gatan, tack vare snabb fokusering från en USM-motor med höga prestanda som säkerställer att objektivet låser fokus på ett motiv, så att du aldrig missar ett ögonblick.

 • Low Light (Svagt ljus)

  Fortsätt att fotografera långt efter att solen har gått ner, tack vare en maximal bländare på f/1,2 som fångar varje detalj med suverän skärpa från kant till kant.

Canon Camera

Den perfekta brännvidden för porträtt

RF 85mm F1.2L USM är det perfekta objektivet för smickrande porträtt eftersom det ger eleganta och detaljerade resultat med ett tilltalande perspektiv och ingen distorsion.

Ljusstarkt med enastående optisk precision

Objektivet har en stor bländare på F1,2, vilket gör att det passar för fotografering i svagt ljus. Det ger otrolig skärpa och kreativa uttryck med tilltalande bokeh och fantastisk bildkvalitet.

Canon Camera
Canon Camera

Avancerade linselement och beläggning

Objektivet har BR-optik (Blue Spectrum Refractive) som motverkar färgaberration, medan ett asfäriskt linselement eliminerar sfäriska aberrationer som orsakas av en stor maximal bländare.

L-seriens byggkvalitet med vädertätad konstruktion

Byggkvaliteten omdefinierar L-seriens kvalitet med vädertätad konstruktion och fluorinebeläggning på de främre och bakre linselementen som skydd mot vatten, damm och repor.

Canon Camera

Snabb USM-motor och objektivkontrollring

Tack vare RF-fattningens höga överföringshastighet kan RF 85mm F1.2L USM snabbt låsa fokus på ett motiv medan objektivkontrollringen ger ytterligare kontroll över inställningarna.

Tillgängligt under andra halvåret 2019

RF 85mm F1.2L USM DS – Ett unikt objektiv med höga prestanda som erbjuder en kombination av snygg, jämn oskarp bakgrund med en stor bländaröppning som ger häpnadsväckande porträtt.

Canon Camera

Specifikationer

 • F1,2 maximal bländare

  För prestanda i svagt ljus och kort skärpedjup

 • BR-optik

  För ultimat kontroll över aberrationer

 • Asfäriska linser och UD-element

  För extremt skarpa bilder

 • USM-motor

  För smidig, snabb och nästan ljudlös drift

 • ASC (Air Sphere-beläggning)

  För att förhindra ljusslöjor och spökbilder

 • Objektivkontrollring

  För extra kontroll över ISO, bländare och slutartid

RF 85mm F1.2 L USM

Medföljer leveransen

 • RF 85mm F1.2L USM-objektiv

 • Motljusskydd ET-89

 • Objektivlock E-82II

 • Dammlock RF

 • Mjuk påse LP1424

Händer som håller en Canon EOS R-kamera och ett Canon RF 24–105 mm F4-7.1 IS STM-objektiv.

Kan vi hjälpa dig att välja nästa objektiv?

Vår objektivväljare kommer att ta dig genom hela vårt utbud av objektiv och hjälper dig göra det perfekta valet för dig och din EOS-kamera.

I händerna på proffs

I händerna på proffs Upptäck hur RF 85mm F1.2L USM presterar i en mängd olika fotograferingssituationer i händerna på Canon-fotografer.

 • Kreativa porträtt med Canon RF 85 mm

  Proffsfotografen Rosie Hardy berättar historien bakom hennes första porträttfotograferingar med Canon EOS R och RF 85mm F1.2L USM-objektivet.

 • Brudporträtt med RF 85mm F1.2L USM-objektivet

  Bröllopsfotografen och Canon-ambassadören Félicia Sisco pratar om att fotografera redaktionella brudporträtt med RF 85mm F1.2L USM-objektivet.

Canon Camera

Objektivtillbehör

Förbättra ditt perspektiv med objektivtillbehör från Canon. Vårt utbud av objektivlock, väskor och påsar ser till att skydda dina objektiv när du inte använder dem. Vi har motljusskydd och objektivfilter som är särskilt utformade för att skydda och hjälpa ditt objektiv i olika arbetsförhållanden, till exempel skydda mot ströljus eller ge en bättre närbild av naturen.

Canon RF 85mm F1.2L USM
Betyg och recensioner

Teleobjektiv

Med ett teleobjektiv kan du fotografera sport, natur och evenemang på långt håll, utan att störa händelserna. Utforska Canons teleobjektiv och se hur långt kreativiteten tar dig.
Läs mer

Relaterade produkter