PROGRAMVARA OCH PLUG-IN

Programvara och plug-in för EOS VR-SYSTEMET

Upptäck hur du skapar uppslukande tredimensionellt innehåll med en kompatibel EOS-kamera i fullformat och RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE-objektivet, samtidigt som du anammar ett enklare och effektivare arbetsflöde med EOS VR-SYSTEMET.
EOS VR Utility

EOS VR Utility

Det som tidigare var en komplex process för anpassning, synkronisering och sammanfogning med flera kamera-/filsystem har nu blivit oändligt mycket enklare tack vare Canons EOS VR Utility1. Det gör konvertering av stereoskopiska filmer och stillbilder för redigering och uppspelning till en mycket effektivare process.

Programvaruuppdatering för EOS VR Utility

Version1.2
 • – Stöd för RAW-film, bland annat 60 b/s med 8K/60P RAW LT (EOS R5 C)
 • – Stöd för GPU-acceleration (NVIDIA för Windows/Metal för Mac)
 • – Stöd för Apple Silicon
 • – Ytterligare exportfilformat (Windows)
 • – Alternativ för objektivmask
Canon Camera

Ekvirektangulär projektion

För att 180° VR-filmer eller -stillbilder ska kunna upplevas korrekt via ett VR-headset måste ordningen på bilderna för vänster och höger öga växlas och de två runda fisheye-bilderna måste projiceras ekvirektangulärt. Den här ekvirektangulära projektionen kräver Canons EOS VR Utility och omvandlar effektivt de två runda fisheye-bilderna till två ”fyrkantiga” bilder sida vid sida (ett standardformat för 180° VR-bildfiler), redo att visas på ett VR-headset eller redigeras i ett kompatibelt program eller NLE-system. En kryssruta i EOS VR Utility gör det möjligt för användare att växla mellan konverterade och icke-konverterade vyer.

Stöd för RAW-film (8K/60P)

Kompatibla RAW-filmfiler inspelade med kameror som stöds (bland annat 8K/60P RAW LT-filer från EOS R5 C) bearbetas automatiskt i EOS VR Utility, vilket förenklar RAW-arbetsflödet ytterligare. Grundläggande justeringar, bland annat för vitbalans, ISO, ljusstyrka, färgomfång och gamma, möjliggör professionella resultat med ett stort dynamiskt omfång.

EOS VR Utility - RAW controls crop
EOS VR Utility

Grundläggande redigering

Förhandsgranska och spela upp videofilen samtidigt som du markerar de in- och utpunkter du vill exportera.

Flera exportalternativ

Videofiler kan exporteras till olika upplösningar och professionella kodekar, bland annat DPX- och ProRes-filer (Mac), redo för redigering och klassificering i ett kompatibelt NLE-program, t.ex. Adobe Premiere Pro. Stillbilder exporteras som JPEG-filer.

EOS VR Utility

EOS VR-plug-in för Adobe Premiere Pro

Med det nya EOS VR-plug-in för Adobe Premiere Pro1 kan innehållsskapare konvertera och redigera innehåll direkt från NLE-programmet och utföra specialuppgifter som klassificering och redigering.

Programvaruuppdatering för EOS VR-plug-in

Version1.2
 • – Stöd för GPU-acceleration (NVIDIA för Windows/Metal för Mac)
 • – Stöd för Apple Silicon
 • – Alternativ för objektivmask
EOS VR-plug-in Adobe Premiere Pro

Varför Premiere Pro?

Adobe Premiere Pro är det branschledande programmet för att skapa avancerat och uppslukande VR-innehåll. Med Canons EOS VR-plug-in för Adobe Premiere Pro kan du automatiskt utföra den ekvirektangulära konverteringen och smidigt importera dina Canon VR-filer i ett enda steg. De konverterade filerna kan sedan enkelt läggas till i din tidslinje och redigeras och klassificeras som vanligt, redo för slutlig export och distribution.

Prenumerera och få ännu mer

Alla användare kan ta del av en kostnadsfri provperiod och konvertera stillbilder och filmer som är kortare än två minuter. Om du vill exportera filmer som är två minuter eller längre med EOS VR Utility, eller importera med EOS VR-plug-in för Adobe Premiere Pro, krävs dock en avgiftsbelagd prenumeration.

EOS VR Utility

Relaterade produkter

 1. EOS VR Utility och EOS VR-plug-in för Adobe Premiere Pro krävs för att utföra den ekvirektangulära projektionen med lagrade 180° VR-bilder från en kompatibel Canon-kamera. Version 1.2 eller senare av EOS VR Utility möjliggör konvertering av Canon RAW-filer som stöds, däribland 8K RAW LT/60P från EOS R5 C (kompatibla RAW-format kan variera beroende på kamera), plus stöd för Apple Silicon och GPU-acceleration. En avgiftsbelagd prenumeration kan krävas för att konvertera videor som är längre än 2 minuter, vilket kräver ett Canon-ID. Installation av ett specifikt HEVC Activator för kameran som används krävs även.
 2. Kan kräva den senaste uppdateringen av firmware för VR-kompatibilitet

  OBS! DEN HÄR VR-SYSTEMPROGRAMVARAN KAN SKILJA SIG FRÅN DEN KOMMERSIELLA PRODUKTEN.