Maxa din stop motion-animering

stop-motion-camera-firmware

Maxa din stop motion-animering

Maxa din stop motion-animering

Den nya firmware versionen för stop motion-animering ökar upplösningen i Live View till 1 920 x 1 280 från Canons normala 960 x 640 vid anslutning till kompatibel programvara för stop motion-animering, som Dragonframe. Det gör det enkelt för animatörer att bekräfta fokus och rörelse i varje bild.

pro-stop-motion-8

Större Live View

Live View är avgörande för animatörer som skapar stop motion-animeringsfilmer. Animatörer använder kamerans fjärrstyrda Live View för att granska viktiga detaljer och fatta beslut i programvaran för stop motion-animering, som Dragonframe. Canons firmware för stop motion-animering ökar Live View till 1 920 x 1 280, vilket hjälper animatörer att se subtila rörelser för förfinad animering.

Manuell fokuspeaking via USB

Canon har lagt till att manuell fokuspeaking över USB fungerar med programvara för stop motion-animering, som Dragonframe.

När fokuspeaking visas på hela skärmen kan animatören fånga små detaljer med precision och justera för önskat skärpedjup.

Kritiskt fokus på motivets ögon (med hjälp av den röda kanten) ger animatören självförtroende att sekvensen flyter på enligt anvisningarna.

Larger Live View

Aperture Lock

Ställ in bländarvärdet via funktionen ”Aperture Lock” i programvaran Dragonframe. Den här datorstyrda bländarfunktionen minskar det bländarbaserade flimret som kan förstöra animeringar.

Aperture Lock

Focus Position Memory

Funktionen Focus Position Memory möjliggör exakt manuell fokusering på ett motiv via datorstyrning med programvaran Dragonframe. Användaren kan ställa in en programmerbar fokusposition för att säkerställa att det inte finns några fokusändringar vid animering under flera dagar. Focus Position Memory är möjligt med alla EOS RF-objektiv.

Focus Position Memory

Jämförelsetabell för standardfirmware kontra firmware för stop motion-animering

Funktioner för EOS R, EOS RP och EOS R6 Mark II Standardfirmware Firmware för stop motion-animering
Upplösning i Live View 960 x 640 1 920 x 1 280
Manuell fokuspeaking i Live View
HDMI-utgång
Focus Position Memory
Aperture Lock

Viktig information om installerad firmware för stop motion-animering för EOS R, EOS RP och EOS R6 Mark II:

 • HDMI-utgång är inte tillgänglig
 • [Disp. perfomance/Visningsprestanda] kan inte ställas in
 • Det går inte att visa inspelningsskärmen med upplösning 1 920 x 1 280 pixlar och MF-peaking visas inte även om [MF peaking settings/Inst. av MF-peaking] är inställt på [On/På] under följande förhållanden: 
  • När ett EF-S-objektiv används
  • När [Multiple Exposure/Multiexponering] är inställt
  • När [Cropping/aspect ratio/Beskärning/sidförhållande] är inställt på alternativ [1.6x (crop)/1,6x (beskärning)]
  • När inspelningsskärmen förstoras
  • När du håller ned avtryckaren efter fotografering

Relaterade produkter

Du kanske även är intresserad av