Förfalskningar

Piratkopierade Canon-produkter är svårare att upptäcka, och förmodligen farligare, än du kanske tror. Piratkopierade, eller ”falska”, Canon-produkter kan vara nästan identiska med äkta Canon-produkter, men det är de inte. Canon-produkter som ofta piratkopieras är tonerkassetter, bläckpatroner, batterier, laddare och kameratillbehör.

Att tillverka, importera eller sälja piratkopierade produkter är brottslig verksamhet. Canon samarbetar med polisen, tullen och organisationer samt myndigheter mot piratkopiering i Europa, Mellanöstern och Afrika för att ta itu med handeln av piratkopierade Canon-produkter.

Följande information hjälper dig att förstå farorna med att använda piratkopierade Canon-produkter, hur sådana identifieras och vad du ska göra om du tror att du har köpt en.

Faror med att använda piratkopierade Canon-produkter

Säkerhet

Piratkopierade Canon-produkter har inte tillverkats och testats i enlighet med de strikta kvalitetsstandarderna för äkta Canon-produkter, vilket kan leda till att du eller produkten skadas. Piratkopierade batterier kan till exempel bli alltför varma, läcka eller explodera vid användning och orsaka allvarlig personskada eller irreparabel skada på produkten.


Kvalitet

Piratkopierade Canon bläckpatroner och tonerkassetter kan läcka, blockera skrivarens skrivhuvud eller leda till ränder eller suddig färg. Risken är att piratkopierade patroner och kassetter har avsevärt sämre utskriftskapacitet än äkta produkter. Utskriftskapaciteten för piratkopierade patroner och kassetter som Canon har testat ligger mellan 28 % och 69 % jämfört med äkta Canon-patroner och -kassetter.


Miljö

Äkta Canon-produkter efterlever internationella och europeiska lagar, bl.a. WEEE, RoHS-direktivet och REACH-förordningen. Piratkopierade produkter efterlever sällan dessa lagar och utgör därför en större risk för miljön.

Så här identifierar du piratkopierade Canon-produkter

Canons bläckpatroner, lasertoner, kopieringstoner och batterier till kameror och videokameror

Ett unikt Canon-hologram finns på förpackningen till alla äkta bläckpatroner1, lasertoner, kopieringstoner och batterier till kamera och videokamera från Canon.


Hologrammet har en unik färgskiftningsfunktion som visas som en regnbågsskimrande guldfärg när den ses framifrån, men ändras till en mörk regnbågsskimrande grön färg när det vinklas horisontellt. Om hologrammet är falskt sker inte denna förändring, eller är förändringen mycket liten.

Hologram - Top and Bottom

Saker att hålla utkik efter på piratkopierade produkter

  • Falska hologram visas ofta på ett ovårdat sätt och ser ut att vara skadade, suddiga eller av fel färg eller storlek.
  • Canons logotyper på piratkopierade förpackningar kan vara av fel färg, teckensnitt eller storlek.
  • Förpackningar kan se ut att ha återförslutits, återanvänts eller manipulerats.
  • Förpackningen kan ha stavfel eller sakna skiljetecken.
  • Var försiktig med återförsäljare med ovanligt låga priser.
  • Var försiktig när du köper på auktionssidor på internet. Inte alla produkter som köps från dessa sidor är piratkopierade, men personer som ägnar sig åt piratkopiering använder ofta auktionssidor för snabbhet, anonymitet och global räckvidd. Vi har bekräftat rapporter om att piratkopierade Speedlite-produkter och batterier till Canons digitalkameror och videokameror säljs via dessa sidor, så var försiktig när du använder auktionssidor.

Vad du ska göra om du tror att du köpt en piratkopierad produkt

Använd inte en Canon-märkt produkt som du har köpt om du är osäker på dess äkthet, och kontakta i så fall en auktoriserad Canon-återförsäljare eller oss på ipr.info@canon-europe.com.

Vi kan tyvärr inte ersätta piratkopierade Canon-produkter, men vi bör kunna kontrollera huruvida en produkt är äkta eller inte och ge skriftlig information om produktens äkthet.

Säkerställ att du köper äkta Canon-produkter genom att gå till vår sida Återförsäljare se (den icke-fullständiga) förteckningen över auktoriserade återförsäljare av Canon-produkter.

Du kanske även är intresserad av:

Fraudulent store warnings

Varning om falska butiker

Var vaksam när du handlar Canon-produkter online. Se till att du använder en av våra officiella Canon-butiker. Lär dig att känna igen dem här.

Fraudulent stores -Legal & compliance

Regelefterlevnad

Vi följer relevanta lagar och regler i de länder som vi är verksamma i. Läs mer om våra redogörelser, ställningstaganden och riktlinjer avseende regelefterlevnad.

1 Den europeiska bläckpatronsförpackningen av plast eller blisterförpackning har eventuellt inte det unika hologrammet.