Piratkopiering

Piratkopierade Canon-produkter är svårare att upptäcka, och förmodligen farligare, än du kanske tror. Piratkopierade, eller ”falska”, Canon-produkter kan vara nästan identiska med äkta Canon-produkter, men det är de inte. Canon-produkter som ofta piratkopieras är tonerkassetter, bläckpatroner, batterier, laddare och kameratillbehör.

Att tillverka, importera eller sälja piratkopierade produkter är brottslig verksamhet. Canon samarbetar med polisen, tullen och organisationer samt myndigheter mot piratkopiering i Europa, Mellanöstern och Afrika för att ta itu med handeln av piratkopierade Canon-produkter.

Counterfeit

Faror med att använda piratkopierade Canon-produkter

Säkerhet
Piratkopierade Canon-produkter har inte tillverkats och testats i enlighet med de strikta kvalitetsstandarderna för äkta Canon-produkter, vilket kan leda till att du eller produkten skadas. Piratkopierade batterier kan till exempel bli alltför varma, läcka eller explodera vid användning och orsaka allvarlig personskada eller irreparabel skada på produkten.

Kvalitet
Piratkopierade Canon bläckpatroner och tonerkassetter kan läcka, blockera skrivarens skrivhuvud eller leda till ränder eller suddig färg. Risken är att piratkopierade patroner och kassetter har avsevärt sämre utskriftskapacitet än äkta produkter. Utskriftskapaciteten för piratkopierade patroner och kassetter som Canon har testat ligger mellan 28 % och 69 % jämfört med äkta Canon-patroner och -kassetter.

Miljö
Äkta Canon-produkter efterlever internationella och europeiska lagar, bl.a. WEEE, RoHS-direktivet och REACH-förordningen. Piratkopierade produkter efterlever sällan dessa lagar och utgör därför en större risk för miljön.

Så här identifierar du piratkopierade Canon-produkter

Sådana piratkopierade Canon-produkter omfattar bläckpatroner, bläckflaskor, kopieringstoner och kameratillbehör, som batterier, laddare, linsskydd, fjärrkontroller och väskor.

Ett unikt Canon-hologram finns på förpackningen till alla äkta bläckpatroner1, bläckflaskor, kopieringstoner och batterier från Canon.

Hologrammet har en unik färgskiftningsfunktion som visas som en regnbågsskimrande guldfärg eller rödguld färg när den ses framifrån och ändras till en mörk regnbågsskimrande grön färg när det vinklas horisontellt. Om hologrammet är piratkopierat ändras normalt inte färgen till en mörk regnbågsskimrande grön färg.

Saker att hålla utkik efter på piratkopierade produkter

– Falska hologram visas ofta på ett ovårdat sätt och ser ut att vara skadade, suddiga eller av fel färg eller storlek.
– Canons logotyper på piratkopierade förpackningar kan vara bristfälligt framställda, ha fel färg, teckensnitt eller storlek.
– Förpackningen kan se ut att ha återförslutits, återanvänts eller manipulerats.
– Förpackningen kan ha stavfel eller sakna skiljetecken.
– Var försiktig med återförsäljare med ovanligt låga priser.
– Var försiktig när du handlar online och på auktionssidor på internet. Alla produkter som köps online är inte piratkopierade, men förfalskare använder ofta internet för att sälja piratkopierade produkter på grund av snabbheten, anonymiteten och den globala räckvidden, så var vaksam när du handlar online.

Vad du ska göra om du tror att du köpt en piratkopierad produkt

Använd inte en Canon-märkt produkt som du har köpt om du är osäker på dess äkthet, och kontakta i så fall en auktoriserad Canon-återförsäljare eller oss på ipr.info@canon-europe.com
Vi kan tyvärr inte ersätta piratkopierade Canon-produkter, men vi bör kunna kontrollera huruvida en produkt är äkta eller inte och ge skriftlig information om produktens äkthet. 
Säkerställ att du köper äkta Canon-produkter genom att gå till vår sida Återförsäljare för att se en icke-fullständig förteckning över auktoriserade återförsäljare av Canon-produkter.

Du kanske även är intresserad av

  1. den europeiska bläckpatronsförpackningen av plast eller blisterförpackning har eventuellt inte det unika hologrammet.