EOS R-adaptrar

Anslut ditt EOS R-system till EF- och EF-S-objektiven
Canon Camera

Integrera och utöka

EOS R-systemets adaptrar har fullständig kompatibilitet med Canons EF- och EF-S-objektiv, vilket gör att användare av kameror med Canon EOS R-systemet som även äger en EOS-kamera har fullständig integrering med befintliga objektiv1.

Använd dina EF-S-objektiv med EOS R-systemet

EF-S-objektiven är utformade för EOS-spegelreflexkameror med APS-C-sensor, men de kan även användas på kameror med EOS R-systemet via adapter. Kameran producerar automatiskt beskurna bilder som passar den mindre bildcirkeln i EF-S-optik.

Objektiv som är kompatibla med EOS R

Upptäck objektiven som kan användas med EOS R-adaptrarna.

Canon Camera
Canon Camera

Byggd för att hålla

EOS R-adaptrarna är byggda för att tåla professionell användning och har metallfattningar på front- och baksidan. De är dessutom vädertätade för att skydda mot damm och fukt, så att du kan fortsätta att fotografera även under de mest krävande förhållanden.

Utformade för att prestera

Förvänta dig att dina objektiv fungerar på samma sätt som de gör på EOS-systemkameror, med samma fantastiska prestanda och samma höga kvalitet.

Canon Camera
Canon Camera

Teknisk överlägsenhet

Canons tekniker utvecklade EOS R-systemets adaptrar för att bibehålla kompatibilitet, kvalitet och prestanda vid anslutning av EOS R till befintliga EF- och EF-S-objektiv.

Mount Adapter EF-EOS R

Med standardadaptern EF-EOS R kan du smidigt använda EF-S- och EF-objektiv på EOS R-kameror. Fotografer som redan har en uppsättning EF-S- eller EF-objektiv kan tryggt investera i EOS R-systemet med vetskapen om att deras befintliga objektiv kommer att fungera som förväntat.

Control Ring Mount Adapter EF-EOS R

Adaptern med kontrollring EF-EOS R erbjuder samma konvertering av objektivfattning som standardadaptern EF-EOS R, men lägger dessutom till en objektivkontrollring. Ringen är anpassningsbar och enkel att hitta utan att sänka kameran från ögat, vilket ger smidig manuell kontroll över olika inställningar.
Canon Camera

Anpassningsbara funktioner

Objektivkontrollringen kan programmeras via kamerans meny för att justera olika inställningar som bländare, slutartid, ISO-känslighet och exponeringskompensation.

Smidig, intuitiv hantering

Det är lätt att hitta objektivkontrollringen utan att behöva sänka kameran från ögat. Försiktiga klick ger en kännbar respons i tredjedelssteg eller halva steg (kan tas bort via Canon service, för filmskapare som inte vill ha klick mellan stegen).

Canon Camera

Drop-In Filter Mount Adapter EF-EOS R

Adaptern med drop-in-filter EF-EOS R tar funktionaliteten hos monteringsadaptern EF-EOS R och lägger till möjligheten att använda drop-in-filter, så att filter inte längre behöver fästas på objektivets främre del. Det är särskilt användbart för vidvinkelobjektiv med ett stort främre linselement. Det finns antingen ett variabelt neutralt densitetsfilter2 (V-ND) eller cirkulärt polarisationsfilter (C-PL). Även ett transparent filter (CL) är tillgängligt för fotografering utan filtereffekter.

Canon Camera

Adapter V-ND: variabelt neutralt densitetsfilter

Neutralt densitetsfilter hjälper till att reglera mängden ljus som kommer in i kameran, vilket är användbart för filmskapare som vill filma med en kombination av stor bländare/lång slutartid i starkt ljus. Det gör även att landskapsfotografer kan använda längre slutartider för att göra rörelser på himlen och i vatten suddiga2.

Adapter C-PL: Cirkulärt polarisationsfilter

Polariserande filter som minskar reflexer från fönster och vattenytor. Filtren ökar även färgmättnaden och bidrar till att ge bättre färgåtergivning och kontrast.

Canon Camera

Adaptertillbehör

 • CL-filter för Drop-in-filter Objektivadapter EF-EOS R

  Ett transparent filter för användare som har köpt drop-in-filteradaptern, men som inte vill ha några filtereffekter.

 • PL-filter för Drop-in-filter Objektivadapter EF-EOS R

  Ett cirkulärt polarisationsfilter som förstärker färg, kontrast och mättnad och kontrollerar oönskade reflektioner.

 • ND-filter för adapter med drop-in-filter EF-EOS R

  Ett neutralt densitetsfilter för att styra exponeringen i filmer och förlänga slutartider för en mängd olika kreativa rörelseeffekter i foton2.

Upptäck EOS R-systemet

EOS R-systemet bygger på över tre årtionden av kontinuerlig EOS-innovation och baseras på en banbrytande objektivfattning som erbjuder fler kreativa möjligheter och ännu fler intuitiva sätt att fånga varje ögonblick.

I händerna på proffsen

EOS R har snabbt fallit en mängd olika professionella fotografer och filmskapare i smaken. Upptäck hur de fick se vad den går för med att leverera bilder och filmer som de inte trodde var möjliga.

Du kanske även är intresserad av ...

 • EOS R3

  Den här systemkameran bygger på hastighet och är kameran som professionella sport-, nyhets- och naturfotografer har väntat på.

 • Objektivväljare

  Vår objektivväljare kommer att ta dig genom hela vårt utbud av objektiv och hjälper dig göra det perfekta valet för dig och din EOS-kamera.

 • EOS R5

  En professionell kompakt flaggskeppssystemkamera i fullformat ger fotografer och filmskapare högupplösta stillbilder och 8K-video.

 • EOS R6

  Med EOS R6 kan du vara kreativ på sätt du inte trodde var möjliga, oavsett vad du fotograferar och hur du fotograferar det.

 • Alla objektiv

  Canons hantverksskicklighet och den senaste optiska tekniken ser till att bilder och filmer har utmärkt kvalitet.

 • RF-objektiv

  EOS R-systemets innovativa objektiv ger supersnabb fokusering tillsammans med enastående optisk kvalitet.

 • Fullformatskameror

  Utforska din kreativitet med vårt utbud av spegelreflexkameror och kompakta systemkameror i fullformat.

 • Canon EOS R objektiv och tillbehör

  Upptäck objektiven och adaptrarna att använda med Canon EOS R

  1. Mer information finns bland tekniska data
  2. När den solida vita linjen på justeringsratten inte längre syns (ND250 eller högre) kan en blå färgton eller ojämnhet i täthet uppstå