UTSKRIFT OCH HANTVERK

Så här skapar du en blomsterkrans i papper

Pysselentusiasten Hannah Bullivant förklarar hur du gör en vacker blomsterkrans med vårtema med hjälp av en PIXMA-skrivare och Canon Creative Park.
En flicka leker med ett pappersbi medan en pojke som bär en blomsterkrans i blått papper sitter bredvid henne. Både kransen och biet har skapats med hjälp av en Canon-skrivare och mallar från Canon Creative Park.

För att fira vårens ankomst kan du skapa en huvudbonad i papper – ett prisvärt och plastfritt alternativ till traditionella blomsterkransar. Kreativt pyssel är mer än bara en rolig aktivitet – det kan även vara en avkopplande upplevelse som kan lugna ett stressat sinne. Om äldre barn hjälper sina yngre syskon blir det dessutom en aktivitet som hela familjen kan engagera sig i.

Här har pysselentusiasten Hannah Bullivant använt mallar i form av 3D-blommor och bin från Canon Creative Park för att skapa blomsterkransar med sina barn inför en vårfest. Ta en titt på hur de gjorde och upptäck de bästa tipsen för att skapa din egen unika huvudbonad.

Du behöver

1. Välj mallar

Designern Hannah Bullivant håller i en Canon Creative Park-blommall utskriven på en Canon PIXMA-skrivare.

Hannah skrev ut blomsterkransmallarna med hjälp av appen Canon Creative Park på sin smartphone och genom att ansluta till sin skrivare i Canon PIXMA TS5350a-serien, men det fungerar med alla kompatibla PIXMA-skrivare.

Det finns en mängd olika blommallar att välja bland i Canon Creative Park, bland annat 3D-blommor, solrosor och rosor.

Små eller medelstora mallar passar perfekt på kransens bas. Genom att involvera barnen i att välja mallar kan de skapa en unik blomsterkrans som de valt själva. ”Jag tyckte verkligen om att välja pyssel”, säger Hannahs dotter Frankie, som valde 3D-blommorna i olika färger och en mall i form av ett bi. Samtidigt ville Hannahs yngsta, Auden, ha en stor blå blomma.

Din design kan vara så enkel eller komplex som du vill. Du kan lägga till fler mallar eller hålla dig till ett minimalistiskt utseende. Du behöver inte ens hålla dig till blommor. Du kan skapa en krans med fjärilstema, med 3D-fjärilsmallar, eller de lite mer utmanande väggdekalerna med 3D-fjärilar. Du kan även använda 3D-hjärtmallar eller en dinosauriemall för en födelsedagsfest med tema.

Med Creative Park kan du skriva ut direkt från din smartphone, så när du har valt mallar kan du skriva ut dem på Canons matta fotopapper.

2. Vik, fäst och sätt ihop

Designern Hannah Bullivant sitter bredvid en ung flicka som klipper ut blommallar hämtade från Canon Creative Park.

En sax funkar för att klippa ut dina mallar, men du kan behöva en skärbräda och en hantverkskniv för några av de mer komplicerade designerna, så det bör en vuxen hjälpa till med.

En ung pojke ler mot kameran samtidigt som han håller i en blå pappersblomma tillverkad utifrån en Canon Creative Park-mall.

Se till att göra skåror längs linjerna på mallarna med en linjal när du viker eftersom det ger en bättre form när du är klar.

Nu är du redo att skapa dina mallar. Följ instruktionerna i Canon Creative Park för varje mall, eftersom du kan behöva göra skåror längs linjerna innan du viker. Du kan använda en limpistol för att fästa ihop mallarna, men du kan även använda limstift eller PVA. Glue dots kan vara bättre lämpade för yngre pysslare, men Hannah tyckte att limpistolen fungerade bäst för sina barn under övervakning. ”Auden klarade av att använda limpistolen, medan jag övervakade noga”, säger hon. ”Limpistolen går mycket snabbare än PVA, så den passar perfekt för otåliga barn!”

För att göra kransen unik kan du dekorera med färg, glitter eller filtpennor. Det är ett bra sätt att engagera barnen, eftersom de kan dekorera mallarna innan de viks och lägga till ytterligare ett roligt element i pysselprojektet, särskilt om barnen gillar att få ut färgerna. Det är dessutom ett underbart sätt att skapa blomsterkransar att ge bort, eftersom du kan dekorera mallarna och ge dem ett personligt inslag.

3. Skapa kransen

En ung flicka ler medan hon lindar bruna band runt ett hårband i metall för att skapa basen till en blomsterkrans.

När du skapar blomsterkransen rekommenderar Hannah att du börjar med en stadig bas. Hon använde ett hårband i metall att linda banden runt, men du kan använda ett hårband som du redan har och ge det ett nytt utseende. Om du använder metalltråd för att forma basen gör du det innan du låter barnen hjälpa till, eftersom ändarna kan vara vassa. När du har skapat en basform vrider du ihop ändarna och viker in dem så att det inte finns några vassa delar.

Designern Hannah Bullivant hjälper en ung flicka att fästa pappersblommor skapade med Canon Creative Park-mallar på ett hårband med hjälp av en limpistol.

Blomsterkransar i papper passar inte bara på våren. De kan lysa upp tillvaron när som helst under året och är ett bra pysselprojekt under regniga dagar. Du kan bära din blomsterkrans en vanlig vardag för att muntra upp dig själv. Du kan även anordna en temafest och visa upp den, eller sätta på dig den inför en dag på stranden om du vill ta några roliga semesterbilder.

Oavsett om du använder ett hårband du redan har eller metalltråd för att bilda en rund blomsterkrans bör du se till att dölja basen. Hannah hjälpte Frankie att linda brunt pysselsnöre runt ett hårband i metall och sedan fästa ändarna med en limpistol. Du kan även använda band eller överblivet material. När du har fäst det ordentligt har du en bas att börja fästa dina färdiga mallar på. ”Auden deltog med glädje och uppskattade allt”, säger Hannah.

En ung flicka hjälper en ung pojke att sätta en blomsterkrans i blått papper på huvudet

Auden tyckte om att leka med de små bina innan vi satte fast dem på kransen. Han lekte att de surrade och flög runt. Det här är ett bra sätt att involvera yngre barn. Pyssel kan även fungera som ett sätt för dem att knyta an till varandra. Frankie hjälpte till exempel sin lillebror att skapa och sätta på sig blomsterkransen.

En ung flicka tittar ner på marken för att visa sin blomsterkrans i papper för kameran.

Frankie gillade verkligen den färdiga blomsterkransen och ville bli fotograferad när hon hade den på sig, så glöm inte att ta en bild för att bevara minnet så att dina barn kan titta på den flera år senare.

När du har fäst mallarna på hårbandet – du kan använda så många eller så få som du vill – lägger du det åt sidan för att låta limmet torka. Sedan kan du fira med stil, oavsett om det är en modevisning, en fest eller en rolig dag ute i parken.

Blomsterkransar är ofta synonyma med festligheter, så varför inte sätta på er papperskransarna och ställa till med en fest hemma, med musik i trädgården och ett tält för picknick? ”Frankie har hängt kransen ovanför spegeln på hennes sminkbord och ser fram emot att ha på sig den under festerna i sommar”, säger Hannah.

Och de är inte bara avsedda för barn. Du kan skapa en snygg version för en utekväll eller ha på dig den under en födelsedagsfest. Du kan till och med ge bort din färdiga blomsterkrans till en vän eller familjemedlem. Om du använder deras favoritfärg eller en blomma som de älskar blir det en genomtänkt handgjord present.Hitta mer papperspysselinspiration på vår Pinterest-sida och dela med dig av dina egentillverkade blomsterkransar med oss via hashtaggen #MadeWithPixma.Skrivet av Tamzin Wilks

Relaterade produkter

Relaterade artiklar