Hej! Det är vi som är Canon Svenska AB

Medarbetardriven kultur

På Canon får du stöd och uppmuntran från kollegor som delar dina ambitioner och hjälper dig att lyckas och växa. Våra ledare ger dig friheten att prova nya saker och du ingår i en kultur där vi delar våra framgångar och lär av varandra. Du kan bli en av oss och forma framtiden för ett starkt, ambitiöst och hänsynsfullt företag. Tillsammans gör vi skillnad.
Canon Camera

Kyosei som företagsfilosofi

Vår företagsfilosofi och kärna är Kyosei som är ett japanskt ord och betyder "Att leva och arbeta tillsammans för allas bästa”. Filosofin ligger som grund för hur vi sköter våra affärer och behandlar varandra. Vi tror mycket på medarbetardrivna projekt som stärker engagemanget och kulturen inom Canon. Det gynnar oss alla och får dig som medarbetare att växa och utvecklas.

Canon Camera
Canon Camera

För att skapa en ljus framtid tillsammans

Med Kyosei som filosofi är det naturligt att Canon engagerar sig i socialt hållbarhetsarbete. Vårt fokus är att stötta unga människor på olika sätt. Vi i Sverige har ett samarbete med My Dream Now, Mentor Sverige, Ronald McDonald Barnfond och vi är även engagerade i Canon EMEAS program Canon Young People Programme. Canon Young People Programme stärker ungdomar från olika bakgrunder i visuellt berättande och hållbarhetsfrågor.

En engagerad ledning och medarbetardrivna projekt

Vi har en öppen företagskultur och en mycket engagerad företagsledning. Canons bidrag är att se till att digitaliseringen som sker leder till en hållbar samhällsutveckling. Vår innovation gör oss branschledande inom teknik på olika områden, säger Christer Byfors VD för Canon Svenska AB.

Pernilla Gullin är HR Direktör och leder och definierar medarbetaragendan framåt. Kyosei, tanken på att leva och arbeta tillsammans för allas bästa, tycker jag är fenomenal. Det går in i hållbarhetstänket och det ger ett djup och en stabilitet i verksamheten. Kyosei ger bäring på social, ekonomisk och miljömässig hållbarhet samt värnar om våra medarbetares välmående, säger Pernilla Gullin.

Christer och Pernilla_2023 kopiera
Canon Camera

Canon Young People Programme

Canon Young People Programme är ett utbildningsinitiativ som stärker ungdomar från olika bakgrunder i visuellt berättande och hållbarhetsfrågor, och som genomfördes för första gången i Sverige 2022. Sju unga fotografer från Mentor Sverige skildrade FN:s Globala mål nummer 11; "hållbara städer och samhällen" i bild. Med kameran som verktyg har de utbildats i programmet av sociala entreprenören och fotografen Felicia Margineanu. Bilder och texter av de unga visades på Kulturhuset i Stockholm.

My Dream Now

Sedan 2014 har vi ett långsiktigt och starkt partnerskap tillsammans med My Dream Now. Hos oss har man möjlighet att på arbetstid engagera sig som klasscoach i My Dream Now. Tack vare engagerade medarbetare och insatser för social hållbarhet har vi tillsammans med My Dream Now inspirerat ungdomar att hitta egna vägar till jobb och drömmar.

Canon Camera
Canon Camera

Mentor Sverige

Canon är även partner till Mentor Sverige sedan 2023 och det ger ännu fler möjligheter för våra engagerade medarbetare att delta i olika aktiviteter och mentorskap för unga. Mentor Sverige är en ideell organisation grundad av HMD Silvia 1996, vars vision är en värld där unga får växa och utvecklas hälsosamt och drogfritt.

Ronald McDonald Barnfond

Vi är stolta samarbetspartners till Ronald McDonald Barnfond som är en insamlingsstiftelse med 90-konto. Stiftelsen bygger Ronald McDonald Hus där familjer med svårt sjuka barn kan bo under tiden det sjuka barnet vårdas på sjukhuset intill. Det finns idag fem Hus runt om i Sverige och fonden arbetar för att kunna öppna ett sjätte Hus intill Karolinska Universitetssjukhuset i Solna så att fler familjer med svårt sjuka barn ska få må bättre med sina nära och kära, nära.

Ronald McDonaldhuset
Canon Camera

Fokus på friskvård tillsammans

Friskvårdsgruppen på Canon Svenska drivs av medarbetarna och arrangerar allt från hälsoföreläsningar till olika typer av träningsaktiviteter tillsammans. På huvudkontoret i Solna har vi fri tillgång till gym och lokaler för träning. En extra friskvårdstimme per vecka under arbetstid är ett exempel på något som friskvårdsgruppen drivit fram och som nu är en extra förmån för alla medarbetare.

Fakta om Canon Svenska AB

Canon Svenska AB ingår i Canon EMEA med huvudkontor i London och Amsterdam och är en del i den globala koncernen Canon Inc. Vi erbjuder produkter och tjänster inom innovativ bildhantering. Allt från kameror, skrivare och tryckeriutrustning till tjänster för lagring och delning av bilder, dokumenthantering och digitalisering av processer. I Sverige är vi ca 300 medarbetare och omsätter 1,1 miljarder kronor genom direktförsäljning, franchise och fristående återförsäljare.

Försäljningen av företagsprodukter och tjänster sker direkt, genom fristående återförsäljare och genom franchisingkedjan Canon Business Center som har ca 200 medarbetare. Konsumentprodukter inom bildhantering marknadsförs och säljs genom rikstäckande kedjor, distributörer och enskilda fackhandlare.

Canon Camera
Canon Camera

Vill du jobba hos oss? Förmåner på Canon Svenska AB

Vad vi erbjuder:

  • Marknadsmässig lön och attraktiv bonusmodell
  • Tjänstebil (för alla våra säljare)
  • Förmånlig tjänstepensionsplan och försäkringar
  • Hybrid arbetsplats där du har möjlighet att arbeta från våra fina lokaler i Stockholm, Malmö, Göteborg och Helsingborg men även från hemmet
  • På Canon värdesätter vi worklife balance. Vi tillämpar därför flextid och arbetar 37,5 timmar per arbetsvecka
  • Friskvårdsbidrag och fri tillgång till gym på huvudkontoret i Solna
  • Skräddarsytt utbildningsprogram för säljare- My Canon Journey
  • Stora utvecklingsmöjligheter inom Canon Svenska men även internationellt

Jobba inom Canon

Canon berikar liv och företag på otroliga nya sätt. Upptäck varför vi är världens ledande företag inom bildbehandling.