KOMPAKTKAMEROR

Därför är PowerShot G7 X Mark III den bästa kompakta Canon-kameran för kreativt innehåll

Upptäck hur den här 4K-streamingkameran i fickformat kan locka fram din kreativitet och smidigt få plats i din vardag.
En kvinna ställer in sin Canon PowerShot G7 X Mark III bredvid sin bärbara dator för att filma en yogalektion från sitt vardagsrum.

Oavsett vilket innehåll du gillar att skapa krävs det verktyg om du vill uttrycka dig själv, som kan hjälpa dig att släppa loss din kreativa gnista i vardagen. Canon PowerShot G7 X Mark III med 4K-film, en sensor på 20,1 MP och en uppfällbar touchskärm i det kompakta kamerahuset, vilket gör den till den perfekta kreativa följeslagaren.

Oavsett om du är en vloggare, yoga-instruktör, kontorsarbetare, förälder eller musiker kan den här kameran i fickformat användas som webbkamera för videosamtal och trådlös livestreaming samt för att filma utomhusäventyr, dagliga vloggar och semesterbilder. Canon PowerShot G7 X Mark III är kompakt och hjälper dig att fånga och dela de viktiga ögonblicken med ett mångsidigt vidvinkelobjektiv på 24 mm, 4,2x zoomobjektiv, ett avancerat bildstabiliseringssystem för bilder utan kameraskakningar samt inbyggd intuitiv och lättanvänd teknik.

Här berättar tre innehållsskapare – Sarah Malcolm som är yoga-instruktör online och influencer på sociala medier, Mei-Ying Chow som är vloggare och scrapbook-expert samt Jamie James som är videofilmare och fotograf – om hur den här kameran hjälper dem att visa upp sitt arbete, sitt liv och sin konst online.

Mei-Ying Chow

Vloggar sina skapelser

En Canon PowerShot G7 X Mark III på ett bord, med en SELPHY Square QX10 och en klippbok.

Mei-Ying Chow studerar ekonomi sista året på King's College London och har 90 000 YouTube-prenumeranter. Hon är en scrapbook-expert som har byggt upp sitt eget varumärke under de senaste sju åren med dagliga vloggar i sociala medier och hon använder PowerShot G7 X Mark III för att dokumentera både sitt liv som student och sina skapelser.

”Jag har skapat scrapbooks på min kanal under de senaste fem eller sex åren och har alltid fört dagbok”, säger Mei-Ying. ”I den här filmen skapade jag en sida till min systers examen, som ägde rum 2018. Eftersom jag inte kommer att ha någon examen i år, då den har skjutits upp, tänkte jag att jag skulle få ut mesta möjliga av hennes.”

En Canon PowerShot G7 X Mark III-kamera som pekar nedåt på ett stativ filmar en kvinna som skapar en sida av en klippbok på en säng.

Mei-Ying filmade sitt klippboksskapande med bilder ovanifrån och närbilder som tagits med G7 X Mark III, kombinerat med vackra utskrifter från SELPHY Square QX10-skrivaren via hennes smartphone.

En kvinna tar en bild av en klippbok ovanifrån med en Canon PowerShot G7 X Mark III-kamera.

Vloggaren Mei-Ying Chow var mycket nöjd med G7 X Mark III:s funktioner för bildstabilisering, eftersom hon ofta föredrar att fotografera utan stativ.

”Touchskärmen på G7 X Mark III gör det mycket enklare när jag filmar på nära håll eftersom autofokusen är väldigt snabb när du rör vid det och det är lättare att bibehålla fokus”, säger Mei-Ying. Hon är även nöjd med Canons stativgrepp HG-100TBR, som hjälper henne att filma i det trånga studentboendet. Stativgreppet är helt trådlöst och levereras med den löstagbara Bluetooth-fjärrkontrollen BR-E1, vilket gör det enkelt att använda var du än är.

”Den låga höjden på stativgreppet HG-100TBR är perfekt eftersom mitt studentrum är väldigt litet, så jag är beroende av att ha ett litet stativ på rätt höjd”, förklarar hon.

Tydligt ljud är också viktigt för Mei-Yings onlinevideor, med ljudeffekter som förbättrar den övergripande upplevelsen av scrapbook-lektionerna på hennes kanal. Den lätta stereomikrofonen DM-E100 från Canon ansluts direkt till kameran för att fånga stereoljud.

I kombination med en extern mikrofon säger Mei-Ying att ”ljudkvaliteten hos PowerShot G7 X Mark III är mycket bättre än den inbyggda mikrofonen i min spegelreflexkamera. Mikrofonen är riktigt skarp och jag gillar de lager den tillför, så att man kan höra när saxen klipper och de olika ljuden – man får använda alla sinnen. Jag försöker att inte stänga av de ljuden när jag lägger på musik eftersom de gör det mer spännande.”

Den senaste firmware uppdateringen gör PowerShot G7 X Mark III perfekt för vloggare som Mei-Ying, tack vare det nya särskilda vloggningsläget.

Sarah Malcolm

Yoga via livestreaming från vardagsrummet

En kvinna ställer in sin Canon PowerShot G7 X Mark III bredvid sin bärbara dator för att livestreama en yogalektion.

För skapare som Sarah, som har fler än 1 000 prenumeranter, går det att livestreama video direkt till YouTube med Canon PowerShot G7 X Mark III.

En ung kvinna i en ljus topp utövar yoga i sitt vardagsrum, medan en Canon PowerShot G7 X Mark III-kamera filmar hennes rörelser.

”Ansiktsspårningsalternativet på PowerShot G7 X Mark III är verkligen användbart”, säger yoga-instruktören Sarah Malcolm, ”så att jag alltid är i fokus under mina lektioner”.

Den Londonbaserade onlineyoga-instruktören och influencern på sociala medier, Sarah Malcolm, håller sina yoga-lektioner live via Zoom® på grund av covid-19-pandemin och behöver en enkel lösning för sina elever.

”Jag gick över till att hålla lektioner online i början av 2020, när allt mitt studioarbete var tvunget att upphöra över en natt”, säger Sarah. ”Men övergången visade sig vara riktigt kraftfull och på något sätt medförde den ännu mer kontakt än tidigare. Det bästa med den här lösningen är enkelheten.

Med G7 X Mark III kan hon filma yoga-lektionerna. Med en DM-E100-stereomikrofon för högkvalitativt ljud, nätadaptern PD-E1 för konstant tagning och stativgreppet HG-100TBR för stabilitet upplevde Sarah att utrustningen överlägset överträffade telefonens och den bärbara datorns kvalitet. G7 X Mark III ger även användare möjlighet att utnyttja en ren HDMI-utgång i 4K-upplösning om så önskas.

”Jag blev förvånad över skillnaden i kvalitet när jag konfigurerade kameran för mina onlinelektioner”, säger Sarah. ”G7 X Mark III är lätt, enkel att använda och har en mycket bredare vy än min bärbara dators inbyggda kamera, så det är mycket enklare för mina elever att se mer. Att kunna se bilden på den 180-gradiga vinklingsbara LCD-skärmen är också mycket användbart, eftersom det innebär att jag inte hamnar utanför bilden.”

En ung kvinna i en grå tröja tar en bild ovanifrån på en fruktsmoothie och en kopp skummande kaffe.

Sarah blev enormt imponerad av bildkvaliteten hos Canon PowerShot G7 X Mark III, som har en sensor på 20,1 MP.

En fruktsmoothie, en kopp med skummande kaffe och en skiva apelsin på en skärbräda som fotograferats ovanifrån.

När hon inte undervisar online är Sarah även en av personerna bakom en podcast om mat och välbefinnande, Kitchen Club, och hon delar ofta bilder på näringsrika måltider och drycker på sin Instagram som har 17 500 följare. Hon använder bländaren på f/1,8–2,8 på G7 X Mark III för att skapa ljusstarka, skarpa bilder direkt i kameran. Tagen med en Canon PowerShot G7 X Mark III med 24 mm, 1/125 sek., f/1,8 och ISO 125. © Sarah Malcolm

Kameran kan även användas som webbkamera om du hämtar programvaran Canon EOS Webcam Utility, som fungerar med de flesta program för videokonferens och streaming. Det här gör den perfekt för yoga-instruktörer, och träningsinstruktörer i allmänhet, som erbjuder medlemsplattformar online.

När du filmar har PowerShot G7 X Mark III en röd kant runt bilden som en förbättrad inspelningsindikation, för extra bekräftelse. Och de förbättrade AF-funktionerna hos PowerShot G7 X Mark III gör att kreatörer som Sarah kan känna sig trygga med att vara i fokus under hela filmningen.

Jamie James

Rogivande vlogging i naturen

En man filmar sig själv med Canon PowerShot G7 X Mark III medan han mediterar nära en klippkant. Havet syns bakgrunden.

För Jamie James, som har varit filmare och fotograf på heltid under de senaste sex åren och som specialiserar sig på innehåll utomhus för varumärken som Vans och North Face, är mångsidig utrustning av hög kvalitet avgörande när han skapar sitt innehåll.

Jamie sätter sin Canon PowerShot G7 X Mark III på prov när han spelar in filmer och tar stillbilder ute i vildmarken. Kamerans höga bildfrekvens (upp till 120 bilder per sekund) och zoomobjektivet 4.2x 24-100mm f/1.8-2.8 visade sig passa utmärkt för de dramatiska klipporna på Jurassic Coast, som utgjorde Jamies bakgrund. I kombination med detta gör PowerShot G7 X Mark III:s bildstabilisering i fyra steg att du kan ta bilder med längre slutartider utan kameraskakning.

Med den senaste firmware uppdateringen har PowerShot G7 X Mark III utrustats med förbättrad bildstabilisering, vilket innebär att du kan fotografera med självförtroende, och den har även AF med ansiktsprioritet, vilket gör det enklare än någonsin att ta bilder på människor som rör sig.

En man böjer sig ned på en strand och fotograferar en gaslägereld med en Canon PowerShot G7 X Mark III.

Som videofilmare och fotograf som inte planerar bilderna för mycket är Jamie James entusiastisk över den mångsidighet som Canon PowerShot G7 X Mark III erbjuder.

Havsskum sköljs in mot en sandstrand i skymningen.

”Min kreativa process är att utforska och fotografera det som ser bra ut”, säger han. ”Det är bara att gå ut och se vad som händer och fånga det som händer i stunden.” Tagen med en Canon PowerShot G7 X Mark III med 100,8 mm, 1/200 sek., f/2,8 och ISO 160. © Jamie James

”Jag filmade mig själv när jag gjorde kaffe och några stretchövningar, eftersom jag ville dela lite av mitt liv och hur viktigt det är att tillbringa tid för sig själv i naturen och hur lugnande det kan vara”, säger han. ”Mångsidigheten hos det här objektivet är fantastisk – att kunna fånga vidsträckta landskap och att zooma in på snävare rörelser är helt otroligt.”

”Storleken är avgörande när man ska ut på långa äventyr, så att jag kan ha den i fickan och dra fram den och fotografera i RAW-format är grymt, eftersom jag slipper leta efter den i väskan och missa ögonblicket”, säger Jamie.

Den senaste firmware uppdateringen innebär att PowerShot G7 X Mark III även har kantlinjer för olika bildförhållanden, vilket gör det enklare att fotografera till olika plattformar och för utskrift. Du kan till och med ha en Instagram-anpassad markör som visas på skärmen medan du filmar, så att du vet att innehållet fungerar på sociala medier.

Du kan undvika överexponerade bilder genom att använda de zebramönstrade överläggen i PowerShot G7 X Mark III, vilket gör det lättare att markera områden som ska exponeras.

En man tar upp en Canon PowerShot G7 X Mark III-kamera från jackfickan.

Jamies utomhusäventyr innebär att han behöver utrustning som är tillräckligt kompakt och lätt för att kunna bäras till avlägsna platser, och G7 X Mark III har kapacitet att leverera för professionella filmskapare och fotografer i fickformat.

Att använda en webbkamera av hög kvalitet för videosamtal är också viktigt för kreatörer som Jamie, eftersom publiken får känna på kvaliteten i hans arbete – och det är möjligt med Canon PowerShot G7 X Mark III via en USB-anslutning.

”Som filmskapare och fotograf vill jag ge ett gott intryck. Om jag kan delta i ett Zoom®-möte och har konfigurerat bilden så att den verkligen blir bioliknande och det finns ett bra skärpedjup får kunderna en uppfattning om vad de kommer att få om de arbetar med mig.”

Skrivet av Lorna Dockerill

Relaterade produkter

Relaterade artiklar

 • FILM

  Tips för att förbättra dina filmer i sociala medier

  Fyra innehållsskapare diskuterar vad som utgör bra innehåll och hur man skiljer sig från mängden online.

 • VLOGGANDE

  Så blir du en vloggare

  Kom igång och skapa vloggar av hög kvalitet med våra vlogging-tips för nybörjare.

 • FOTOGRAFERING

  EOS R50 jämfört med EOS R10

  Vi jämför de viktigaste funktionerna och designen hos två APS-C-kameror i EOS R-systemet.

 • VLOGGANDE

  Möt PowerShot V10

  Upptäck varför Canons lilla 4K-vloggkamera är den perfekta allt-i-ett-utrustningen att börja med.