Sanne from Books & Quills is filmed writing in her journal.

VLOGGING

De bästa Canon-kamerorna för vlogging

Vlogging är ett bra sätt för människor att verkligen lära känna dig – och för att filma en vlogg behöver du en vloggkamera. Oavsett om du vill bli en influencer med tusentals följare eller bara vill dokumentera din hobby eller dina semesteräventyr – det finns mängder av möjligheter att vara kreativ och visa ditt verkliga jag med en vlogg. Visst finns det många vloggare där ute, men godhjärtade, kreativa individer med ett starkt budskap kommer alltid att hitta ett sätt att göra sin röst hörd.

Så nu är det helt upp till dig och ditt budskap. Men när det gäller de bästa Canon-kamerorna för vlogging gör de här tre det kul och enkelt för dig att levandegöra dina idéer, samtidigt som du får den videokvalitet och kreativa kontroll som behövs för att skapa en snygg vlogg. Alla tre vloggkamerorna från Canon har inbyggd Wi-Fi och Bluetooth. Du kan alltså dela dina videor och bilder direkt genom att trådlöst överföra dem till din smarta enhet och lägga ut dem på sociala medier.

A flatlay of a vlogger's equipment, including the Canon EOS 250D.

En perfekt studiovloggkamera av instegsmodell från Canon

Sensor: 24,1 MP APS-C
Skärm: Vinklingsbar touchskärm på 8 cm
AF-system: Dual Pixel CMOS AF med spårning av ansikten och motiv samt ögonigenkänning för filminspelning
Maximal videoupplösning: 4k (3 840 x 2 160)
Objektivsystem: Kompatibelt med EF- och EF-S-objektiv
Ljud: Mikrofonuttag

Den här lätta och bärbara systemkameran är oerhört kraftfull och har imponerande tekniska data. Den helt vinklingsbara skärmen hjälper dig att hitta den perfekta vinkeln när du filmar dig själv hemma eller i studion. Användargränssnittet med guidning beskriver de olika funktionerna och förklarar hur du skapar olika effekter. Canon EOS 250D är den perfekta kameran för vloggare som vill ta steget vidare från att använda en smartphone till något som ger större kontroll över den kreativa processen.

Dual Pixel CMOS AF med ansikts- och ögonigenkänning garanterar att du alltid är i fokus när du pratar direkt till kameran och rör dig i rummet. Canon EOS 250D känns balanserad och lätt att hålla i när du tar loss den från stativet för att spela in andra typer av filmer. Kameran är den större av de tre modellerna som presenteras här, vilket gör det enklare att behålla ett ordentligt grepp och få jämna, stadiga filmer.

Sanne from Books & Quills sits at a desk writing in her journal.

Om du investerar i en kamera med EOS-systemet får du alla de här praktiska funktionerna och dessutom ett stort utbud av tillbehör att välja bland, vilket ger dig ännu större kreativ flexibilitet. Kompatibilitet med EF- och EF-S-objektiv innebär att du har massor av alternativ när du väljer brännvidder, och möjlighet att skapa ett attraktivt kort skärpedjup. För förbättrad ljudkvalitet finns ett 3,5 mm stereominiuttag för anslutning till en extern mikrofon.

Canon EOS 250D är en stadig allroundkamera och den som bland annat influencern Sanne från YouTube-kanalen Books and Quills använder. Hon drar nytta av Canons breda utbud av objektiv för att få jämna effekter med kort skärpedjup som ger hennes videor en professionell framtoning.

Relaterade artiklar
Adventurer Laura Bingham pictured from behind, facing dense jungle, as she films a vlog with a Canon PowerShot G7 X Mark II.

VLOGGING

Laura Bingham: att ta sig an Essequibo-floden

Äventyraren Laura Bingham ledde världens första färd nedför Essequibo-floden och vloggade om upplevelsen på en PowerShot G7 X Mark II.

Two women pose in front of a camera in a clothes shop.

VLOGGING

Dela med dig av det du gillar och din personlighet. Så här börjar du vlogga idag

Det är både roligt och givande att starta en vlogg – följ bara våra vlogging-tips och lär dig hur du tar fina bilder som går hem hos tittarna.

A flatlay of a vlogger's equipment, including the Canon M50.

En mångsidig, kompakt systemkamera från Canon, utformad för både inomhus- och utomhusbruk

Sensor: 24,1 MP APS-C-format
Skärm: Vinklingsbar touchskärm på 8 cm
AF-system: Dual Pixel CMOS AF med spårning av ansikten och motiv
Maximal videoupplösning: 4k (3 840 x 2 160)
Objektivsystem: Särskilda små, lätta EF-M-objektiv och kompatibilitet med EF- och EF-S-objektiv med Canon objektivadapter EF-EOS M.
Ljud: Mikrofoningång

Canon EOS M50 är framtagen med video i åtanke, och i synnerhet vlogging. Till att börja med erbjuder Canon EOS M50 upp till 143 autofokuspunkter (beroende på vilket objektiv som används) med Dual Pixel AF som spårar ansikten och motiv. Manuellt valbar fokusering i bilden innebär att när du spelar in filmer i rörelse kan du dra fingret på touchskärmen för att flytta AF-punkten eller skapa en proffsig pull-focus-effekt.

Canon EOS M50 är perfekt för filmning i svagt ljus. När du filmar i 4k ger kameran en känslighet på upp till ISO 6400. Du kan alltså räkna med tydliga filmer med exakta färger, oavsett om du filmar dig själv när du packar upp produkter i ett upplyst sovrum på kvällen eller promenerar genom huvudstadens gator i starkt dagsljus. Om du inte behöver spela in i 4k kan du uppnå ett ISO-omfång från 100 ända upp till 25600 med HD-kvalitet, vilket innebär att du kan filma i månsken och ditt ansikte kommer fortfarande att synas!

Den helt vinklingsbara skärmen vänder du snabbt och filmar dig själv var du än är – för snabba kameraögonblick när du besöker en lokal matmarknad eller vandrar längs Appalachian Trail. Det enastående AF-systemet i Canon EOS M50 placerar en fyrkant runt ansiktet för att visa att du är i fokus och den inbyggda funktionen Movie Digital IS bidrar till att säkerställa stadiga filmer, även utan stativ.

A portrait of vlogger Joel from Gallucks.

För kreativ flexibilitet kan du använda EF- och EF-S-objektiv med en Canon objektivadapter EF-EOS M, men de kompakta, särskilda Canon EF-M-objektiven är perfekta för vlogging.

Vad mer? Det finns en inbyggd stereomikrofon och ett 3,5 mm stereominiuttag för att ansluta en extern mikrofon. När startobjektivet Canon EF-M 15-45mm f/3.5-6.3 IS STM är monterat ligger EOS M50 fint i handen. Det innebär att du kan filma dig själv på en armlängds avstånd utan att bli trött, en teknik som du ofta ser i videor från influencers som Joel från Gallucks.

A flatlay of a vlogger's equipment including the Canon G7 X Mark II.

Vloggkameran i fickformat från Canon

Sensor: 20,1 MP BSI 1.0
Skärm: Vinklingsbar touchskärm på 7,5 cm
AF-system: Kontinuerlig AF med spårning av ansikte och motiv, 31-punkters autofokussystem, bildstabilisering med objektivförskjutning i 4 steg, Intelligent IS med avancerad dynamisk bildstabilisering i 5 axlar och automatisk nivå
Maximal videoupplösning: Full HD (1 920 x 1 080) vid 60 b/s
Filter: Inbyggt gråfilter

Canon PowerShot G7 X Mark II är en kompaktkamera i fickstorlek med stor sensor och ett inbyggt objektiv på 24–100 mm, motsvarande f/1,8–2,8. Kombinationen av låg vikt och stor sensor gör den perfekt för vloggare. Stoppa den i fickan och ta med den vart du än går. Den tar sig an allt som livet bjuder på. Det inbyggda objektivet är blixtsnabbt. Du missar aldrig ett ögonblick. Och den uppfällbara skärmen gör det lekande lätt att filma dig själv på resande fot.

Canon PowerShot G7 X Mark II presterar suveränt i alla ljusförhållanden, oavsett om solen gassar eller pm belysningen är tänd i sovrummet. En perfekt kamera när du är ute på vift. Se den stilrena kvaliteten i Ellies filmer från YouTube-kanalen doyouknowellie, som filmar från tidig morgon till sen kväll.

Ellie from doyouknowellie sits at a table in a cafe.

Canon PowerShot G7 X Mark II ger dig en imponerande brännvidd med enorm räckvidd. På sportevenemang kan du få med hela motivet och sedan zooma in till de sista 100 mm av brännvidden och fånga händelserna. Zooma sedan ut igen, fäll upp touchskärmen, tryck på skärmen och filma din reaktion!

Canon PowerShot G7 X Mark II har dessutom ett fantastiskt läge för ansiktsigenkänning och -spårning. Det innebär att du kan röra sig fritt, lyfta upp händerna i luften och visa din reaktion på vad som händer – allt utan att behöva oroa dig för att ditt ansikte ska bli oskarpt.

Den avancerade dynamiska bildstabiliseringen i 5 axlar motverkar kameraskakningar, så att du kan spela in otroligt stadiga filmer, även vid full zoom, panorering eller på resande fot.

Skrivet av Jeff Meyer

Relaterade produkter

Relaterade artiklarBli inspirerad är din källa till användbara fotograferingstips, köpguider och insiktsfulla intervjuer – allt du behöver för att hitta den bästa kameran eller den bästa skrivaren och förverkliga din nästa kreativa idé.

Tillbaka till alla tips och tekniker