VLOGGING

De bästa Canon-kamerorna för vlogging

Ta reda på hur de här vloggkamerorna från Canon gör det enkelt att ge liv åt din vlogg, med enorm kontroll och enastående videokvalitet.
Vloggaren Matt Adlard sitter vid ett köksbord och spelar in en film på EOS M50 Mark II.

Vlogging är ett bra sätt för människor att verkligen lära känna dig – och för att filma en vlogg behöver du en vloggkamera. Oavsett om du vill bli en influencer med tusentals följare eller bara vill dokumentera din hobby eller dina semesteräventyr – det finns mängder av möjligheter att vara kreativ och visa ditt verkliga jag med en vlogg. Visst finns det många vloggare där ute, men godhjärtade, kreativa individer med ett starkt budskap kommer alltid att hitta ett sätt att göra sin röst hörd.

Så nu är det helt upp till dig och ditt budskap. Men när det gäller de bästa Canon-kamerorna för vlogging gör de här tre det kul och enkelt för dig att levandegöra dina idéer, samtidigt som du får den videokvalitet och kreativa kontroll som behövs för att skapa en snygg vlogg. Alla tre vloggkamerorna från Canon har inbyggd Wi-Fi och Bluetooth. Du kan alltså dela dina videor och bilder direkt genom att trådlöst överföra dem till din smarta enhet och lägga ut dem på sociala medier.

En man i en beige tröja och glasögon som tittar på den vinklingsbara skärmen på en Canon M50 Mark II-kamera.

Kändisbakaren och vloggaren Matt Adlard använde Canon EOS M50 Mark II för att fånga sina slående matskapelser.

Olika typer av utrustning placerade i en fyrkant, bland annat EOS M50 Mark II, objektiv, blixt och en mikrofon.

För kreativ flexibilitet kan du använda EF- och EF-S-objektiv till EOS M50 Mark II med en Canon objektivadapter EF-EOS M, men de kompakta, särskilda Canon EF-M-objektiven är perfekta för vlogging.

1. Canon EOS M50 Mark II

En mångsidig, kompakt systemkamera från Canon, utformad för både inomhus- och utomhusbruk

 • Sensor: 24,1 MP APS-C-format
 • Skärm: Vinklingsbar touchskärm på 7,5 cm
 • AF-system: Dual Pixel CMOS AF med spårning av ansikten och motiv
 • Maximal videoupplösning: 4K (3 840 x 2 160)
 • Objektivsystem: Särskilda små, lätta EF-M-objektiv och kompatibilitet med EF- och EF-S-objektiv med Canon objektivadapter EF-EOS M.
 • Ljud: Mikrofoningång
 • Filmmetod med självutlösare: 2 sekunder, 10 sekunder, fjärrstyrning
 • Filmer: Vertikal filmaspekt är tillgänglig


Canon EOS M50 Mark II har utvecklats med film, och i synnerhet vlogging, i åtanke. Till att börja med erbjuder EOS M50 Mark II upp till 143 autofokuspunkter (beroende på vilket objektiv som används) med Dual Pixel AF med spårning av ansikten och motiv. Välj ett motiv var som helst i nästan hela ramen, dra inte fingret, utan tryck bara på den plats där du vill fokusera för att flytta AF-punkten eller skapa en professionell pull-focus-effekt.

EOS M50 Mark II är perfekt för filmning i svagt ljus. När du filmar i 4k ger kameran en känslighet på upp till ISO 6400. Du kan alltså räkna med tydliga filmer med exakta färger, oavsett om du filmar dig själv när du packar upp produkter i ett upplyst sovrum på kvällen eller promenerar genom huvudstadens gator i starkt dagsljus. Om du inte behöver spela in i 4K kan du uppnå ett ISO-omfång på från 100 ända upp till 25600 med HD-kvalitet, vilket innebär att du kan filma i månsken och ditt ansikte kommer fortfarande att synas!

Den helt vinklingsbara skärmen vänder du snabbt och filmar dig själv var du än är – för snabba kameraögonblick när du besöker en lokal matmarknad eller vandrar längs Appalachian Trail. Det enastående AF-systemet i EOS M50 Mark II placerar en fyrkant runt ansiktet för att visa att du är i fokus och den inbyggda funktionen Movie Digital IS bidrar till att säkerställa stadiga filmer, även utan stativ.

Det finns en inbyggd stereomikrofon och ett 3,5 mm stereominiuttag för att ansluta en extern mikrofon. När kitobjektivet Canon EF-M 15-45mm f/3.5-6.3 IS STM är monterat ligger EOS M50 Mark II fint i handen. Det innebär att du kan filma dig själv på armlängds avstånd utan att bli trött.

En man i en stor rock som filmar sig själv med Canon PowerShot G7 X Mark III på ett handhållet stativ.

Videofilmaren och fotografen Jamie James sätter Canon PowerShot G7 X Mark III på prov när han fotograferar utomhus.

En Canon PowerShot G7 X Mark III på en turkos matta, med en extern mikrofon och fjärrkontroll.

Låt inte ljudet svika dig. PowerShot G7 X Mark III har ett 3,5 mm uttag för en extern mikrofon, vilket innebär att din otroliga videokvalitet matchas av oklanderligt ljud.

2. Canon PowerShot G7 X Mark III

Vloggkameran i fickformat från Canon

 • Sensor: 20,1 MP stackad CMOS 1.0
 • Skärm: Vinklingsbar touchskärm på 7,5 cm
 • AF-system: Kontinuerlig AF med spårning av ansikte och motiv, 31-punkters autofokussystem, bildstabilisering med objektivförskjutning i fyra steg, Intelligent IS med avancerad dynamisk bildstabilisering i fem axlar och automatisk nivå
 • Maximal videoupplösning: 4K (3 840 x 2 160)
 • Filter: Inbyggt ND-filter
 • Filmer: Vertikal filmaspekt är tillgänglig


Canon PowerShot G7 X Mark III är en kompaktkamera i fickstorlek med stor sensor och ett inbyggt objektiv på 24–100 mm, motsvarande f/1,8–2,8. Kombinationen av låg vikt och stor sensor gör den perfekt för vloggare och den bästa kameran för YouTube-vlogging var du än är. Stoppa den i fickan och ta med den vart du än går. Den tar sig an allt som livet bjuder på. Det inbyggda objektivet är blixtsnabbt. Du missar aldrig ett ögonblick och den uppfällbara skärmen gör det lekande lätt att filma dig själv på resande fot.

PowerShot G7 X Mark III ger dig en enorm brännvidd med enorm räckvidd. På till exempel sportevent kan du få med hela motivet innan du zoomar in till de sista 100 mm av brännvidden för att fånga händelserna. Zooma sedan ut igen, fäll upp touchskärmen, tryck på skärmen och filma din reaktion!

PowerShot G7 X Mark III har dessutom fantastiskt ansiktsigenkänning och -spårning av motiv. Det innebär att du kan röra sig fritt, lyfta upp händerna i luften och visa din reaktion på vad som händer – allt utan att behöva oroa dig för att ditt ansikte ska bli oskarpt.

PowerShot G7 X Mark III presterar suveränt i alla ljusförhållanden, oavsett om solen gassar eller om belysningen är tänd i sovrummet. En perfekt kamera när du är ute på vift.

Den avancerade dynamiska bildstabiliseringen i 5 axlar motverkar kameraskakningar, så att du kan spela in otroligt stadiga filmer, även vid full zoom, panorering eller på resande fot.

Canon-ambassadören Piotr Malecki står på knä på en strand och filmar en volleybollspelare.

EOS M6 Mark II är den bästa vloggkameran för skapare som vill att deras utrustning ska växa tillsammans med dem. EOS M6 Mark II har en borttagningsbar elektronisk sökare, ett 3,5 mm uttag för att ansluta externa mikrofoner och ett tillbehörsfäste för blixt och andra kompatibla tillbehör, vilket ger dig utrymme att utöka din kreativitet.

3. Canon EOS M6 Mark II

Den ultimata vloggkameran från Canon för innehållsskapare

 • Sensor: 32,5 MP APS-C
 • Skärm: Vinklingsbar touchskärm på 7,5 cm
 • AF-system: Dual Pixel CMOS AF med spårning av ansikten och motiv samt Ögon-AF
 • Maximal videoupplösning: 4K (3 840 x 2 160)
 • Objektivsystem: Särskilda små, lätta EF-M-objektiv och kompatibilitet med EF- och EF-S-objektiv med Canon objektivadapter EF-EOS M.
 • Ljud: Mikrofonuttag


Canon EOS M6 Mark II är det ultimata paketet för innehållsskapare. Med en kompakt design i fickformat och inbyggd kompatibilitet med kompakta EF-M-objektiv finns EOS M6 Mark II alltid vid din sida, oavsett vart kreativiteten och äventyren tar dig.

Med en sensor på 32,5 megapixel återger EOS M6 Mark II 4K-film med enastående detaljrikedom. Känsligheten på upp till ISO 25600 när du filmar ser till att den presterar överallt, från ljusa studiouppsättningar till stadslandskap på kvällen. Du kan även spela in Full HD med upp till 120 b/s för bioliknande filmer i slow motion.

Letar du efter den bästa vloggkameran med vinklingsbar skärm? Du kan vinkla touchskärmen på EOS M6 Mark II 180 grader uppåt för att filma dig själv hemma eller i studion och 45 grader nedåt, vilket innebär att du får rätt komposition oavsett vinkel.

Med det avancerade autofokussystemet Dual Pixel CMOS kan EOS M6 Mark II automatiskt identifiera ansikten och motiv och följa dem i hela bilden. Dessutom kan du välja fokuspunkt manuellt genom att bara trycka på skärmen, vilket innebär att du alltid fokuserar på exakt det du vill.

Montera Canon objektivadapter EF-EOS M för att använda EOS M6 Mark II med EF-S- och EF-objektiv också. På så sätt kan du få korta skärpedjup som ger dina filmer en professionell framtoning.

Skrivet av Jeff Meyer och Peter Wolinski

Relaterade produkter

Relaterade artiklar

 • En kvinna ställer in sin Canon PowerShot G7 X Mark III bredvid sin bärbara dator för att filma en yogalektion från sitt vardagsrum.

  KOMPAKTKAMEROR

  Den bästa kompaktkameran för att skapa innehåll

  Upptäck på vilket sätt PowerShot G7 X Mark III kan hjälpa dig att släppa loss din kreativa gnista i vardagen.

 • Kändisbakaren Matt Adlard som tar en bild av en chokladdessert med Canon EOS M50 Mark II.

  MATFOTOGRAFERING

  Ett recept på framgång: Vi presenterar Canon EOS M50 Mark II

  Den självlärda bagaren och sociala medier-stjärnan Matt Adlard får ett smakprov på EOS M50 Mark II.

 • En person på en strand som håller i en kamera på ett stativgrepp framför sig.

  VLOGGING

  Börja vlogga idag

  Följ våra vlogging-tips och lär dig hur du spelar in vackra filmer som gillas av tittarna.

 • YouTube-stjärnan och vloggaren Mike Gray trycker på inspelningsknappen på Canon PowerShot G7 X Mark III:s touchskärm.

  VLOGGING

  Kreativ vlogging med PowerShot G7 X Mark III

  YouTube-stjärnan MikeVisuals avslöjar hur han skapar fängslande vloggar med den kompakta Canon PowerShot G7 X Mark III och delar med sig av sina bästa vlogging-tips.