KREATIV UTSKRIFT

Listor, planer och mål: bli organiserad med utskrifter

Upptäck hur du kan skapa dina egna organisationsverktyg med en Canon PIXMA-skrivare och Creative Park – från utskrivningsbara matsedlar till tacksamhetsdagböcker.
En bild ovanifrån av en öppen dagbok med punktlistor tillsammans med rammallar från Creative Park och en Canon PIXMA-skrivare.

Ett vanligt nyårslöfte är att bli mer organiserad, men vi kan vinna mycket på att använda strategier för att hålla koll på våra hektiska liv året runt. Det handlar inte bara om kalendrar – med lite kreativt tänkande kan du använda utskrifter för att skapa alla möjliga resurser som hjälper till att hantera livets många utmaningar. 

Det kan vara så enkelt som inköpslistor eller matsedlar som hjälper dig att komma ihåg allt du behöver köpa i mataffären, eller en tacksamhetsdagbok som gör att du kan skriva ned allt du är tacksam för. Eller kanske en humörlogg så att du kan se tillbaka på vad som kan påverka din psykiska hälsa. 

Oavsett vad målet är kan Canons sortiment av PIXMA-skrivare hjälpa dig att finslipa din organisationsförmåga och dessutom låta kreativiteten flöda.

Varför göra listor, planer och mål?

En kvinna sitter vid ett träskrivbord och skriver i en dagbok, med en varm dryck bredvid sig.

Innehållsskaparen Temi Manning gillar att ta sig tiden att skapa sina dagböcker med punktlistor. Hon tycker att söndagskvällen är ett perfekt tillfälle att organisera sig inför veckan med en varm dryck.

En kvinna använder en sax för att klippa ut temamotiv från Creative Park. En Canon PIXMA-skrivare står på skrivbordet. 

Temi har experimenterat med Canon PIXMA TS7450a-seriens skrivare och Canons Creative Park för att upptäcka nya sätt att göra sina kalendrar ännu finare med ramar och temamotiv.

Att skapa listor, planer och mål kan vara mycket mer än att snabbt skriva ned saker och bocka av dem. Temi Manning, baserad i Portsmouth i Storbritannien, började föra dagbok som ett sätt att hantera sin mentala hälsa och har byggt upp en imponerande följarkrets på sociala medier efter att ha delat sina vackert illustrerade dagböcker med punktlistor. ”Det var ett sätt att koncentrera mig på något och göra något jag tycker om samtidigt som jag fick ned alla mina tankar på papper”, förklarar hon. Dagböcker med punktlistor är ett sätt att anteckna alla slags mål och prestationer i livet, från träningen du har gjort och maten du har ätit till böcker du vill läsa eller filmer du vill se.

För Temi är dagbokföring och planering nu en del av livet, och hon upplever att målen känns mindre skrämmande när hon skapar en egen dagbok eller kalender och kartlägger det hon vill åstadkomma. ”Jag skulle inte fungera lika bra utan det”, säger hon. ”Det är viktigt eftersom det motiverar mig, håller mig organiserad och gör att jag kan koncentrera mig genom kreativiteten – skapa vackra sidor och uppställningar samtidigt som jag inspirerar andra att göra detsamma.”

Här delar hon med sig av sina tips och tekniker på hur du kan bli mer effektiv och kreativ med hjälp av utskrifter.

Välja ett tema

En kvinna klipper ut en lövillustration vid ett skrivbord. På skrivbordet finns en Canon-skrivare, anteckningsböcker och pennor.

Om det är första gången du skapar dagböcker med punktlistor rekommenderar Temi att du lägger till dina favoritillustrationer på sidorna för att verkligen göra projektet till ditt eget. Temi ritade dessa lövmotiv själv, men du kan även använda färdiga designer från Creative Park – det finns hundratals att välja bland.

Ett par händer som placerar klistermärken med kaffetema från Canon Creative Park i en dagbok. Bredvid dem på ett bord ligger olika utskrivna designer, ett rosa tangentbord och kontorsmaterial.

Enligt Temi är hemligheten till en lyckad personlig dagbok att ”välja något som passar din stil eller något som intresserar dig”. I det här projektet valde Temi ett kaffe- och hösttema, där hon kombinerade sina handritade designer med mallar från Creative Park.

Temi anpassar ofta sina dagböcker och uppmuntrande texter med handritade illustrationer, men du kan även söka efter färdiga designer som du sedan skriver ut och lägger till på sidorna. Ett enkelt sätt att visa upp din personliga kreativa stil, som Temi föreslår, är att välja ett tema för varje månad. Det kan vara livfulla mönster, specifika färger eller ett ämne, till exempel Temis kaffe- och hösttema i oktober. ”Jag använder dem som dekoration på varje sida och ägnar en kväll åt att göra dem inför den kommande veckan”, säger hon.

Det finns massor av hämtningsbara mallar, mönster och designer på webbplatsen Creative Park och i Creative Park-appen som kan skrivas ut i olika storlekar på olika papperstyper som är kompatibla med PIXMA-skrivare. Det går att lägga till ramar för att liva upp dina matsedlar medan färgglada mönstrade papper passar utmärkt till snygga, hemgjorda kalendrar. Om du provar något och inte gillar det är det enkelt att återanvända den gamla designen och börja om.

”Med Creative Park kan jag söka i ett omfattande bibliotek av färdiga designer och snabbt hämta och skriva ut dem via appen Canon PRINT eller direkt via Creative Park-appen”, förklarar Temi. ”Jag förälskade mig i väggdekorationerna i kaféstil – jag älskar den djärva, moderna designen och de olika illustrationerna. Jag använde även designerna med Paris-fågelburen för att dekorera mitt kök.”

Skriva ut, scanna och duplicera 

En Canon PIXMA-skrivare står på ett skrivbord och skriver ut en inköpslista.

Canon PIXMA TS7450a-seriens skrivare, med inbyggd scanner som gör att du kan kopiera flera ark dubbelt så snabbt, har gjort det möjligt för Temi att snabbt duplicera sina favoritdesigner och effektivisera processen.

En kvinna använder en penna för att lägga till en vara på den vackert utformade inköpslistan på kylskåpet.

Inköpslistor är ett enkelt sätt att ta kontroll över veckorutiner. Med Canons magnetiska fotopapper kan du sätta upp listorna på kylskåpet. På så sätt glömmer du aldrig en viktig vara igen.

Scanningsalternativet på PIXMA TS7450a-serien är utmärkt för att duplicera sidor, så du behöver inte skapa ett helt nytt uppslag varje vecka om du inte har tid. Du kan även använda funktionen för att skapa kopior av dina egna designer och illustrationer, som du sedan kan skriva ut flera versioner av och lägga till i dina projekt.

Med hjälp av appen Canon PRINT kan du dessutom skriva ut designer direkt från din smartphone i önskade storlekar, inställningar och papperstyper. Även om Temi främst skrev ut sina designer på Canons matta fotopapper är Canons magnetiska fotopapper perfekt för att fästa listor på magnetiska ytor hemma.

Engagera dig i processen

En Canon-skrivare, surfplatta och diverse kontorsmaterial på ett träskrivbord. På väggen ovanför skrivbordet sitter vykort och anteckningar fast i en vägghållare av metall. 

”Inget slår känslan av hur självförverkligande och roligt det är att arbeta med papper och kalendrar och skapa vackra layouter med händerna”, säger Temi.

En bild ovanifrån av ett träskrivbord med en öppen dagbok med punktlistor som visar dagliga att-göra-listor samt löv- och muggmotiv.

Du behöver inte heller behålla dina skapelser för dig själv. De kan bli unika presenter till nära och kära som gärna vill bli organiserade.

Det fina med att skapa dagböcker hemma med produkter som Canon PIXMA TS7450a-serien är att alla kan göra det. ”Det är fantastiskt att kunna skriva ut alla designer om du vill spara tid och vara kreativ med ett bibliotek av hämtningsbart material till ditt förfogande”, säger Temi.

Hon anser även att det bästa sättet att genomföra dina planer är att göra organisationen till en rutin. ”Jag skapar mina dagboksidor med illustrationer och designer varje söndagskväll inför veckan som kommer. Jag gör en kopp te, kopplar av vid skrivbordet och gläds åt processen.”

Till skillnad från den vanliga köpta kalendern erbjuder hemgjorda organisationsverktyg möjligheten att utforska kreativa och prisvärda resultat, vilket tillför en känsla av värde till dina dagliga, månatliga och årliga planer. Det handlar inte bara om den färdiga produkten – du kan uppskatta processen och i framtiden se tillbaka på allt du har uppnått.


Skrivet av Rowan Davies

Relaterade produkter

 • Skrivare för hemmabruk

  PIXMA TS7450a Series

  En elegant allt-i-ett-skrivare för den teknikintresserade, med en mängd kreativa utskriftsbehandlingar och en automatisk dokumentmatare som gör det enklare att kopiera och scanna flera olika ark.
 • Bläckstråleskrivare

  Matte Photo Paper MP-101

  Matte Photo Paper ger högkvalitativa foton, grafik och text med matt yta. Passar även för mer kreativa ändamål som gratulationskort, skyltning och pappershantverk.
 • Bläckstråleskrivare

  Magnetic Photo Paper MG-101

  Tillför mer kreativitet och interaktivitet i dina fotoutskrifter med Canons Magnetic Photo Paper MG-101.
 • Relaterade artiklar

 • UTSKRIFTSTIPS

  Utskriftstips inför skolstarten

  Hitta kreativa sätt att bli organiserad inför skolåret med en Canon-skrivare.

 • KREATIV UTSKRIFT

  Anpassa dina prylar

  Skapa anpassade klistermärken för din telefon och annan teknik med Canons mobila skrivare.

 • UTSKRIFTER

  De bästa skrivarna för studenter

  Alla studenter behöver en skrivare – upptäck de bästa prisvärda alternativen som passar dina behov.

 • UTRUSTNINGEN

  Möt Canons ML-A lampa och högtalare

  Kombinera stil och funktion med den här allt-i-ett-lampan och Bluetooth-högtalaren, som kan vara både produktiv och avslappnande.