FAMILJEFOTOGRAFERING

Utforska hur du får ut mesta möjliga av Canon PowerShot PX

Den här mångsidiga lilla kameran är fullpackad med funktioner som kan vara till nytta för hela familjen, från att förbättra ditt hemmakontor till att skapa videor för sociala kanaler.
En skateboardåkare mitt i ett hopp mot en klarblå himmel. En Canon PowerShot PX är monterad på ett stativ till höger om honom.

En Canon PowerShot PX är som att ha en egen personlig fotograf och videofilmare. Oavsett om du är värd för en fest eller använder den som webbkamera fångar den kompakta PTZ-kameran (panorering, lutning, zoom) ögonblicken automatiskt. Du behöver bara placera den på en plan yta eller ett stativ och slå på den. När den känner igen ett ansikte börjar den på ett smart sätt ta foton och spela in videor på egen hand. Den är batteridriven, och objektivet täcker ett brett panorerings-, lutnings- och zoomområde.

Det gör att du kan uppleva ögonblicket – för att inte tala om att vara en del av själva innehållet – utan att behöva agera fotograf eller filmskapare. Du behöver inte heller ägna timmar åt att gå igenom foton och videor för att välja ut de du vill ha. Allt på PowerShot PX-minneskortet visas i Connect App for Mini PTZ Cam på din smartphone, så att du manuellt kan välja dina favoriter att överföra och dela på sociala medier. Den är även smart nog att rekommendera de bästa bilderna och klippen, vilket sparar tid och arbete.

Titta på videon nedan om du vill ha mer information om hur du konfigurerar Canon PowerShot PX och kommer igång.

Canon PowerShot PX är mycket mer än bara praktisk – du behöver bara känna till dess styrkor.

Här finns en rad olika tips på hur du och dina närmaste får ut mesta möjliga av den här smarta kamerans funktioner och hur du använder funktionerna på bästa sätt i varje situation.

1. Familjesammankomster och högtider: Bevara viktiga händelser

En sittande äldre kvinna ger en present till ett entusiastiskt litet barn. En Canon PowerShot PX står på bordet bredvid dem och fångar gruppens glada ansikten.

Canon PowerShot PX är liten och diskret och perfekt för att fånga fina familjeögonblick, vilket kan vara mycket mer effektfullt än uppställda gruppbilder.

En Canon PowerShot PX placerad på ett sidobord för att fånga fyra personer som äter på en trädgårdsfest.

Canon PowerShot PX är batteridriven, så du kan ställa upp den utomhus, förutsatt att det är torrt väder. Den fungerar bäst när den placeras på en skuggig plats och inte i direkt solljus.

Planerar du en fest? Canon PowerShot PX är perfekt för att dokumentera sociala evenemang och familjesammankomster. En selfiepinne bara kan sträckas ut någon meter från användaren, men PowerShot PX kan placeras längre bort och fånga hela motivet.

Placera ut PowerShot PX innan gästerna kommer. Ställ den i ögonhöjd på en plan, stabil yta med utblick över människorna som samlas. Se till att omgivningen är väl upplyst och att inget hindrar panoreringsbågen.

Du kan sedan låta kameran göra jobbet åt dig. Med hjälp av teknik för ansiktsigenkänning panorerar, lutas och zoomar kameran för att hitta de bästa kompositionerna så att grupper av festdeltagare kommer med i bild, och korrigerar automatiskt bildförvrängning.

Vill du ha lite mer kontroll? Med Connect App for Mini PTZ Cam kan du ställa in kameran så att den prioriterar ansikten, till exempel festens huvudperson, och sedan sortera bilderna efter ämne.

Du behöver inte heller oroa dig för att få slut på lagringsutrymme. Om kamerans microSD-kort fylls finns det ett alternativ för automatisk bildborttagning som du kan använda för att fortsätta fotografera. De äldsta bilderna tas bort först, men inga av dina favoriter tas bort.

2. Skapa innehåll: Fånga roliga aktiviteter

En mamma ler mot sin dotter och tar ut en kaka ur ugnen. Canon PowerShot PX, som fångar ögonblicket, syns suddig i förgrunden.

Med Connect App for Mini PTZ Cam kan du spela in på distans via smartphone. Du kan panorera, luta och zooma med kameran för att få exakt den komposition du vill ha och sedan trycka på inspelnings- eller avtryckarknappen för att spela in video eller ta ett foto.

Om du är en blivande bagare, artist eller annan kreativ person och behöver ett bättre sätt att dokumentera dina fina prestationer är Canon PowerShot PX det givna valet.

Den självständiga fotograferingsfunktionen gör den till den idealiska följeslagaren när du spelar in och du har händerna upptagna eller kladdiga – om fingrarna är djupt ned i kaksmeten eller om du använder pensel och palett är hanteringen av kameran det sista du vill oroa dig för. Med röstkommandon är du regissören: Säg bara ”Hej Pixie” för att väcka kameran, ”Börja spela in” för att börja spela in ett klipp eller ”Ta en bild” för att ta en stillbild och sedan ”Stopp” för att avsluta automatisk fotografering*.

3. Filma händelser: Bli en stjärna i sociala medier

En PowerShot PX är monterad på ett stativ för att filma en tonårspojke på skateboard.

Funktionen för spårningshjälp, som är tillgänglig via en uppdatering av den inbyggda programvaran, är idealisk för att filma rörelser, som hopp och trick på skateboard.

En liten hund som jagar en pojke som håller i en boll. En PowerShot PX-kamera är monterad på ett stativ i förgrunden.

Aktivera bara spårningshjälpen i Connect App for Mini PTZ Cam. Alla videor blir omedelbart redo att granskas på telefonen, så att du kan välja dina favoriter, redigera och ladda upp direkt till dina sociala kanaler.

Canon PowerShot PX kan vara nyckeln till framgång över en natt på sociala kanaler som YouTube. Den är perfekt för alla stjärnor i sociala medier som vill lägga upp sina filmer online med minsta möjliga arbete.

När du använder kamerans automatiska inspelningsfunktion kan panorering, lutning och zoom skapa iögonfallande effekter i dina klipp. Beroende på förhållandena utför kameran automatiskt vidvinkelpanorering, multipanorering (söker efter personer som står bredvid varandra – perfekt när du framträder med en eller ett par vänner) eller enkla in-/utzoomningar och motivsökning (rör sig för att få med personer som är utanför bild).

Om du fotograferar på distans får du, med en uppgradering av den inbyggda programvaran som du kan hämta via Connect App for Mini PTZ Cam, en funktion för spårningshjälp, som gör att du kan fånga ett rörligt motiv även om personen inte är riktad mot kameran. Du kan börja filma via appens inspelningsskärm eller genom att tilldela inspelningsfunktionen till kamerans knapp för trådlös kommunikation.

Eftersom PowerShot PX är så liten och lätt kan den placeras nästan var som helst. Det är bra att använda ett stativ för att få en bra vinkel. Det finns ett standardfäste på kamerans bas, så att du kan justera den till den perfekta positionen och komma igång med dina hopp och trick, och vara säker på att den står stabilt och får med allt på bild.

4. Arbeta hemifrån: Uppgradera webbkameran

En vit Canon PowerShot PX står på en liten hög med böcker på ett träbord.

Med Canon PowerShot PX som trådlös webbkamera är du kvar i bild även om du rör dig runt i rummet. Den är batteridriven, men för längre möten rekommenderas att du använder en kompatibel USB-C PD-laddare/strömförsörjning.

Fasta webbkameror som kräver att du sitter stilla under hela mötet är den (ganska tråkiga) standarden, men om du även har en Canon PowerShot PX i hemmainstallationen får du en ny, dynamisk dimension i virtuella möten och onlinepresentationer. PowerShot PX används trådlöst via Wi-Fi och Canons Wireless Webcam Utility för Mini PTZ Cam (finns kostnadsfritt för Windows 10-datorer) och använder spårningsfunktionen när du rör dig runt på hemmakontoret. Med den här nyfunna friheten får du snart avundsjuka blickar av dina skrivbordsbundna kollegor.

Så oavsett om du planerar en sammankomst för vänner och familj, vill spela in dynamiska videoklipp för dina kanaler i sociala medier eller bara vill liva upp dina arbetsmöten kan den lilla men smarta Canon PowerShot PX göra detta för dig.Skrivet av Sam Kielsden

Relaterade produkter

Relaterade artiklar